ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Γερμανία: Σημαντική ανακάλυψη στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Σημαντική ανακάλυψη, η οποία θα μπορούσε μελλοντικά να συνεισφέρει στον περιορισμό των θανάτων από επιπλοκές του κοροναϊού φαίνεται ότι πέτυχαν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Λύμπεκ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Muenchner Merkur», οι ερευνητές Ρολφ Χίλγκενφελντ και Λινλίν Ζιανγκ του Πανεπιστημίου του Λύμπεκ κατάφεραν να απομονώσουν ένα ένζυμο το οποίο είναι αποφασιστικής σημασίας για τον πολλαπλασιασμό του νέου κοροναϊού.
 
Ανακάλυψαν επιπλέον έναν εισπνεόμενο αναστολέα, ο οποίος δρα κατά της νέας απομονωμένης κύριας πρωτεάσης Mpro του SARS-CoV-2. Η συγκεκριμένη κύρια πρωτεάση αποτελεί τον βασικό στόχο για την καταπολέμηση του ιού, καθώς χωρίς αυτή δεν μπορεί να πολλαπλασιαστεί και, όπως αναφέρουν οι ερευνητές, ανοίγεται τώρα νέα προσέγγιση σε ό,τι αφορά τα αντιιικά μέσα εναντίον του νέου κοροναϊού.
«Οι ανησυχητικά αυξανόμενοι αριθμοί των κρουσμάτων του Covid-19 παγκοσμίως θέτουν υπό πίεση τους ερευνητές παγκοσμίως. Με γρήγορους ρυθμούς εξελίσσονται οι έρευνες τόσο για ένα εμβόλιο όσο και για αντιιικούς παράγοντες, οι οποίοι θα μπορούσαν να εμποδίσουν την εξάπλωση του παθογόνου στο σώμα και έτσι να τον σταματήσουν» αναφέρει η εφημερίδα της Βαυαρίας και επισημαίνει ότι ήδη διαφαίνονται πιθανές επιτυχίες.
Ένας αναστολέας που είχε αναπτυχθεί πριν από μερικά χρόνια από τον καθηγητή Χίλγκενφελντ και την ομάδα του κατά του παθογόνου MERS-CoV και άλλων σχετικών κορονοϊών, θεωρείται αποτελεσματικός και για τον SARS-CoV-2. Στα πειράματα σε ποντίκια, ο αναστολέας συγκεντρώθηκε στους πνεύμονες και στους νεφρούς, όπως ήλπιζαν οι ερευνητές.
Τα πειράματα όμως πέτυχαν και όταν έγιναν καλλιέργειες σε ανθρώπινα πνευμονικά κύτταρα. Σε ήδη μολυσμένα πνευμονικά κύτταρα εμπόδισε ο αναστολέας τον πολλαπλασιασμό του ιού, αποτρέποντας έτσι την εξέλιξη της λοίμωξης. Σύμφωνα με τους ερευνητές, ανοίγεται έτσι μια νέα προσέγγιση στην μάχη του μέχρι τώρα ασταμάτητου κοροναϊού. Επιπλέον, οι ερευνητές θεωρούν ότι ο νέος αναστολέας κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι τοξικός.
Η συγκεκριμένη ανακάλυψη έρχεται ενδεχομένως αργά για να επηρεάσει την σημερινή πανδημία. «Θα πάρει σίγουρα αρκετά χρόνια μέχρις ότου η δραστική ουσία μας εξελιχθεί σε φάρμακο κατά του κοροναϊού» δηλώνει σχετικά ο κ. Χίλγκενφελντ.
Τώρα θα πρέπει οι έρευνες να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση, σημειώνεται στο δημοσίευμα. Στην καλύτερη περίπτωση, αναφέρεται, οι πόροι θα μπορούσαν να προέλθουν από τον όμιλο που συμμετέχει στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την μάχη κατά του κοροναϊού. Οι νέες ανακαλύψεις θα μπορούσαν να συνεισφέρουν ώστε σε πιθανό επόμενο κύμα επιδημίας του κοροναϊού να καταστεί δυνατό κάποια στιγμή να μειωθούν οι περιπτώσεις θανάτου.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία του Σάντα Φε για τις απειλές κατά του Άνχελ ντι Μαρία και της οικογένειάς του. Τα τρία άτομα απειλούσαν τον Αργεντινό σούπερ σταρ, επειδή . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εξαιρετικά απογοητευμένος με την κατάρρευση της Παρτίζαν στην τελευταία περίοδο του αγώνα με τον Ολυμπιακό εμφανίστηκε ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Σέρβος τεχνι . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εντυπωσιασμένος από την ατμόσφαιρα στην Stark Arena, αλλά και από την άμυνα που έπαιξαν στην τελευταία περίοδο οι Τόμας Γουόκαπ, Κώστας Παπανικολάου και Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος δήλω . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το εκτός έδρας ματς με την Παρτίζαν για την 32η αγωνιστική της EuroLeague ήταν εκ των πραγμάτων δύσκολο, όμως το βράδυ της Πέμπτης (28/3) ο Ολυμπιακός έδειξε για ακόμα μία φορά πως . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search