GASTRONOMY

GASTRONOMY

Oμελέτα με... ζυμαρικά !

ΥΛΙΚΑ

2 φλιτζ. τσαγ. βρασμένα σπαγγέτι Νο 6

2 κ. σ. ελαιόλαδο

2 κολοκύθια κομμένα σε λεπτές ροδέλες

1 μέτρια ντομάτα κομμένη σε κύβους

8 αυγά

1 φλιτζ. τσαγ. τσένταρ τριμμένο

1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

Αλάτι

Φρέσκο πιπέρι μαύρο τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπολ ρίξτε τα αυγά και χτυπήστε τα με έναν αυγοδάρτη. Αλατιπιπερώστε .

2. Προσθέστε τις ροδέλες του κολοκυθιού , το τυρί, τον ψιλοκομμένο και τα βρασμένα σπαγγέτι.

3. Ανακατέψτε τα με μια πιρούνα.

4. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ρίξτε 1 κ. σ. ελαιόλαδο και τοποθετήστε την σε μέτρια φωτιά.

5. Μόλις ζεσταθεί αδειάστε το μείγμα στο τηγάνι και αφήστε την ομελέτα να σιγοψηθεί για 5'-6' από την κάτω πλευρά.

6. Μετά βάλτε το τηγάνι στον φούρνο και ψήστε την πάνω πλευρά της ομελέτας στο γκριλ για 10'.

7. Σερβίρετε την ζεστή.

Αυτή τη συνταγή για ζυμαρικά πρέπει να τη δοκιμάσεις!

Το όνομά της είναι «cacio e pepe» και δεν χρειάζεσαι παρά 6 υλικά για να δημιουργήσεις μία από τις πιο εύγευστες μακαρονάδες που έφαγες ποτέ.

Η συνταγή αφορά σε 4 μερίδες, οπότε πάρε χαρτί και μολύβι και ξεκίνα.

Υλικά

Ένα πακέτο 500g σπαγγέτι

4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Τριμμένο pecorino

λίγο αλάτι, για έξτρα γεύση

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για έξτρα γεύση και αυτό (ως γαρνιτούρα στο σερβίρισμα)

Εκτέλεση

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, βάζεις νερό και αλάτι και το τοποθετείς στη φωτιά. Προσθέτεις τα ζυμαρικά και τα βράζεις μέχρι να γίνουν al dente, δηλαδή περίπου 8-10′ (εξαρτάται ο χρόνος από το κάθε ζυμαρικό, δες τις οδηγίες στη συσκευασία).

Όσο τα ζυμαρικά βράζουν, πολτοποίησε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και το τυρί σ’ ένα μπολ ώστε να σχηματίσουν μία αλοιφή.

Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, σούρωσέ τα, φυλάσσοντας μισό φλιτζάνι από το νερό τους. Πρόσθεσε τα ζυμαρικά στο μπολ με την αλοιφή από το βούτυρο, το λάδι και το τυρί και ανακάτεψε καλά μέχρι να απλωθεί σε όλα τα ζυμαρικά η αλοιφή. Να προσθέτεις το νερό που κράτησες όταν χρειάζεται ώστε να γίνει πιο ρευστή η σάλτσα που θα δημιουργηθεί.

Μοίρασε τα ζυμαρικά στα πιάτα και ρίξε από πάνω λίγο έξτρα αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με μία συγκινητική ανάρτηση στο facebook η Μαία Χριστίνα Χριστοπούλου που εργάζεται στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, στην Πάτρα, αποχαιρέτησε την Μαρία Αγιάννη-Παντελακάκη, από το Αίγ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Την... πλάτη στα νέα αυστηρά μέτρα κατά του κορονοϊού γύρισαν οι νέοι και «ψήφισαν» πλατεία. Το αδιαχώρητο επικράτησε τόσο σε κεντρικές πλατείες της Αττικής (όπως η πλατεία Βαρνάβα . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι ομιλίες του καθηγητή Πανεπιστημίου Πατρών Γιάννη Μουρτζόπουλου και του σκηνογράφου-ενδυματολόγου Θάνου Βόβολη με θέμα «Αρχαία Θεατρική Μάσ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οδηγίες προς τους πολίτες για την επιδείνωση του καιρού εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, καθώς, σύμφωνα με την ΕΜΥ, το εν ισχύ έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού πα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με μία συγκινητική ανάρτηση στο facebook η Μαία Χριστίνα Χριστοπούλου που εργάζεται στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, στην Πάτρα, αποχαιρέτησε την Μαρία Αγιάννη-Παντελακάκη, από το Αίγιο, που έσβησε λίγες
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κατά του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, στρέφεται η Α ΕΛΜΕ με αφορμή έγγραφο του πρώτου, με το οποίο, όπως καταγγέλουν οι καθηγητές, καλεί τους διευθυντές και το σύλλογο διδασκόντων, σε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων της νέας πρυτανικής αρχής του Πανεπιστημίου Πατρών, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής συναντήθηκε τον πρύτανη Χρήστο Μπούρα. Ο Αχαιός βουλευ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search