GASTRONOMY

GASTRONOMY

Πράσινα φασολάκια με αγγούρι, δυόσμο και ψητό μοσχάρι

Υλικά:

500 γρ. μοσχαρίσια μπριζόλα κόντρα, χωρίς κόκαλο, κομμένη σε μπαστουνάκια πάχους 0,5 εκ.

1/2 κιλό φασολάκια φρέσκα ή κατεψυγμένα, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση

3 μικρά αγγουράκια, σε λεπτές φέτες

3 πιπεριές Φλωρίνης, σε λεπτά μπαστουνάκια

τα φύλλα από 1/2 μάτσο φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα

100 ml ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη μαρινάδα

30-50 ml χυμός λεμονιού

1/2 μικρή πιπεριά τσίλι (αν μας αρέσουν τα καυτερά, μπορούμε να βάλουμε ολόκληρη την πιπεριά)

1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού

40 γρ. ζάχαρη καστανή

50 ml ελαιόλαδο

Διαδικασία:

Χτυπάμε στον πολυκόφτη που διαθέτουμε τα υλικά της μαρινάδας μέχρι να γίνουν μια πηχτή κρέμα. Αδειάζουμε τη μισή ποσότητα σε μπολ και με την υπόλοιπη αλείφουμε τα μπαστουνάκια της μπριζόλας. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, να μαριναριστούν

Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα φασολάκια για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε για 2 λεπτά σε βαθύ μπολ με κρύο νερό, ώστε και να σταματήσει ο βρασμός, και να διατηρήσουν το πράσινο χρώμα τους. Στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε σε σαλατιέρα.

Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο και το σκουπίζουμε απαλά με χαρτί κουζίνας. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 50 ml από το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και «ψήνουμε» το κρέας για περίπου 4-5 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί όσο μας αρέσει.

Σκορπίζουμε την μπριζόλα μαζί με το λάδι της στα φασολάκια, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αγγούρι, τις πιπεριές και τον δυόσμο. Ανακατεύουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο μπολ με τη μαρινάδα που είχαμε κρατήσει στην άκρη και περιχύνουμε τη σαλάτα. Αλατοπιπερώνουμε. Μεταφέρουμε όση ποσότητα θέλουμε σε μπολ.

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από σήμερα και για 4 ημέρες (μέχρι και την Μεγάλη Δευτέρα, 29 Απριλίου), στον φιλόξενο χώρο του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, θα διεξαχθεί η καθιερωμένη ετήσια δωροέκθεση από το «Άλμα Ζωής . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Δασαρχεία και Δήμοι έχουν λάβει ξεκάθαρες οδηγίες για το τι πρέπει να πράξουν ώστε να ελαχιστοποιήσουν τους κινδύνους εκδήλωσης πυρκαγιών και καθημερινά προσπαθούν να καλύψουν όσα . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η εισαγγελέας εφετών Λάρισας διαβίβασε στην εισαγγελία του Αρειου Πάγου, την μήνυση γονέα θύματος της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών προκειμένου να αποσταλεί στην Βουλή για να . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Η αμέλεια του κατηγορούμενου είναι βαρύτατη και είναι σωρευτική. Η μοτοσυκλέτα δεν είχε κανένα περιθώριο ελιγμού. Το όχημα που οδηγούσε ο κατηγορούμενος έφραξε όλο το μήκος της λω . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από σήμερα και για 4 ημέρες (μέχρι και την Μεγάλη Δευτέρα, 29 Απριλίου), στον φιλόξενο χώρο του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, θα διεξαχθεί η καθιερωμένη ετήσια δωροέκθεση από το «Άλμα Ζωής Πάτρας». Μία πρωτοβο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα που συνδιοργάνωσε η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας, το Π
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εργασίες σύνδεσης νέου δικτύου ύδρευσης θα πραγματοποιηθούν στην Εγλυκάδα, σήμερα Παρασκευή 26 Απριλίου. Λόγω των εργασιών, από την ΔΕΥΑΠ, ανακοινώνεται ότι από τις 8 π.μ. έως τις 3 μ.μ. θα υπάρξει π
Image
Image

Search