GASTRONOMY

GASTRONOMY

Μπιφτέκια γεμιστά με κολοκυθάκια

Τα μπιφτέκια είναι ένα από τα φαγητά που τα παιδιά τρώνε με απόλυτη ευχαρίστηση και πάντα τα προτιμούν όταν τους ζητώ να μου πουν τι θέλουν να τους μαγειρέψω. Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μια καλοκαιρινή εκδοχή τους που ξεχωρίζει για την προσθήκη κολοκυθιών.

Υλικά για τα μπιφτέκια:

 

600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (προτιμότερο από σπάλα ή ελιά)

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ

1/2 φλιτζ. τσαγιού μαϊντανός (τα φύλλα), ψιλοκομμένος

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. γλυκού αλάτι

1/2 φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά, τριμμένη

1 κουτ. σούπας ούζο ή ξίδι από λευκό κρασί

1 μικρή ντομάτα τριμμένη

1 αυγό (κατά προτίμηση βιολογικό)

1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Για τη γέμιση

 

2 μικρά κολοκυθάκια

1/2 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος

1/4 κουτ. γλυκού αλάτι

πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά (τον κιμά, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το λάδι, αλατοπίπερο, τη φρυγανιά, το ούζο ή το ξίδι, την ντομάτα, το αυγό και τη ρίγανη) και τα ζυμώνουμε καλά βουτώντας τα χέρια μας σε κρύο νερό. Πρέπει το μείγμα να γίνει πολύ αφράτο και ζουμερό. Το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.

Εν συνεχεία προχωράμε στη γέμιση. Κόβουμε και πετάμε τις δύο άκρες από τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε στη χονδρή πλευρά του τρίφτη, μέσα σε ένα σουρωτήρι. Τα αλατίζουμε, τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας και στύβουμε το τρίμμα των κολοκυθιών για να το στραγγίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Μεταφέρουμε το τρίμμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τον άνηθο και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Προθερμαίνουμε το γκριλ ή το φούρνο στους 200° C. Χωρίζουμε τον κιμά σε 8 ίσα μέρη και πλάθουμε 8 μπιφτέκια, τα οποία πιέζουμε με τις παλάμες για να πλατύνουν. Στο κέντρο κάθε μπιφτεκιού βάζουμε το 1/8 από το μείγμα της γέμισης. Σκεπάζουμε τη γέμιση με τις άκρες κάθε μπιφτεκιού, τα πλάθουμε για να στρογγυλέψουν κάπως και τα βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψάκι. Ψήνουμε τα μπιφτέκια στο φούρνο, στο μεσαίο ράφι για 15 – 18 λεπτά (ή στο γκριλ για 8 λεπτά από τη μία πλευρά και 5 λεπτά από την άλλη, στο ψηλότερο ράφι). Τα σερβίρουμε με τη ρυζοσαλάτα.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22/9 στην Πλατεία Γεωργίου,  στις 6.30 το απόγευμα.   Μεταξύ άλλων, ζητούν την . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 453 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, που αποτελεί ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Θετικό δείγμα» χαρακτήρισε την αποχώρηση του Ορόυτς Ρέις το Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, ωστόσο πρόκειται για «ένα πρώτο δείγμα», ανέφερε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικώ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι αιτήσεις για το ειδικό εποχικό βοήθημα του ΟΑΕΔ άρχισαν την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου με τη διαδικασία της ηλεκτρονικής υποβολής τους.   Τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου αρχίζει και η υπο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22/9 στην Πλατεία Γεωργίου,  στις 6.30 το απόγευμα.   Μεταξύ άλλων, ζητούν την ασφαλή λειτουργία τω
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Δημοτική Αρχή καταγγέλλει την καταστροφή μέρους του χλοοτάπητα του χώρου αναψυχής στις Εργατικές Κατοικίες Λεύκας, τον οποίο οι εργαζόμενοι του Δήμου με προσωπικό μόχθο ανάπλασαν και παρέδωσαν για χ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Η ανάπτυξη  της Αλιείας και  των Υδατοκαλλιεργειών και η προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας βρέθηκαν στο επίκεντρο της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search