GASTRONOMY

GASTRONOMY

Τυρόπιτα κουρού

#tsoulotip: 1. Προσέχουμε να κλείσουμε καλά τις άκρες για να μην ανοίξουν οι πίτες κατά το ψήσιμο. 2. Φοράμε γάντια όταν ανοίγουμε το ζυμάρι για να μη δώσουμε θερμοκρασία με τα χέρια μας και μαλακώσει η ζύμη.

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

500 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

250 γρ. βούτυρο, παγωμένο

200 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό

1 αυγό, medium

2 κρόκους αυγού (medium), για το άλειμμα αραιωμένοι σε λίγο νερό

1 κ.γ. αλάτι

 

Για τη γέμιση:

300 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

200 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο

200 γρ. κασέρι, τριμμένο

100 ml γάλα, πλήρες

5 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα

1 κ.σ. ρίγανη, ξερή

Αλάτι

Πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Εκτέλεση για τη ζύμη: Ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ. Φοράμε γάντια μιας χρήσης και αρχίζουμε να τρίβουμε το βούτυρο με το αλεύρι με τα χέρια μας, μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα.

2Έπειτα, ρίχνουμε το γιαούρτι μαζί με το αυγό και ζυμώνουμε, μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι. Πλάθουμε το ζυμάρι σε σχήμα δίσκου, το τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
3Εκτέλεση για τη γέμιση: Αδειάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μόλις είναι έτοιμη η γέμιση, την αφήνουμε στην άκρη.
4Αφού περάσει η 1 ώρα, παίρνουμε δυο λαδόκολλες, τις αλευρώνουμε και αρχίζουμε ν’ ανοίγουμε τη ζύμη ανάμεσα σε αυτές με έναν πλάστη δίνοντας της ορθογώνιο σχήμα διαστάσεων 40Χ40εκ. και πάχους 3χιλ. (αν δούμε ότι κολλάει το ζυμάρι, ρίχνουμε ακόμα λίγο αλεύρι).
5Στη συνέχεια, κόβουμε τη ζύμη με ένα πιάτο ή ένα τσέρκι σε στρογγυλά κομμάτια διαμέτρου 20εκ. Αφήνουμε τα κομμάτια στην άκρη, πλάθουμε ξανά τη ζύμη που περίσσεψε και ακολουθούμε την παραπάνω διαδικασία μέχρι να τελειώσει το ζυμάρι.
6Ύστερα, τοποθετούμε τα ζυμαράκια στον πάγκο εργασίας, τα αλείφουμε με λίγο νερό στις άκρες τους και βάζουμε περίπου 2 κ.σ. από τη γέμιση στο πάνω μισό τους αφήνοντας λίγο κενό περιμετρικά.
7Αμέσως μετά, κλείνουμε με την απέναντι πλευρά σε σχήμα μισοφέγγαρου και γυρνάμε τις άκρες ελαφρώς προς τα μέσα.
8Τέλος, τοποθετούμε τις τυρόπιτες σε ένα ταψί του φούρνου στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα, τις αλείφουμε με τους κρόκους και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 30-35 λεπτά.
9Μόλις είναι έτοιμα, τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και σερβίρουμε.

giorgostsoulis.com

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με ένα αιχμηρό σχόλιο τοποθετήθηκε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας κατά της κυβερνητικής διαχείρισης της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα. Συγκεκριμένα: «Μετά από 3  μήνες επ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

H υπόθεση της αποζημίωσης των οικείων 16χρονου ο οποίος είχε λάβει εξιτήριο παρά το γεγονός ότι έπασχε από οξεία γαστρεντερίτιδα και εγκεφαλίτιδα, επιστρέφει στο Εφετείο των Πατρών . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

"Ξεσπαθώνει" για μια ακόμα φορά ο Αμβρόσιος για τον κορωνοϊό και τα βάζει με τους καθηγητές Ηλία Μόσιαλο και Δερμιτζάκη για το θέμα της Θείας Κοινωνίας σε σχέση με τον κορωνοϊό. Στ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Να σταματήσει τις επιχειρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο προτρέπει την Τουρκία το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Απαντώντας σε ερώτηση, o εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών χαρακ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

H υπόθεση της αποζημίωσης των οικείων 16χρονου ο οποίος είχε λάβει εξιτήριο παρά το γεγονός ότι έπασχε από οξεία γαστρεντερίτιδα και εγκεφαλίτιδα, επιστρέφει στο Εφετείο των Πατρών, προκειμένου να επα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

"Ξεσπαθώνει" για μια ακόμα φορά ο Αμβρόσιος για τον κορωνοϊό και τα βάζει με τους καθηγητές Ηλία Μόσιαλο και Δερμιτζάκη για το θέμα της Θείας Κοινωνίας σε σχέση με τον κορωνοϊό. Στη νέα ανάρτησή του σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μητροπολίτης Πατρῶν Mέ τά λόγια τῆς προσευχῆς πρός τήν Παναγία τοῦ Στρατηγοῦ Μακρυγιάννη ἂρχισε τό κήρυγμά του ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρῶν κ.κ. Χρυσόστομος κατά τήν τελετή τῶν Ἐγκωμίων τῆς Ὑπε
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search