LIFE STYLE

LIFE STYLE

Ένιο Μορικόνε : Η συγκλονιστική στιγμή που παραλαμβάνει Όσκαρ το 2016

Το όνομα του Ένιο Μορικόνε είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το σινεμά, καθώς σημάδεψε με τις μελωδίες του, πολλές φορές άγριες και σπαραχτικές σκηνές αλλά και ξεχωριστά συγκινητικά πλάνα.

 

Δεν είναι υπερβολή άλλωστε η πεποίθηση πολλών ότι πολλές από τις ταινίες στις οποίες έγραψε μουσική δεν θα ήταν τόσο σπουδαίες αν απουσίαζε η ιδιοφυΐα του.

 

Πέρασαν δεκαετίες και πάνω από 500 ταινίες για να βραβευτεί ο Μορικόνε με ένα Όσκαρ και αυτό έγινε σε μια ιδιαίτερη βραδιά, στην απονομή το 2007. O Μορικόνε τιμήθηκε «για την μαγευτική και πολυπρόσωπη συνεισφορά του στην τέχνη της μουσικής για ταινίες». Είχε προταθεί για άλλα πέντε Όσκαρ την περίοδο 1979-2001.

 

Ο Κλιντ Ίστγουντ, ο άνθρωπος που ταυτίστηκε με την μουσική του τον κάλεσε στη σκηνή και ανέλαβε να μεταφράσει τις ευχαριστίες του πάντα σεμνού Μορικόνε. Οι δυο τους στη σκηνή των Όσκαρ και στο μυαλό όλων ερχόντουσαν δεκάδες ταινίες που ο ένας με ταλέντο του έντυνε εξαιρετικές σκηνές στις οποίες ο άλλος είχε δώσει τον καλύτερο εαυτό, δημιουργώντας και οι δύο μαζί σχολή στην πορεία του κινηματογράφου.

 

 

Μισητοί 8

Το πρώτο Όσκαρ αποκλειστικά για ταινία ήρθε όμως το 2016 για τους «Μισητούς 8» του Ταραντίνο και με αυτό ο Μορικόνε έγινε -μέχρι τότε- ο μεγαλύτερος ηθοποιός που πήρε Όσκαρ σε ηλικία 87 ετών.

 

Ο Ένιο Μορικόνε ανεβαίνει υποβασταζόμενος στη σκηνή την ώρα που όλοι οι θεατές χειροκροτούν όρθιοι τον άνθρωπο που έκανε το soundtrack τέχνη υψηλών προδιαγραφών.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λύση στο πρόβλημα της μη ηλεκτροδότησης των κτηνοτροφικών μονάδων της Αχαΐας, ζήτησε με Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Μάκη Βορίδη, η Βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο σχέδιο Πισσαρίδη, στο κεφάλαιο της Φορολογίας υπάρχει η καταγραφή των στρεβλώσεων και των αδικιών, ακόμα και μετά την επιβολή των μνημονιακών μέτρων, από ευρωπαϊκούς και διεθνε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στη σύλληψη του υπεύθυνου ιδιωτικών αθλητικών εγκαταστάσεων σε περιοχής της Πάτρας προχώρησαν άνδρες της αστυνομίας. Στη διάρκεια ελέγχου διαπιστώθηκε πως η επιχείρηση δεν τηρούσε . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο δρομολόγιο του τρένου Αθήνα - Θεσσαλονίκη, όταν στον σταθμό του Λιανοκλαδίου, λίγο πιο έξω από τη Λαμία, ανάγκασαν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λύση στο πρόβλημα της μη ηλεκτροδότησης των κτηνοτροφικών μονάδων της Αχαΐας, ζήτησε με Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Μάκη Βορίδη, η Βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου. Η έλλειψ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στη σύλληψη του υπεύθυνου ιδιωτικών αθλητικών εγκαταστάσεων σε περιοχής της Πάτρας προχώρησαν άνδρες της αστυνομίας. Στη διάρκεια ελέγχου διαπιστώθηκε πως η επιχείρηση δεν τηρούσε τα απαραίτητα μέτρα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την ανησυχία τους εκφράζουν οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μάρκου και Σία Αναγνωστοπούλου σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα στον πατρινό τύπο για την έξαρση της παράνομης αλιείας πέριξ της Λίμνης
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search