GASTRONOMY

GASTRONOMY

Λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο και κρέμα

Υλικά Συνταγής

1 λάχανο αφράτο και ελαφρύ

Για τη γέμιση

500 γραμ. κιμά ανάμικτο (αρνί και χοιρινό ή μοσχάρι και χοιρινό)

2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 καρότα τριμμένα

1/2 ματσάκι άνηθο

1 φλ. ρύζι για γεμιστά

1/2 φλ. ελαιόλαδο

1/2 φλ. νερό

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το αυγολέμονο

2 κρόκους αβγών

2 λεμόνια

1 κ.σ. κορν φλάουρ

Για την κρέμα

2 κ.σ. λάδι

2 κ.σ. αλεύρι

500 γραμ. ζωμός από τους ντολμάδες

1/2 λεμόνι

αλάτι

πιπέρι

λίγο ψιλοκομμένο άνηθο

Για τους λαχανοντολμάδες

Για να ετοιμάσουμε τους λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο, ξεκινάμε καθαρίζοντας το λάχανο και αφαιρώντας με μαχαίρι το κοτσάνι.

Βυθίζουμε το λάχανο, με την τρύπα που άφησε το κοτσάνι προς τα κάτω, σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει. Το βράζουμε για 7 λεπτά να μαλακώσει ελαφρά, και το αφήνουμε σε πιατέλα να κρυώσει.

Ανακατεύουμε καλά τα υλικά της γέμισης και ζυμώνουμε έως ότου ασπρίσει ο κιμάς. Βγάζουμε ένα ένα λαχανόφυλλο και αφαιρούμε τα χοντρά νεύρα. Βάζουμε μέσα μια κουταλιά της σούπας γέμιση και τυλίγουμε τον ντολμά.

Στρώνουμε στη βάση μιας πλασοτέ κατσαρόλας λαχανόφυλλα και φέτες κρεμμυδιού. Τοποθετούμε επάνω τους λαχανοντολμάδες στη σειρά, τον έναν κοντά στον άλλον και τους σκεπάζουμε με πιάτο για να μην ξετυλιχτούν.

Περιχύνουμε τους λαχανοντολμάδες με ζωμό ή με νερό, ίσα που να τους σκεπάζει και προσθέτουμε το 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.

Αν έχουμε κοτσάνια άνηθου και μαϊντανού, τα δένουμε με σπάγκο και τα ρίχνουμε και αυτά στην κατσαρόλα για να αρωματίσουμε τους λαχανοντολμαδες με αυγολέμονο.

Βάζουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 40-45 λεπτά.

Για τη σάλτσα αυγολέμονο

Χτυπάμε 2 κρόκους αυγών με το χυμό 2 λεμονιών και ρίχνοντας λίγο λίγο ζεστό ζωμό από την κατσαρόλα, αραιώνουμε το αυγολέμονο. Περιχύνουμε το φαγητό και ανακινούμε από τα χερούλια να πάει παντού. Για πιο παχύρρευστη σάλτσα στους λαχανοντολμάδες μας, προσθέτουμε στο αυγολέμονο μία κουταλιά σούπας κορν φλάουρ. 

Για την κρέμα

Ζεσταίνουμε το λάδι και πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Ψήνουμε για 2 λεπτά, προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να δέσει η κρέμα. Στύβουμε το λεμόνι και αλατοπιπερώνουμε.

Σερβίρουμε τους λαχανοντολμάδες σε πιατέλα και περιχύνουμε με την πυκνή σάλτσα.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

LIFE STYLE

Η Μάρθα Καραγιάννη υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και με δηλώσεις της στην εφημερίδα Εspresso αναφέρει ότι είναι πολύ καλά. "Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όλους τους συμπατ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύμφωνα με την Α.1123/2020 απόφαση της ΑΑΔΕ παρατείνεται μέχρι και την 30ή Ιουνίου 2020 η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φόρου κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών, η οποία έλη . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στοιχεία αναφορικά με την διατάραξη του οικοσυστήματος και τη σχέση του με την πανδημία, παρουσιάζει η ΟΙΚΙΠΑ με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος που είναι σήμερα. Κρούει τ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τα χόρτα "πνίγουν" τους κατοίκους αλλά και όσους διέρχονται την οδό Παντοκράτορος πίσω απ το Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες ο χώρος παραμένει ακαθάριστος μ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τα χόρτα "πνίγουν" τους κατοίκους αλλά και όσους διέρχονται την οδό Παντοκράτορος πίσω απ το Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες ο χώρος παραμένει ακαθάριστος με συνέπεια να υπάρχε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν δύο από τα μέλη της πρώτηςεγκληματικής ομάδας και πιο συγκεκριμένα ο άνδρας μέλος της εγκληματικήςομάδας, που είχε κεντρικό ρόλο στην διακίνησή της κοκαΐνης στην Ηλεία,και ο αλ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

"Κατά την κρίσιμη αυτή περίοδο που πέρασε και περνάει η Χώρα μας από την πανδημία του κορωνοϊού COVID-19, διαπιστώθηκε ότι υπήρξε και υπάρχει ακόμα φόβος σχετικά με την προσέλευση των πολιτών στα νοσο
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search