GASTRONOMY

GASTRONOMY

Παπουτσάκια με σάλτσα γιαουρτιού

Υλικά

 

5 μελιτζάνες φλάσκες

Για τον κιμά

500γρ. κιμά μοσχαρίσιο

30γρ. ελαιόλαδο

250γρ. ντομάτες, τριμμένες

120γρ. νερό ή ζωμό

2γρ. κανέλα

2 φύλλα δάφνης

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια

30γρ. ελαιόλαδο

350γρ. κρεμμύδια

1 πρέζα αλάτι

15γρ. ζάχαρη καστανή

30γρ. ξίδι βαλσάμικο κρέμα

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

500γρ. γιαούρτι

ξύσμα λεμονιού

αλάτι, πιπέρι

Για τη σύνθεση

30γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

250γρ. γραβιέρα τριμμένη

 

Διαδικασία

 

Για τις μελιτζάνες: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190οC στον αέρα. Κόβετε τις μελιτζάνες κατά μήκος και χαράζετε την εσωτερική πλευρά με ένα μαχαίρι σταυρωτά. Λαδώνετε ελαφρώς, αλατοπιπερώνετε και τις ψήνετε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.

 

Για τον κιμά: Προθερμαίνετε μια μεγάλη κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία, χωρίς καθόλου ελαιόλαδο. Περιχύνετε τον κιμά με το ελαιόλαδο, τον ρίχνετε στην κατσαρόλα και σοτάρετε μέχρι να αποκτήσει καφέ χρώμα. Προσθέτετε τότε την ντομάτα, το ζωμό, την κανέλα και τη δάφνη. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να στεγνώσει αρκετά ο κιμάς.

 

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια: Κόβετε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες (ζουλιέν). Zεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και σοτάρετε για 1 λεπτό. Πασπαλίζετε με αλάτι και ζάχαρη, προσθέτετε την κρέμα βαλσαμικού και ανακατεύετε καλά.

 

Χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε τα κρεμμύδια για 30 λεπτά. Τα ανακατεύετε κάθε 5 λεπτά και προσέχετε να μην καούν.

 

Για τη σάλτσα γιαουρτιού: Ανακατεύετε το γιαούρτι με το ξύσμα λεμονιού, 2 κουτ. σούπας από τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.

 

Για τη σύνθεση: Με ένα κουτάλι «σκάβετε» την ψίχα της μελιτζάνα και αφαιρείτε τόση σάρκα ώστε να δημιουργήσετε μια φωλιά, την οποία θα γεμίσετε με τον κιμά. Στην κατσαρόλα με τον κιμά προσθέτετε τη σάρκα από τις μελιτζάνες, τα καραμελωμένα κρεμμύδια, το μαϊντανό, 50γρ. από τη γραβιέρα και ανακατεύετε καλά.

 

Γεμίζετε τις μελιτζάνες με το μίγμα του κιμά, προσθέτετε 1/3 κούπας νερό στο ταψί και κλείνετε με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε στο φούρνο για 35-40 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και μοιράζετε την υπόλοιπη γραβιέρα σε όλες τις μελιτζάνες και συνεχίζετε το ψήσιμο για 5-7 λεπτά ακόμη ή μέχρι να λιώσει το τυρί.

 

Μοιράζετε τις μελιτζάνες σε πιάτα, γαρνίρετε με τη σάλτσα γιαουρτιού και σερβίρετε.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“ O κύριος πρωθυπουργός σήμερα εξήγγειλε πομπωδώς κάτι που είναι λιγότερο από αυτό το οποίο ισχύει και αποζημιώνεται”, ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός για την εξαγγελ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Α.Ο. Αχαγιά 82, ανακοινωσε ότι αθλητής της ομάδας βρέθηκε θετικός σε τεστ για Covid 19. H ομάδα έχει ήδη τεθεί σε απομόνωση 14 ημερών, όπως ορίζει το σχετικό πρωτόκολλο και αυρι . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσχηματική και άκαιρη χαρακτήρισε μιλώντας στην Βουλή, την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Στη θλίψη βυθίστηκε η τοπική κοινωνία της Πάρου καθώς έφυγε από τη ζωή από επιπλοκές του κορωνοϊού ο πρώην δήμαρχος του νησιού, Χρήστος Βλαχογιάννης. Οπως μεταδίδει το naxostimes. . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Επιτροπή Πολιτών Πάτρας για την Προστασία της Υγείας από την Η/Μ Ακτινοβολία , συμμετέχει ενεργά στην πρωτοβουλία που έχουν αναλάβει  όλες οι ελληνικές ομάδες «Stop5G», να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας επιβλήθηκε, χθες αργά το βράδυ, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο Αίγιο, διοικητικό πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ, καθώς και αναστολή λ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το συγκινητικό σημείωμα του συλλόγου Εκπαιδευτικών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου “Γιάννης Βλαχογιάννης”, όπου φοιτούσε ο άτυχος 13χρονος μαθητής που έχασε τη ζωή του μετά από χειρουργική επέμβα
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search