GASTRONOMY

GASTRONOMY

Καλαμαράκια γιουβέτσι

Υλικά:

Καλαμαράκια 1 κιλό φρέσκα ή κατεψυγμένα

Ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι του τσαγιού

Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ ψιλοκομμένο

Σκόρδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένες

1 κονσέρβα αποφλοιωμένα ψιλοκομμένα ντοματάκια

Ντοματοπολτός 3 κουταλιές της σούπας

Μοσχοκάρυδο 2 κόκκους

Δάφνη 1 φύλλο

Αλάτι

πιπέρι

Κόκκινο κρασί 1 φλιτζάνι του τσαγιού

Νερό 4 φλιτζάνια του τσαγιού

Ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού

Ελαιόλαδο 2 κουταλιές σούπας

Πάπρικα γλυκιά 1 κουταλάκι του γλυκού

Κριθαράκι μέτριο 500 γρ

 

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια, τα κόβουμε σε μικρά τεμάχια τα πλένουμε και τα βάζουμε να στραγγίξουν.Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα πλένουνε και τα ψιλοκόβουμε. Σε ρηχή κατσαρόλα βάζουμε το ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο, να κάψει προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο , τα σοτάρουμε μέχρι να αποκτήσουν χρυσό χρώμα, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια,τον ντοματοπολτό,αλάτι,πιπέρι το μοσχοκάρυδο,το φύλλο δάφνης και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το νερό, την ζάχαρη και τέλος τα καλαμαράκια. Αφήνουμε να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά περίπου για 30 λεπτά και αποσύρουμε από την φωτιά. Σε βαθύ τηγάνι προσθέτουμε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο, αφήνουμε να κάψει, προσθέτουμε την γλυκιά πάπρικα , αλάτι και το κριθαράκι, το σοτάρουμε περίπου 3-4 λεπτά και σβήνουμε την φωτιά. Σε ταψί ή σε πυρίμαχο σκεύος βάζουμε το κριθαράκι,προσθέτουμε τα καλαμαράκια με την σάλτσα τους και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε επιπλέον νερό κατά την διάρκεια του ψησίματος. Κλείνουμε τον φούρνο και το διατηρούμε ζεστό μέχρι να σερβίρουμε. Συνοδεύεται ωραία με ταραμοσαλάτα.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκε πτώμα στην οδό Προύσσης στην Πάτρα. Στο σημείο έσπευσε  η ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστώσει τι ακριβώς έχει συμβεί. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

 Σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής.Το ακριβές επίκεντρο εντοπίζεται 25 χιλιόμετρα ανατολικά των Στροφάδων. Νωρίτερα, το αυτόματο υπολογιστ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στις αρχές του 2020 η Πάτρα ήταν πρωτοπόρος και τοποθέτησε σε πλατείες τις πρώτες ταΐστρες αδέσποτων ζώων, για σκύλους και γάτες, παραδίδοντας μαθήματα φιλοζωίας σε ολόκληρη την χώ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρή σεισμική δόνηση τώρα στην Πάτρα! Σύμφωνα με τα πρωτα στοιχεια ο σεισμός είχε επίκεντρο τον Πύργου και ήταν μεγέθους 5,8 Ρίχτερ, ενώ είχε μεγάλη διάρκεια.   . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκε πτώμα στην οδό Προύσσης στην Πάτρα. Στο σημείο έσπευσε  η ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστώσει τι ακριβώς έχει συμβεί. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός ήταν ηλικίας 37 ετώ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρή σεισμική δόνηση τώρα στην Πάτρα! Σύμφωνα με τα πρωτα στοιχεια ο σεισμός είχε επίκεντρο τον Πύργου και ήταν μεγέθους 5,8 Ρίχτερ, ενώ είχε μεγάλη διάρκεια.  
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Θεόδωρος Κανελλόπουλος σχολίασε επί της ουσίας την μη αξιοποίηση του λιμανιού της Πάτρας. Η ανάρτησή του«Είναι γνωστό ότι η βιομηχανία της κρουαζιέρας
Image
Image

Search