GASTRONOMY

GASTRONOMY

Κέικ πορτοκάλι

Υλικά Συνταγής

    150 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
    3 μεγάλα αυγά
    225 γραμ. κοσκινισμένο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    1½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
    225 γραμ. καστανή ακατέργαστη ζάχαρη
    1 κεσεδάκι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
    1 ακέρωτο πορτοκάλι (ξύσμα)
    1 πρέζα αλάτι
    3 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
    50 γραμ. καστανή ακατέργαστη ζάχαρη
    (προεραιτικά) 50 γραμ. λιωμένη κουβερτούρα για γαρνίρισμα


Εκτέλεση


Φτιάχνουμε το μείγμα για το αφράτο κέικ πορτοκάλι

Για το πιο ζουμερό, αρωματικό, αφράτο και εύκολο κέικ πορτοκάλι με γιαούρτι και χυμό πορτοκάλι, τοποθετούμε όλα τα υλικά του κέικ στον κάδο του μίξερ: βούτυρο, αλεύρι, μπέικιν, ζάχαρη, αυγά, γιαούρτι, ξύσμα και αλάτι. Αν ξεχάσατε να βγάλετε το βούτυρο από το ψυγείο, δείτε εδώ πώς θα το φέρετε σε θερμοκρασία δωματίου. Τα χτυπάμε όλα μαζί για 3΄ στη χαμηλή ταχύτητα και μετά δυναμώνουμε το μίξερ. Χτυπάμε τα υλικά για 2΄ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα για να γίνει τέλειο το κέικ πορτοκαλιού.

Βουτυρώνουμε μια μακρόστενη μικρή φόρμα για κέικ και τη στρώνουμε με λαδόκολλα. Αδειάζουμε το μείγμα και ισιώνουμε την επιφάνεια με την ανάποδη ενός κουταλιού.

Ψήνουμε το αρωματικό κέικ πορτοκάλι

Ψήνουμε το κέικ πορτοκάλι σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 50΄, μέχρι να ροδίσει.

Στο μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι με χυμό πορτοκαλιού για το πιο ζουμερό κέικ πορτοκάλι

Σε μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε το χυμό πορτοκάλι και διαλύουμε μέσα τη ζάχαρη ανακατεύοντας.

Μόλις ψηθεί το κέικ πορτοκαλιού το περιχύνουμε με το σιρόπι, με ένα κουτάλι, το αφήνουμε στη φόρμα έως ότου κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και το βάζουμε σε πιατέλα.
Αν θέλουμε γαρνίρουμε το κέικ με λιωμένη σοκολάτα

Με τη λιωμένη σοκολάτα κάνουμε κάθετες γραμμές πάνω του. Δείτε το σωστό τρόπο για να λιώσετε την κουβερτούρα εδώ. Αφήνουμε να στερεοποιηθεί η σοκολάτα και έπειτα το κόβουμε σε κομμάτια.

/www.argiro.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένας 23χρονος διαρρήκτης, ο οποίος συνελήφθη στον Πύργο μέσα σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ από τους αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ., στην προσπάθειά του να διαφύγ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης ορίστηκε ο περιφερειακός σύμβουλος, εκλεγμένος στην ΠΕ Αχαΐας, Παναγιώτης . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού Αχαΐας Νέας Αριστεράς, Σίας Αναγνωστοπούλου προς τον Υπουργό Εξωτερικών με θέμα:« Στρατηγική της κυβέρνησης στα Δυτικά Βαλκάνια»: Μετά από μία περίο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, το πρόγραμμα MOTIVATE – Motivating teachers4Europe και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας διοργ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένας 23χρονος διαρρήκτης, ο οποίος συνελήφθη στον Πύργο μέσα σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ από τους αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ., στην προσπάθειά του να διαφύγει σε άλλη πόλη της
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης ορίστηκε ο περιφερειακός σύμβουλος, εκλεγμένος στην ΠΕ Αχαΐας, Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος.  O
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, το πρόγραμμα MOTIVATE – Motivating teachers4Europe και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας διοργάνωσαν  διήμερη επιμ
Image
Image

Search