Υλικά
½ κιλό χοιρινό μπούτι κομμένο σε κύβους
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
3-4 κλωνάρια σέλινο (μαζί με τη σελινόριζα)
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ποτηράκι (του κρασιού) λευκό κρασί
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ ματσάκι άνηθο φρέσκο ψιλοκομμένο
1 λίτρο ζεστό νερό ή ζωμό κρέατος
Αλάτι και πιπέρι
2 αυγά
Το χυμό από 2 μέτρια λεμόνια
Εκτέλεση
Γυρίζουμε το κρέας σε μπολ και λαδώνουμε με τη μισή ποσότητα ελαιολάδου ανακατεύοντας με τα χέρια να πάει παντού.
Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα να κάψει καλά και σοτάρουμε το κρέας να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Αποσύρουμε το κρέας σε πιατέλα.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το λευκό μέρος των κρεμμυδιών, το σκόρδο ψιλοκομμένο και τη σελινόριζα και σοτάρουμε να μαλακώσουν. Γυρίζουμε το κρέας στην κατσαρόλα, σοτάρουμε για 1 λεπτό και σβήνουμε με το κρασί.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας το νερό ή τον ζωμό, σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 1 ώρα και 20 λεπτά.
Προσθέτουμε το πράσινο μέρος του σέλινου, το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 20 ακόμη λεπτά
Χτυπάμε τα αυγά με το χυμό λεμονιού να αφρατέψουν. Παίρνουμε λίγο, λίγο από το ζουμί της κατσαρόλας και ρίχνουμε με σταθερή ροή στο αυγολέμονο, ανακατεύοντας ζωηρά. Επαναλαμβάνουμε ώσπου να πάρει θερμοκρασία του αυγολέμονο.
Γυρίζουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και ανακινούμε το σκεύος να πάει παντού. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
Πηγή: iefimerida.gr