GASTRONOMY

GASTRONOMY

Μπριζόλες µοσχαρίσιες µε σάλτσα λαδορίγανης

Υλικά:

1½ κιλό μπριζόλες, μοσχαρίσιες, κατά προτίμηση από κόντρα (ζητάμε από τον χασάπη να τις κόψει με το κόκαλο, σε πάχος περίπου 2 εκ. και μετά σε 3 κομμάτια την καθεμία)

Αρωματικό λάδι:

120 ml ελαιόλαδο

1/3 φλιτζ. τσαγιού φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης ή δεντρολίβανου (τα φρέσκα αυτά μυρωδικά τα βρίσκουμε πλέον σε πολλά μεγάλα σούπερ μάρκετ, σε ενημερωμένα μανάβικα αλλά και σε φυτώρια). Αν δεν βρούμε, χρησιμοποιούμε ξερά (1 κουτ. σούπας), με διαφορετικό φυσικά γευστικό αποτέλεσμα.

τα φυλλαράκια από 1/2 ματσάκι μαϊντανό

1½ κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού, ακέρωτου και βιολογικού

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

φρέσκος χυμός λεμόνι, κατά βούληση, για το σερβίρισμα

Διαδικασία:

Αρωματικό λάδι: Σε μια μικρή κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει, ζεματίζουμε τη ρίγανη ή το δεντρολίβανο (αν βάλουμε φρέσκα) και το μαϊντανό για 10 δευτερόλεπτα. Στραγγίζουμε τα μυρωδικά και τα κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό. Αυτό το κάνουμε για να βγάλουν τα μυρωδικά τα αρωματικά έλαιά τους, αλλά και για να διατηρήσουν το χρώμα τους. Τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και τα ρίχνουμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι με το ελαιόλαδο και το ξύσμα και χτυπάμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να πολτοποιηθούν όσο καλύτερα γίνεται. Περνάμε το μείγμα από λεπτό σουρωτηράκι σε ένα μεγάλο μπολ, ώστε να απομακρύνουμε τυχόν κομμάτια. Βάζουμε 4 - 5 κουτ. σούπας από το σουρωμένο αρωματικό λάδι σε ένα άλλο μικρό μπολ και το κρατάμε κατά μέρος. Βάζουμε τις μπριζόλες στο μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε με τα χέρια να λαδωθούν ομοιόμορφα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τις αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα να μαριναριστούν. Ιδανικά, τις μαρινάρουμε για περίπου 8 - 10 ώρες.

Μπριζόλες: Προθερμαίνουμε το γκριλ. Λαδώνουμε ελαφρώς τη σχάρα του φούρνου και τη βάζουμε στην υψηλότερη θέση. Από κάτω στερεώνουμε ένα ταψί, ώστε να πέφτουν μέσα τα υγρά του ψησίματος και να μη λερώσουμε το φούρνο. Στραγγίζουμε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα, τις αλατοπιπερώνουμε, τις βάζουμε στη σχάρα και τις ψήνουμε για περίπου 3 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά, αν τις θέλουμε μετρίως ψημένες και περίπου 6 - 7 λεπτά από κάθε πλευρά, αν τις θέλουμε καλοψημένες αλλά ζουμερές. Αν χρειαστεί, τις ψήνουμε για λίγο ακόμη, κατεβάζοντας τη σχάρα μία σκάλα. Τις βγάζουμε σε πιατέλα, τις ραντίζουμε με το λάδι που κρατήσαμε και λεμόνι. Συνοδεύουμε με μια πράσινη σαλάτα, τζατζίκι (με αγγουράκι τουρσί) και ψωμί.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Το τέλος της προστατευτικής μάσκας, αλλά και της απαγόρευσης κυκλοφορίας αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση, με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας, αλλά και τη πρόοδο των ε . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μία περιπέτεια υγείας είχε ο Λάκης Λαζόπουλος λίγες ημέρες μετά τη χορήγηση του εμβολίου για τον κοροναϊό, με τον ηθοποιό να οδηγείται στο νοσοκομείο «Υγεία» το Σάββατο (19/6) το π . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σταθερά χαμηλά, αλλά πάνω από 500, παραμένουν τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα. Στην Αχαΐα εντοπίστηκαν μόλις 7 . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 520, εκ των οποίων 1 εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Mε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη Πάτρα Ενωμένη αναφέρει: «Εκπληκτοι διαβάσαμε την απάντηση που δόθηκε από τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής των Δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων Λαδόπουλου-Αλε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Παρακολουθείστε ζωντανά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέω που βρίσκεται σε εξέλιξη μέσω τηλεδιάσκεψης.  
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πολλή συζήτηση για το ποδήλατο στην πόλη, τελευταία, με αρνητικό πρόσημο και στενάχωρες διαπιστώσεις. Για τους ποδηλατόδρομους που (δεν) προχωρούν, για τα κοινόχρηστα ποδήλατα που δεν υπάρχουν πια, γι
Image
Image
© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search