GASTRONOMY

GASTRONOMY

Μοσχαράκι γιουβέτσι κλασικό

Υλικά:

1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας χωρίς κόκαλο, σε μερίδες

500γρ. κριθαράκι μέτριο ή χοντρό

1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο

1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

400γρ. ντοματάκια κονκασέ ή χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο

½ φλιτζάνι κρασί κόκκινο

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 ξυλάκι κανέλα

5-6 κόκκους μπαχάρι

1½ φλιτζάνι (περίπου) κεφαλοτύρι ή μυζήθρα τριμμένα

αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία:

Σοτάρετε το κρέας στο λάδι μέχρι να πάρει λίγο χρώμα και προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα σοτάρετε όλα μαζί μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι και σβήνετε με το κρασί.

Προσθέτετε την ντομάτα, την κανέλα, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι. Όταν πάρει βράση, ρίχνετε και δύο φλιτζάνια νερό. Αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου μιάμιση ώρα περίπου, μέχρι να ψηθεί το κρέας.

Βγάζετε το κρέας σε πιατέλα με τρυπητή κουτάλα. Μετράτε το ζωμό στην κατσαρόλα και προσθέτετε αρκετό νερό ώστε να γίνει 1½ λίτρο ο ζωμός.

Αφήνετε το ζωμό να βράσει και προσθέτετε το κριθαράκι. Βράζετε για 5-6 λεπτά μέχρι να αρχίζει να μαλακώνει, προσθέτοντας λίγο επιπλέον νερό αν χρειαστεί. Πρέπει να μείνει με αρκετό ζωμό στο τέλος. Αφαιρείτε την κανέλα από την κατσαρόλα και αδειάζετε το κριθαράκι σε ταψί (προτιμότερο σε πήλινο ταβά).

Τοποθετείτε το κρέας μέσα στο κριθαράκι χωρίς να το σκεπάσετε και ψήνετε το γιουβέτσι σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από πάνω. Πασπαλίζετε το γιουβέτσι με το τριμμένο τυρί μόλις το βγάλετε από το φούρνο και σερβίρετε.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, εξαιρετικά χαμηλά είναι τα ποσοστά των ψήφων που λαμβάνει ενόψει των ευρωεκλογών η προσκείμενη στην παράταξη Μακρόν λίστα της Βαλερί Αγιέρ στους νέο . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για «στοχευμένη επίθεση» στα Social Media εδώ και πολύ καιρό από τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο έκανε λόγο η δικηγόρος του Ανεξάρτητου πρώην βουλευτή των Σπαρτιατ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη  στο Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών  (ΚΕΔΜΟΠ -Χάρισε Ζωή) πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 ο Αν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η μεγάλη αγάπη του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Φωκίωνα Ζαΐμη είναι τα βιβλία. Δεν είναι τυχαίο που ασχολείται επαγγελματικά, εδώ και αρκετά χρόνια, με τις εκδόσεις συγγραμμάτων. Έτσι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη  στο Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών  (ΚΕΔΜΟΠ -Χάρισε Ζωή) πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 ο Αναπληρωτής Περιφερειά
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η μεγάλη αγάπη του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Φωκίωνα Ζαΐμη είναι τα βιβλία. Δεν είναι τυχαίο που ασχολείται επαγγελματικά, εδώ και αρκετά χρόνια, με τις εκδόσεις συγγραμμάτων. Έτσι, ανταποκρίθηκε θετι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, στην ομιλία του, κατά τη σημερινή (Τετάρτη 24 Απρίλη) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μεταξύ άλλων είπε τα εξής: Τις προηγούμενες ημέρες ήρθε στην επιφάνεια
Image
Image

Search