GASTRONOMY

GASTRONOMY

Cheesecake βύσσινο στο ποτήρι

Υλικά για 6 άτομα

200 γραμ. μπισκότα της επιλογής σας

70 γραμ. βούτυρο λιωμένο (όχι καυτό)

150 γραμ. τυρί κρέμα

200 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί (όχι πάρα πολύ σφικτή)

1 βάζο σως βύσσινο για την επικάλυψη

Εκτέλεση

Θρυμματίζετε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν ψιλά κομματάκια όχι όμως τελείως σκόνη.

Κατόπιν τα βάζετε σε ένα μπολ και προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Γεμίζετε από 2 κουταλιές γλυκού με το μείγμα του μπισκότου σε 12 ποτήρια κρασιού ή μικρά ποτήρια.

Στο κάδο του μίξερ ανακατεύετε το τυρί κρέμα μαζί με την κρέμα γάλακτος για 5 -7 λεπτά στη δυνατή σκάλα μέχρι να γίνει σφικτή κρέμα.

Γεμίζετε το μείγμα κρέμας μέσα στα ποτήρια από 2 κουταλιές της σούπας και τέλος καλύπτετε με 1 κουταλιά της σούπας σως βύσσινο με απαλές κινήσεις.

Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες περίπου και ξεφορμάρετε πριν το σερβίρετε.

Προαιρετικά για να γίνει το μείγμα μπισκότου πιο τραγανό, προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνετε το μείγμα μπισκότου σε ένα ταψί για 15 λεπτά πριν τοποθετήσετε το μείγμα στα ποτήρια.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε απεργειακό κλοιό θα βρίσκεται σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, η χώρα λόγω της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Απεργία έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ ενώ η υποχρεωτική αργία της Πρωτομαγιάς μ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Κάρλο Αντσελότι μίλησε στο Movistar και επεσήμανε για την ισοπαλία 2-2 της Ρεάλ με την Μπάγερν και το πώς οι Μαδριλένοι γλίτωσαν την ήττα έπειτα από την ανατροπή των Βαυαρών. "Η . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το ευρωπαϊκό clasico βρήκε Μπάγερν και Ρεάλ ισόπαλες 2-2 στο Μόναχο για τον πρώτο ημιτελικό του Champions League, χάρη στις προσπάθειες του Τζάε-Μιν Κιμ και του Βινίσιους. Ο πρώτο . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μετά από δύο εκπληκτικά δυναμικές μάχες στο Παλάου Μπλαουγκράνα, Ολυμπιακός και Μπαρτσελόνα έδωσαν ακόμα μία το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (30/4) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Με το . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών, σημειώθηκε για μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε εγκαταλελειμμένο οίκημα όπου δίπλα υπήρχαν αρκετά σπίτια. Χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αναλυτικά η ανακοίνωση: Η φετινή Πρωτομαγιά, έξι χρόνια μετά την έξοδο από τα μνημόνια, βρίσκει όλους τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με έναν «ακήρυχτο» οικονομικό πόλεμο εκ μέρους της εργοδοσίας, με
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ Τις βραδινές ώρες χθες, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από την Ομάδα Κ-9, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και του Γραφείου Ασφάλειας του
Image
Image

Search