GASTRONOMY

GASTRONOMY

Μπιφτέκια γεμιστά με κολοκυθάκια

Τα μπιφτέκια είναι ένα από τα φαγητά που τα παιδιά τρώνε με απόλυτη ευχαρίστηση και πάντα τα προτιμούν όταν τους ζητώ να μου πουν τι θέλουν να τους μαγειρέψω. Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μια καλοκαιρινή εκδοχή τους που ξεχωρίζει για την προσθήκη κολοκυθιών.

Υλικά για τα μπιφτέκια:

 

600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (προτιμότερο από σπάλα ή ελιά)

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ

1/2 φλιτζ. τσαγιού μαϊντανός (τα φύλλα), ψιλοκομμένος

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. γλυκού αλάτι

1/2 φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά, τριμμένη

1 κουτ. σούπας ούζο ή ξίδι από λευκό κρασί

1 μικρή ντομάτα τριμμένη

1 αυγό (κατά προτίμηση βιολογικό)

1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Για τη γέμιση

 

2 μικρά κολοκυθάκια

1/2 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος

1/4 κουτ. γλυκού αλάτι

πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά (τον κιμά, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το λάδι, αλατοπίπερο, τη φρυγανιά, το ούζο ή το ξίδι, την ντομάτα, το αυγό και τη ρίγανη) και τα ζυμώνουμε καλά βουτώντας τα χέρια μας σε κρύο νερό. Πρέπει το μείγμα να γίνει πολύ αφράτο και ζουμερό. Το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.

Εν συνεχεία προχωράμε στη γέμιση. Κόβουμε και πετάμε τις δύο άκρες από τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε στη χονδρή πλευρά του τρίφτη, μέσα σε ένα σουρωτήρι. Τα αλατίζουμε, τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας και στύβουμε το τρίμμα των κολοκυθιών για να το στραγγίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Μεταφέρουμε το τρίμμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τον άνηθο και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Προθερμαίνουμε το γκριλ ή το φούρνο στους 200° C. Χωρίζουμε τον κιμά σε 8 ίσα μέρη και πλάθουμε 8 μπιφτέκια, τα οποία πιέζουμε με τις παλάμες για να πλατύνουν. Στο κέντρο κάθε μπιφτεκιού βάζουμε το 1/8 από το μείγμα της γέμισης. Σκεπάζουμε τη γέμιση με τις άκρες κάθε μπιφτεκιού, τα πλάθουμε για να στρογγυλέψουν κάπως και τα βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψάκι. Ψήνουμε τα μπιφτέκια στο φούρνο, στο μεσαίο ράφι για 15 – 18 λεπτά (ή στο γκριλ για 8 λεπτά από τη μία πλευρά και 5 λεπτά από την άλλη, στο ψηλότερο ράφι). Τα σερβίρουμε με τη ρυζοσαλάτα.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένα αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε χθες το βράδυ σε κεντρικό σημείο του Πύργου που είχε σαν αποτέλεσμα ένας νεαρός να μεταφερθεί με τραύματα στο κεφάλι στο γενικό νοσοκομείο του . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Δήμου Πατρέων σχετικά με το περιστατικό ηλεκτροπληξίας μαθητή Λυκείου χθες το μεσημέρι, σε σχολικό συγκρότημα σε προάστιο της Πάτρας. Αμέσως με . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πόλη της Πάτρας μεταμορφώνεται σε έναν ζωντανό κινηματογραφικό προορισμό από τις 28 έως τις 31 Μαρτίου, φιλοξενώντας το Urban Film LUX. Αυτή η μοναδική εκδήλωση προσκαλεί τους κ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικία 13 ετών. Διετέλεσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
Image
Image

Search