GASTRONOMY

GASTRONOMY

Ρολό κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο

ΥΛΙΚΑ:

1 Κοτόπουλο, ξεκοκαλισμένο (ζητήστε το από τον κρεοπώλη σας)

Για τη γέμιση:

200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

200 γρ. ζαμπόν καπνιστό, σε φέτες

150 γρ. κασέρι, σε στικς

2 καρότα, σε μικρούς κύβους

2 πιπεριές, σε φέτες

2 ντομάτες, σε ροδέλες

2 κ.σ. Ελαιόλαδο

Ρίγανη

Πιπέρι

Για τη γαρνιτούρα:

700 γρ. πατάτες

100 ml ελαιόλαδο

80 ml λευκό κρασί

2 λεμόνια, το χυμό τους

2 κ.σ. μουστάρδα, απαλή

1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη

Ρίγανη

Αλάτι

Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το καρότο σοτάροντας το για ένα 3 λεπτά ανακατεύοντας το με την βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας. Στην συνέχεια προσθέτουμε την πιπεριά συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 3 λεπτά ακόμη.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ρίγανη με το πιπέρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για λίγο στην άκρη να κρυώσει.

Παράλληλα προετοιμάζουμε το κοτόπουλο τοποθετώντας το σε ένα ξύλο κοπής με το δέρμα προς τα κάτω. Στην συνέχεια προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα φροντίζοντας να πάει παντού. Από πάνω τοποθετούμε το ζαμπόν και τις φέτες ντομάτας.

Συνεχίζουμε τοποθετώντας το κασέρι κατά μήκος του κοτόπουλου και τέλος αδειάζουμε από πάνω τα λαχανικά απλώνοντας τα ελαφρώς.

Κλείνουμε το κοτόπουλο σε σφιχτό ρόλο και είτε το δένουμε με σπάγκο σε 5-6 σημεία είτε το περνάμε μέσα στο ειδικό δίχτυ που έχουμε προμηθευτεί από τον κρεοπώλη μας. Το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το ξαναχρησιμοποιήσουμε.

Για τη γαρνιτούρα: Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες. Τις πλένουμε και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, λίγη ρίγανη και τις ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα μικρότερο μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη μουστάρδα, το χυμό του λεμονιού, το κρασί και λίγο νερό. Ανακατεύουμε πολύ καλά με τη βοήθεια ενός αυγοδάρτη. Περιχύνουμε με αυτό το μείγμα τις πατάτες και τις ανακατεύουμε ώστε να πάει παντού.

Αδειάζουμε τις πατάτες σε ένα ταψί του φούρνου και από πάνω τοποθετούμε το ρόλο κοτόπουλο. Σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για 1 ώρα. Ξεσκεπάζουμε, κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 190°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο στις αντιστάσεις πάνω κάτω για άλλα 40-45 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμο, αφαιρούμε το σπάγκο μαγειρικής, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε κοινό αγώνα για μόνιμες προσλήψεις καλεί ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης του πρώην συμβασιούχους των κοινωφελή προγραμμάτων της Πάτρας, ο οποίος μιλώντας στο «achaianews.gr» . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Γεμάτοι με ξερά χόρτα και κλαδιά που δημότες κλαδεύουν από τις αυλές και τους κήπους τους τα περιβόλια τους, έχουν γεμίσει τα σημεία περιμετρικά των κάδων, ακόμα και δίπλα από παιδ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος ο 45χρονος που κατηγορείται για το θάνατο του 65χρονου Γερμανού στα Φέρμα Ιεράπετρας. Με τη διαδικασία τ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη απέστειλε στη διευθύνουσα την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας παραγγελία προκειμένου να διενεργηθεί πειθαρχική ευθύνη της Εισαγγελέως Πρωτ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, στις 11 το πρωί, θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο για τους έξι Πατρινούς που βρήκαν πριν από 33 χρόνια, τραγικό θάνατο από τη φονική έκρηξη βόμβας στην οδό Βότση.   Το
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας – Δυτικής Αχαΐας σε ανακοίνωσή της αναφέρει: Η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας και Δυτικής Αχαΐας της Ε.Ε.Δ.Υ.Ε στο πλαίσιο της κλιμάκωσης της πολύμορφης δράσης της, που βρίσκε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.   Για σήμερα Παρασκευή 19 Απριλίου προγραμματίζονται δειγμ
Image
Image

Search