GASTRONOMY

GASTRONOMY

Γεμιστά χωρίς μυστικά

Υλικά (για 4-6 μερίδες)

3 μέτριες ώριμες αλλά σφιχτές ντομάτες
3 πράσινες πιπεριές, στρογγυλές
2 μέτρια κολοκύθια, κατά προτίμηση στρογγυλά
2 μελιτζάνες μικρές, φλάσκες
2 μέτριες πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
70 ml ελαιόλαδο


Για τη γέμιση

2 ντομάτες, τριμμένες μαζί με το ζουμί τους
10 κουτ. σούπας ρύζι Καρολίνα Σερρών (1 κουτ. σούπας για κάθε γεμιστό)
5 μέτρια ξερά κρεμμύδια, τριμμένα στον τρίφτη
2 κουτ. σούπας κουκουνάρι καβουρδισμένο (σε αντικολλητικό τηγάνι και σε δυνατή φωτιά για περίπου 2 λεπτά, χωρίς λιπαρή ουσία)
1 κουτ. σούπας σταφίδες μαύρες κορινθιακές
1/2 μάτσο μαϊντανός (τα φύλλα), ψιλοκομμένος
1/2 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
τα φύλλα από 1 μάτσο δυόσμο, ψιλοκομμένα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
80 ml ελαιόλαδο
 

Διαδικασία

Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε ένα ταψί που να τα χωράει ακριβώς. Κόβουμε ένα «καπάκι» από τη μεριά με το κοτσάνι από όλα τα λαχανικά και με ένα κουταλάκι αδειάζουμε την ψίχα τους. Από τις πιπεριές αφαιρούμε και πετάμε τα σπόρια.

Ψιλοκόβουμε την ψίχα των λαχανικών, καλύτερα σε ένα ξύλο κοπής, με ένα μαχαιράκι ή στον πολυκόφτη αλλά για λίγο, ίσα-ίσα να ψιλοκοπούν και να μην πολτοποιηθούν. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την ψίχα από τα λαχανικά, μαζί με όλα τα υλικά της γέμισης, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Γεμίζουμε όλα τα λαχανικά με τη γέμιση, αφήνοντας κενό 2 εκ. από το χείλος (για το ρύζι που θα φουσκώσει). Σκεπάζουμε όλα τα λαχανικά με τα καπάκια τους. Τη γέμιση που περίσσεψε τη βάζουμε ανάμεσα στα λαχανικά, μέσα στο ταψί. Βάζουμε και τις κομμένες πατάτες ανάμεσα στα γεμιστά, προσθέτουμε 400 ml νερό και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.

Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μελώσει η γέμιση και να ροδίσουν ομοιόμορφα. Ελέγχουμε δοκιμάζοντας το ρύζι και, αν δεν είναι εντελώς βρασμένο, προσθέτουμε 1/2 φλιτζ. τσαγιού νερό ακόμη, ζεστό, και συνεχίζουμε το ψήσιμο.

Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε τουλάχιστον 1 ώρα τα γεμιστά να σφίξουν και να βγάλουν τα αρώματά τους.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η Πάτρα υποδέχεται την Πέμπτη, 25 Απριλίου, στο Δημαρχείο της, την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων «PARIS 2024». Η Ολυμπιακή Φλόγα, με τον ισχυρό συμβολισμό που . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η έκθεση καταγράφει, χωρίς περαιτέρω διερεύνηση, καταγγελίες μη κυβερνητικών οργανώσεων για τις οποίες δεν πραγματοποιείται ανεξάρτητος έλεγχος», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικώ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με μια έκθεση 46 σελίδων και περίπου 10.000 λέξεων το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρεται εκτενώς στις καταγγελίες που υπάρχουν για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα μας. «Δε . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ακαρνανίας και Αιτωλίας συνελήφθησαν εννέα άτομα και σχηματίσθηκανσυνολικά οκτώ δικογραφίες για υποθέσεις ενδοο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 το Επιμελητήριο Αχαΐας επισκέφτηκε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Πάτρα.         Τον υφυπουργό υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος Πλάτων
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από νωρίς το πρωί στην Δυτική Ελλάδα καθιστούν εξαιρετικά δυσχερή την κυκλοφορία των δίκυκλων και των φορτηγών κενών φορτίου στη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου “Χαρίλαος Τρικούπης”
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο "σούπερ παππούς των παιδιών" με μία ανάρτησή του στο facebook, αποδεικνύει πως "η χαρά της δημιουργίας και της προσφοράς δεν ξεχνιέται  όσος καιρός  και να περάσει..." Και όπως ήταν αναμενόμενο τα
Image
Image

Search