GASTRONOMY

GASTRONOMY

Γεμιστό ρολό κιμά με γλάσο ντομάτας

Υλικά Συνταγής

500 γραμ. χοιρινό κιμά

500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο

5 φέτες μπέικον πολύ ψιλοκομμένες

5 φέτες προσούτο πολύ ψιλοκομμένες

3 χοντρές φέτες ψωμί μπαγιάτικο

γάλα

3/4 φλ. παρμεζάνα

3 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο

1/3 φλ. ελαιόλαδο

2 μεγάλα αβγά χτυπημένα

1 φλ. λευκό ξηρό κρασί

2 συσκευασίες ψιλοκομμένες ντομάτες

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τα πατατάκια φούρνου με δεντρολίβανο

4 μεγάλες πατάτες

1/4 φλ ελαιόλαδο

1 κ.σ ψιλοκομμένο δεντρολίβανο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Για το γεμιστό ρολό κιμά με γλάσο ντομάτας, βγάζουμε πρώτα την κόρα από το ψωμί.

 

Κόβουμε σε καρέ κομματάκια ψωμιού, τα βάζουμε σε μπολ, περιχύνουμε με γάλα και αφήνουμε να ρουφήξει και να μαλακώσει.

 

Τα στύβουμε από το γάλα και τα βάζουμε σε μπολ.

 

Προσθέτουμε τους κιμάδες, το μπέικον, το προσούτο, την παρμεζάνα, το μαϊντανό και τα αυγά. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.

 

Λαδώνουμε ένα ταψάκι και δίνουμε σχήμα ρολού στο μείγμα κιμά.

 

Καλύπτουμε με μεμβράνη και το παγώνουμε στο ψυγείο για μία ώρα.

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC.

 

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και με προσοχή βάζουμε το ρολό μέσα.

 

Ψήνουμε για 10′ να κάνει κρούστα, αναποδογυρίζουμε με προσοχή, περιχύνουμε με το κρασί και βράζουμε για 5′ να εξατμιστεί.

 

Προσθέτουμε την ντομάτα και σκεπάζουμε το σκεύος με λαδόκολλα, πιέζοντας να κολλήσει στην επιφάνεια του ρολού. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.

 

Μεταφέρουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 40′.

 

Το βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να σταθεί για 15′.

 

Βγάζουμε το ρολό σε ξύλο κοπής. Βάζουμε το τηγάνι στην εστία και τρίβουμε τη βάση του. Αφήνουμε τη σάλτσα για λίγα λεπτά να πυκνώσει. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.

 

Σερβίρουμε το ρολό σε φέτες με πυκνή σάλτσα ντομάτας και πατατάκια φούρνου με δεντρολίβανο.

 

Για τα πατατάκια

Ανάβουμε το γκριλ. Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες. Τις στραγγίζουμε πολύ καλά και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια.

 

Τις τοποθετούμε στο ταψί, τις αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το δεντρολίβανο. Τις ανακατεύουμε καλά, να πάνε παντού τα μυρωδικά.

 

Τοποθετούμε το ταψί στη μεσαία σχάρα και ψήνουμε για 35′.

 

Ανακατεύουμε κάθε τόσο τις πατάτες για να ψηθούν και να ροδίσουν γύρω γύρω.

 

Σημείωση: Αφού ψηθεί το ρολό, βγάζουμε τα χαρτιά και βάζουμε το ρολό κάτω από το γκριλ για λίγα λεπτά, να γλασάρει και να πυκνώσει ωραία η σάλτσα.

 

Πηγή:argiro.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Τι δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος κατά την άφιξή του στο Δήλεσι, όπου πραγματοποιεί κοινή επίσκεψη με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε δομές τ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε προσαγωγές νεαρών ατόμων προχώρησε στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής η Αστυνομία έξω από το χώρο του Παρατήματος στην οδό Κορίνθου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αυτή την . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Συμπληρώνουν σχεδόν ένα μήνα οι σακούλες με μπάζα που είναι τοποθετημένες σε πολλά κεντρικά σημεία της Αχαικής πρωτεύουσας και κυρίως στις οδούς Κορίνθου, Γούναρη και κανακάρη, προ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την πεποίθησή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές επανέλαβε ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στην εκπομπή “Αυτοψία” του Alpha ενώ για τις ευρύτερες επιδιώξεις τ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε προσαγωγές νεαρών ατόμων προχώρησε στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής η Αστυνομία έξω από το χώρο του Παρατήματος στην οδό Κορίνθου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αυτή την ώρα επικρατεί έντασ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θύμα απατεώνα έπεσε ηλικιωμένη με αποτέλεσμα να χάσει χιλιάδες ευρώ! H ηλικιωμένη γυναίκα, που διαμένει στο Αίγιο, δέχθηκε χθες τηλεφώνημα από άτομο που ισχυρίστηκε πως η κόρη της είχε τραυματιστεί κ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας με μεγάλη θλίψη  αποχαιρέτα τη συνάδελφο  νηπιαγωγό Κοτσίρη Χριστίνα. Η Χριστίνα υπηρετούσε τα τελευταία χρόνια στο 16 Ν/Γ Πατρών. Όλοι αυτοί  που είχαν την
Image
Image

Search