GASTRONOMY

GASTRONOMY

Φτιάξε καταπληκτικό τηγανητό ρύζι

Μπορείς να φτιάξεις στο σπίτι πολύ πιο νόστιμο τηγανητό ρύζι από αυτό που τόσο αγαπάς στο κινέζικο εστιατόριο της γειτονιάς.

Απλό και λαχταριστό, είναι ένα πιάτο που προτιμά πράγματι την οικιακή κουζίνα, καθώς δεν κρύβει καμία δυσκολία.

Η συνταγή του εξάλλου καλεί σε ελευθερία και πειραματισμό. Βάζεις ό,τι θες από λαχανικά, από πιπεριές και σέλινο μέχρι καρότα, φασολάκια, ακόμα και μπρόκολο, κρεμμύδι, σκόρδο, μανιτάρια κ.λπ.

Το μεγάλο μυστικό που απλοποιεί κατά πολύ την ετοιμασία του τηγανητού ρυζιού; Να φας ρύζι την προηγουμένη! Αυτό είναι το κόλπο του επαγγελματία, πως το ρύζι που τηγανίζει είναι βρασμένο από την προηγούμενη μέρα.

Φτιάχνεις λοιπόν περισσότερο ρύζι για γεύμα ή δείπνο και την επομένη έχεις έτοιμο το περίσσευμα για το τηγάνι. Κάπου 2,5 κούπες θα χρειαστείς για ένα μεγάλο τηγάνι.

Αφού ψιλοκόψεις και σοτάρεις λοιπόν τα λαχανικά της αρεσκείας σου, το γυρνάς σε μεσαία φωτιά και προσθέτεις στο τηγάνι και το ρύζι. Τέσσερα λεπτά χρειάζεται και καλή ανάμειξη με μια σπάτουλα.

Τόσο απλό...

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά εξαιτίας του σεισμού 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ χθες Τετάρτη σε στενό στη δυτική Ιαπωνία, που δεν προκάλεσε προειδοποίηση για τσουνάμι, σύ . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

της Ουρανίας Πάλμου, Διπλωματούχου πολιτικού μηχανικού - MCS στον περιβαλλοντικό σχεδιασμό, αντιπροέδρου ΤΕΕ ΤΔΕ Η συζήτηση που έγινε για την κατασκευή μαρίνας «Mega  Yacht » στο . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε χθες το απόγευμα σε γνωστό σούπερ μάρκετ, στην Τριών Ναυάρχων, στην Πάτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες ακρωτηριάστηκε πιθανόν από τροχό κοπής τυριών, το δάχ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Ρεάλ αντιμετώπισε τεράστιες δυσκολίες απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι στο "Έτιχαντ" και στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ήταν σε θέση άμυνας για να συγκρατήσει τους φορμαρισμένους . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Πέμπτη 18 Απριλίου προγραμματίζονται δειγματοληπτ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το ΔΣ της Π.Ε.Δ.Δ.Ε. στην συνεδρίασή του την Πέμπτη 11 Απριλίου συζήτησε για τις συνθήκες που δημιουργούνται τόσο στην Δυτική Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη χώρα με βάση πολύ σημαντικές μελέτες τοπικών
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θέματα που άπτονται της συνεργασίας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου συζητήθηκαν,σε κλίμα συνεργασίας, μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Φωκίωνα Ζαΐμη και εκπροσώπων των Δασαρχείων της Αχαΐας.  Ο ισχ
Image
Image

Search