GASTRONOMY

GASTRONOMY

Λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο και κρέμα

Υλικά Συνταγής

1 λάχανο αφράτο και ελαφρύ

Για τη γέμιση

500 γραμ. κιμά ανάμικτο (αρνί και χοιρινό ή μοσχάρι και χοιρινό)

2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 καρότα τριμμένα

1/2 ματσάκι άνηθο

1 φλ. ρύζι για γεμιστά

1/2 φλ. ελαιόλαδο

1/2 φλ. νερό

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το αυγολέμονο

2 κρόκους αβγών

2 λεμόνια

1 κ.σ. κορν φλάουρ

Για την κρέμα

2 κ.σ. λάδι

2 κ.σ. αλεύρι

500 γραμ. ζωμός από τους ντολμάδες

1/2 λεμόνι

αλάτι

πιπέρι

λίγο ψιλοκομμένο άνηθο

Για τους λαχανοντολμάδες

Για να ετοιμάσουμε τους λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο, ξεκινάμε καθαρίζοντας το λάχανο και αφαιρώντας με μαχαίρι το κοτσάνι.

Βυθίζουμε το λάχανο, με την τρύπα που άφησε το κοτσάνι προς τα κάτω, σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει. Το βράζουμε για 7 λεπτά να μαλακώσει ελαφρά, και το αφήνουμε σε πιατέλα να κρυώσει.

Ανακατεύουμε καλά τα υλικά της γέμισης και ζυμώνουμε έως ότου ασπρίσει ο κιμάς. Βγάζουμε ένα ένα λαχανόφυλλο και αφαιρούμε τα χοντρά νεύρα. Βάζουμε μέσα μια κουταλιά της σούπας γέμιση και τυλίγουμε τον ντολμά.

Στρώνουμε στη βάση μιας πλασοτέ κατσαρόλας λαχανόφυλλα και φέτες κρεμμυδιού. Τοποθετούμε επάνω τους λαχανοντολμάδες στη σειρά, τον έναν κοντά στον άλλον και τους σκεπάζουμε με πιάτο για να μην ξετυλιχτούν.

Περιχύνουμε τους λαχανοντολμάδες με ζωμό ή με νερό, ίσα που να τους σκεπάζει και προσθέτουμε το 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.

Αν έχουμε κοτσάνια άνηθου και μαϊντανού, τα δένουμε με σπάγκο και τα ρίχνουμε και αυτά στην κατσαρόλα για να αρωματίσουμε τους λαχανοντολμαδες με αυγολέμονο.

Βάζουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 40-45 λεπτά.

Για τη σάλτσα αυγολέμονο

Χτυπάμε 2 κρόκους αυγών με το χυμό 2 λεμονιών και ρίχνοντας λίγο λίγο ζεστό ζωμό από την κατσαρόλα, αραιώνουμε το αυγολέμονο. Περιχύνουμε το φαγητό και ανακινούμε από τα χερούλια να πάει παντού. Για πιο παχύρρευστη σάλτσα στους λαχανοντολμάδες μας, προσθέτουμε στο αυγολέμονο μία κουταλιά σούπας κορν φλάουρ. 

Για την κρέμα

Ζεσταίνουμε το λάδι και πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Ψήνουμε για 2 λεπτά, προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να δέσει η κρέμα. Στύβουμε το λεμόνι και αλατοπιπερώνουμε.

Σερβίρουμε τους λαχανοντολμάδες σε πιατέλα και περιχύνουμε με την πυκνή σάλτσα.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Η Σοφία Μπεκατώρου προχώρησε σε καταγγελία για συναθλήτρια της η οποία σε ηλικία μόλις 11 ετών έπεσε θύμα βιασμού από τον προπονητή της.Η νεαρή κοπέλα, τώρα, 10 χρόνια μετά, σπάει . . .
LIFE STYLE

Όλα όσα θα δούμε στις Άγριες Μέλισσες την επόμενη εβδομάδα.Άγριες Μέλισσες, Δευτέρα 25 Ιανουαρίου – Επεισόδιο 80: Η εξαφάνιση της Ασημίνας και του Σέργιου θα φέρει αναστάτωση αλλά . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κοντά στην ολοκλήρωση μίας σημαντικής μεταγραφής βρίσκεται ο ΟΦΗ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχει φτάσει σε κατ' αρχήν συμφωνία με τον Λουκ Καστάνιος για συμβόλαιο 2,5 ετών.Ο 28χ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στα χέρια των αρχών βρίσκεται 39χρονος αλλοδαπός ο οποίος επιχείρησε να ταξιδέψει από το λιμάνι της Πάτρας, μεταφέροντας στο όχημά του μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών. . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην Παραλία Πατρών και συγκεκριμένα στην οδό 25ης Μαρτίου.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες Ι.Χ εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωστοποίησε σήμερα Πέμπτη 21/01/2021 ο ΕΟΔΥ, από τα συνολικά 509 κρούσματα τα 234 εντοπίστηκαν στην Αττική, ενώ στη Θεσσαλονίκη τα 58.Εκτός από τη Θεσσαλονίκη, διψήφιος αρι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Ξεκίνησαν οι κρίσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Το τιμόνι της διοίκησης των Πυροσβεστικών υπηρεσιών Αττικής ανέλαβε και επίσημα  ο Υποστράτηγος Γιάννης Πετρούτσος.    Ο Πατρινός Γιάννης Πετρούτσ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search