GASTRONOMY

GASTRONOMY

Σούπα καρότου βελουτέ με τζίντζερ και πορτοκάλι

Υλικά:

10 καρότα μεγάλα, χοντροκομμένα

2 πράσα, σε ροδέλες

1 ξερό κρεμμύδι, σε μεγάλα καρέ

2 πατάτες μέτριες, σε κύβους

30 γρ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο

χυμός και ξύσμα από 2 πορτοκάλια (βιολογικά ή καλά πλυμένα σε ζεστό νερό)

1½ λίτρο ζωμός λαχανικών ή νερό (+λίγο επιπλέον)

χυμός από 1/2 λεμόνι

30 ml ελαιόλαδο

30 ml ελαιόλαδο ή κρέμα γάλακτος για το σερβίρισμα

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία:

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το πράσο και το κρεμμύδι, μέχρι να ροδίσουν και να βγάλουν τη φυσική τους γλύκα. Προσθέτουμε το καρότο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας. Ρίχνουμε τις πατάτες και αλατοπίπερο. Προσθέτουμε το τζίντζερ και το ξύσμα από τα πορτοκάλια και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Σβήνουμε με τον χυμό των πορτοκαλιών και προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών.

Μετριάζουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και λιώνουμε τα λαχανικά με το ραβδομπλέντερ. Σε αυτό το σημείο πρέπει να έχουμε έναν αραιό πουρέ. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε νερό ή ζωμό, επαναφέρουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ξαναβράζουμε μέχρι η σούπα μας να αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα.

Θα μπορούσαμε να περάσουμε τη σούπα από ψιλό σουρωτήρι (σινουά) για ακόμα πιο βελούδινη υφή, αλλά έτσι χάνουμε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά (φυτικές ίνες κ.ά.) και γεύση.

Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, διορθώνουμε το αλάτι και σερβίρουμε στα πιάτα με λίγο ελαιόλαδο ή κρέμα γάλακτος.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πέντε ακόμα συλλήψεις και συνολικά εννέα δικογραφίες για ενδοοικογενειακή βία στη Δυτική Ελλάδα  Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας: Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στη δεύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Διακοφτό Αχαΐας για την ακινητοποίηση των συρμών του Οδοντωτού σιδηροδρόμου παραβρέθηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, ο Βουλευτής Αχαΐας . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τελετή Αφής Ολυμπιακής Φλόγας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024Στο πλαίσιο της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας για την πορεία προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 «Παρίσι 202 . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Θεσσαλία από το πρωί του Σαββάτου (20.2.24), ενώ πλημμύρισαν δρόμοι στην Καρδίτσα και το Πήλιο. Σημειώ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στη δεύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Διακοφτό Αχαΐας για την ακινητοποίηση των συρμών του Οδοντωτού σιδηροδρόμου παραβρέθηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, ο Βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Υγείας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τελετή Αφής Ολυμπιακής Φλόγας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024Στο πλαίσιο της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας για την πορεία προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 «Παρίσι 2024», η Ολυμπιακή Φλόγ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ενα ακόμη τροχαίο ατύχημα συνέβη αργά το βράδυ, με έναν τραυματισμό, στη διασταύρωση  Παπαφλέσσα και Κανακάρη, στην Πάτρα..   Ηταν λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα όταν δίκυκλο που οδηγούσε κοπέλα και κιν
Image
Image

Search