ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Κορωνοϊός: Τι πρέπει να προσέχετε στον ύπνο

Η στέρηση του ύπνου είναι τόσο συνηθισμένη σε όλο τον κόσμο που συχνά δεν της δίνουμε την απαραίτητη σημασία. Η ποιότητα του ύπνου εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η ηλικία και η καθημερινότητα του καθενός. Ωστόσο, συνιστάται ύπνος διάρκειας 7-8 ωρών καθημερινά, για να διασφαλιστεί ότι το ανοσοποιητικό σύστημα λειτουργεί καλά.

Εδώ ακριβώς έρχεται να συνδυαστεί ο κορονοϊός με τον ύπνο. Ο επαρκής ύπνος μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και άρα την άμυνα του οργανισμού σας απέναντι στη νόσο COVID-19.

Εδώ ακριβώς έρχεται να συνδυαστεί ο κορονοϊός με τον ύπνο. Ο επαρκής ύπνος μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και άρα την άμυνα του οργανισμού σας απέναντι στη νόσο COVID-19.

Κορονοϊός: Γιατί και πώς ο ύπνος παίζει σημαντικό ρόλο

Ο ύπνος είναι κρίσιμος για το ανοσοποιητικό σύστημα. Αν δεν κοιμάστε καλά δεν κάνετε ζημιά μόνο στην σωματική σας υγεία αλλά και στην υγεία του εγκεφάλου. Ο επαρκής ύπνος έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, γεγονός που μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης χρόνιων ασθενειών.

Ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις

Μελέτες έχουν δείξει ότι όταν στερούμαστε πλήρως τον ύπνο, το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι πολύ πιο ευάλωτο, σύμφωνα με μελέτη του 2017.

Μια άλλη μελέτη παρακολούθησε τις συνήθειες ύπνου κάποιων συμμετεχόντων και διαπίστωσε ότι όσοι κοιμόντουσαν λιγότερο από 5 ώρες τη νύχτα είχαν 4,5 φορές αυξημένο κίνδυνο να κρυολογήσουν, σε σύγκριση με εκείνους που κοιμόντουσαν πάνω από 7 ώρες τη νύχτα.

Ομοίως, μια μελέτη του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια διαπίστωσε ότι όσοι κοιμούνται το πολύ 6 ώρες τη νύχτα είναι τέσσερις φορές πιο πιθανό να κρυολογήσουν, σε σύγκριση με εκείνους που κοιμούνται τουλάχιστον 7 ώρες τη νύχτα.

Η Αυστραλιανή ειδικός ύπνου Olivia Arezzolo είπε στο news.com.au ότι οι ενήλικες θα πρέπει να στοχεύουν σε 7-9 ώρες ύπνου τη νύχτα για να καταπολεμήσουν τους κορονοϊούς, όπως ο νέος κορονοϊός SARS-CoV-2.

"Τα στοιχεία δείχνουν ότι η έλλειψη ύπνου προσβάλλει την ανοσία του οργανισμού: Μελέτες δείχνουν μείωση κατά 70% των φυσικών κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος μετά από μόλις τέσσερις έως πέντε ώρες ύπνου", δήλωσε η ίδια και πρόσθεσε:

"Ως εκ τούτου, αν δεν κοιμάστε καλά δεν μπορείτε να καταπολεμήσετε αποτελεσματικά τους λοιμώδεις ιούς, όπως ο νέος κορονοϊός. Ευτυχώς, η μείωση αυτή τροποποιείται μόλις κοιμηθείτε περισσότερο (7-9 ώρες το βράδυ)".

Εν κατακλείδι, ο καλός, ποιοτικός ύπνος είναι μια φυσική υπενθύμιση του ανοσοποιητικού και ότι εστιάζοντας στις συνήθειες ύπνου σας είναι πραγματικά ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να καταπολεμήσετε τις λοιμώξεις.

Κορωνοϊός: Πώς να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας με καλύτερο ύπνο

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να κοιμηθείτε καλύτερα τη νύχτα:

Διατηρήστε ένα σταθερό ωράριο για ύπνο, όσο μπορείτε.

Αποφύγετε την καφεΐνη, το αλκοόλ και το φαγητό λίγες ώρες πριν πάτε για ύπνο.

Ένα υπνοδωμάτιο που είναι αισθητικά ευχάριστο, δηλ. χωρίς ακαταστασία, θα βοηθήσει στη δημιουργία ενός πιο καταπραϋντικού περιβάλλοντος και θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε γρηγορότερα.

Περιορίστε το χρόνο ενασχόλησης με τον υπολογιστή ή/και το κινητό σας τηλέφωνο. Το έντονο φως, ιδιαίτερα το μπλε φως από τις ηλεκτρονικές οθόνες μπορεί να διαταράξει τον ύπνο σας.

 
Το διαβάσαμε στο iatropedia

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Καθημερινά αυξάνουν οι καταγγελίες για την απαράδεκτη τακτική της ΔΕΗ που απειλή με διακοπή ρεύματος μικροεπιχειρηματίες της Πάτρας επειδή βρέθηκαν σε δυσχερή θέση και δεν μπόρεσαν . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πέθανε χθες Πέμπτη 28 Μαΐου σε ηλικία 77 ετών ο ηθοποιός Anthony James, που είχε πρωταγωνιστήσει στην ταινία «Unforgiven» και «In the Heat of the Night».   Ο James, που το πραγμα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Τον τελευταίο καιρό τα κρούσματα παραβατικής  συμπεριφοράς στον Δήμο μας ολοένα και αυξάνονται. Η Δημοτική Αρχή επαναφέρει το ζήτημα ίδρυσης παραρτήματος αστυνομικού τμήματος στ . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Τα καταστήματα Βουλκανιζατέρ & Εμπορίας Ελαστικών του Συλλόγου μας λειτουργούν καθημερινά με ΕΝΙΑΙΟ - ΣΥΝΕΧΕΣ ωράριο (8πμ-6μμ),  το ΣΑΒΒΑΤΟ με ΕΝΙΑΙΟ - ΣΥΝΕΧΕΣ ωράριο (8πμ-3μμ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Καθημερινά αυξάνουν οι καταγγελίες για την απαράδεκτη τακτική της ΔΕΗ που απειλή με διακοπή ρεύματος μικροεπιχειρηματίες της Πάτρας επειδή βρέθηκαν σε δυσχερή θέση και δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Τον τελευταίο καιρό τα κρούσματα παραβατικής  συμπεριφοράς στον Δήμο μας ολοένα και αυξάνονται. Η Δημοτική Αρχή επαναφέρει το ζήτημα ίδρυσης παραρτήματος αστυνομικού τμήματος στην Κοινότητα Σαγαιίκ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Πανεπιστήμιο Πατρών με φορείς την Παθολογική Κλινική και Τμήμα Λοιμώξεων και το ΚΕΔΜΟΠ-Χάρισε Ζωή, σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και την εταιρεία βιοτεχνολογίας ProtATonce που εδρ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search