GASTRONOMY

GASTRONOMY

Σπιτική πίτα με κοτόπουλο !

Υλικά

2 ολόκληρα στήθη από κοτόπουλο, χωρίς την πέτσα τους, κομμένα σε μπουκιές

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γλ. μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο

χυμό από ½ λεμόνι

4 μέτριες αραβικές πίτες (ή κυπριακές ή πίτες για σουβλάκι ή μεξικάνικες τορτίγιες)

1 μεγάλη ώριμη ντομάτα σε κυβάκια

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

3 κ.σ. γιαούρτι

πάπρικα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με 2 κουταλιές ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και λίγη πάπρικα.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα κομματάκια του κοτόπουλου.

Αλατίζουμε, προσθέτουμε το μείγμα μπαχαρικών και ψήνουμε για 5' περίπου, γυρνώντας συνεχώς το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές.

Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε για 1', μέχρι να καραμελώσει.

Βγάζουμε το κοτόπουλο και ζεσταίνουμε στο τηγάνι τις πίτες και από τις δύο πλευρές.

Μοιράζουμε από μία πίτα σε κάθε πιάτο και από πάνω σερβίρουμε το κοτόπουλο, την ντομάτα και τον μαϊντανό. Τελειώνουμε με το γιαούρτι, πασπαλίζουμε με άφθονο πιπέρι και το τρώμε ζεστό.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηρια . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηριατρικής (Ν.Ε.Ο Πατρών
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά που δεν μπορούν να α
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συνδιοργανώτρια την Περ
Image
Image

Search