Υλικά:
1/4 σελινόριζα
μισό μπρόκολο
5 φρέσκιες ντομάτες
3 πατάτες
1 κλωνάρι βασιλικό
5 καρότα σε ροδέλες
3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
10φλ. νερό
4κ.σ ελαιόλαδο
αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση:
σελινόριζα βασιλικός καρότα κρεμμύδια πατάτες μπρόκολο
Ξεκίνα πλένοντας και κόβοντας την σελινόριζα, το μπρόκολο, τις πατάτες, τον βασιλικό, τα καρότα και τα κρεμμύδια. Κόψτα σε σχετικά χοντροκομμένα και μικρά κομμάτια. Βάλτα σε μια κατσαρόλα με το νερό για να βράσουν.
Στη συνέχεια, πέρνα τις ντομάτες μας από τον τρίφτη και βάλτες και αυτές στην κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και άφησε τα να βράσουν για μια ώρα. Έπειτα, ρίξε όλα τα λαχανικά στον μίξερ χωρίς το ζουμί και κάντα ένα πολτό. Μετά, βάλε τον πολτό πίσω στην κατσαρόλα και αλατοπιπέρωσε. Τέλος, πρόσθεσε το λάδι και ανακάτεψε καλά. Σβήσε το μάτι της κουζίνας και άφησε την για λίγο πάνω στο μάτι για να δέσει, ανακατεύοντας που και που. Έτοιμη η χορτόσουπα βελουτέ να σερβιριστεί.