GASTRONOMY

GASTRONOMY

Χοιρινό με πορτοκάλι

Χοιρινό με πορτοκάλι που θα λατρέψετε!

#tsoulotip: Βάζουμε το μέλι στο τέλος, ώστε να μην καεί.

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. χοιρινό λαιμό, κομμένο σε κυβάκια

150 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε κάθετες φέτες

100 γρ. καρότο, ψιλοκομμένο

100 γρ. πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε ροδέλες

2 πορτοκάλια, κομμένα στη μέση

400 ml ζωμό λαχανικών

200 ml χυμό πορτοκαλιού

60 ml λευκό κρασί

50 γρ. μέλι

40 γρ. μουστάρδα, απαλή

1 κλ. θυμάρι

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί.  Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρέας σε δόσεις και το θωρακίζουμε καλά από όλες τις πλευρές.

2Μόλις πάρει σκούρο χρώμα, το τοποθετούμε σε ένα μπολ ή ένα πιάτο και το αφήνουμε στην άκρη.
3Κατόπιν, στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, αν χρειαστεί λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε για περίπου 2-3 λεπτά.
4Έπειτα, μεταφέρουμε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το θυμάρι, τη μουστάρδα και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.
5Στη συνέχεια, σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
6Μόλις το αλκοόλ εξατμιστεί, αδειάζουμε το ζωμό λαχανικών, το χυμό πορτοκαλιού, τα πορτοκάλια, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 40-45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
7Τέλος, ρίχνουμε το μέλι, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σερβίρουμε.

giorgostsoulis.com

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Δήμου Πατρέων σχετικά με το περιστατικό ηλεκτροπληξίας μαθητή Λυκείου χθες το μεσημέρι, σε σχολικό συγκρότημα σε προάστιο της Πάτρας. Αμέσως με . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πόλη της Πάτρας μεταμορφώνεται σε έναν ζωντανό κινηματογραφικό προορισμό από τις 28 έως τις 31 Μαρτίου, φιλοξενώντας το Urban Film LUX. Αυτή η μοναδική εκδήλωση προσκαλεί τους κ . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διευρυμένη συνάντηση εργασίας, ενόψει της επικείμενης έναρξης της τουριστικής περιόδου στη Δυτική Αχαΐα, είχε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο οποίος υποδέχθηκε στ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικία 13 ετών. Διετέλεσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
Image
Image

Search