ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Πότε θα εμβολιαστούν ακόμα και οι 20αρηδες; Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια;

Εντός Ιουλίου αναμένεται να έχει κτιστεί το πολυπόθητο τείχος ανοσίας, καθώς τότε θα έχουν εμβολιαστεί ακόμη και 20αρηδες.

Η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για τους 30-44 ετών, με όλα τα εμβόλια, θα ανοίξει στο τέλος Μαΐου, γνωστοποίησε ο Υπουργός Υγείας. Συμπλήρωσε πως μέχρι τα μέσα Ιουνίου, εφόσον η Johnson & Johnson επιβεβαιώσει τις παραδόσεις, θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους 18-29 ετών.

«Έχουμε προαγοράσει 30 εκατ. εμβόλια», είπε ο κ. Κικίλιας, υπογραμμίζοντας πως μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχουν γίνει 5,4 εκατ. εμβολιασμοί και 1,94 εκατ. συμπολίτες μας θα έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Για τον εμβολιασμό ατόμων κάτω των 18 ετών, περιμένουμε την έγκριση από τον ΕΜΑ, συνέχισε και προανήγγειλε πως η επόμενη χρονιά θα μας βρει με εμβολιασμό μαθητών. Μάλιστα, ανέφερε πως είναι σε εξέλιξη στην ΕΕ η διαδικασία για την έγκριση του εμβολίου της Pfizer για τις ηλικίες 12-15 ετών.

Ο γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και συντονιστής του εμβολιαστικού Σχεδίου, Μάριος Θεμιστοκλέους, ξεδιπλώνει στη συνέντευξη που παραχωρεί στο in.gr το χρονοδιάγραμμα του εμβολιασμού από εδώ και στο εξής, αποκαλύπτοντας πως μέχρι το τέλος Ιουλίου θα έχει εμβολιαστεί όποιος ενήλικος πολίτης της χώρας το επιθυμεί και με όποιο εμβόλιο επιθυμεί.

Ανά πενταετία θα ανοίγει η πλατφόρμα των 30-45 για όλα τα εμβόλια
Όπως εξηγεί ο κ. Θεμιστοκλέους μέχρι τέλος Μαΐου θα έχει ανοίξει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια για τους πολίτες ηλικίας 30-45 ετών, οι οποίοι μέχρι στιγμής μπορούν να εμβολιαστούν μόνο με το AstraZeneca.


Η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια θα ανοίγει σταδιακά και ανά πενταετία, ενώ στόχος δεδομένης της τήρησης των παραδόσεων είναι να έχουν εμβολιαστεί όλοι εντός του Ιουνίου.

 Μέχρι τα μέσα Ιουλίου θα έχουν εμβολιαστεί οι 20αρηδες
Η πλατφόρμα για τους άνω των 18 ετών θα ανοίξει τον Ιούνιο, ενώ σύμφωνα με τον σχεδιασμό όλοι οι 20αρηδες θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι τα μέσα Ιουλίου.

Και μπορεί να ακούγεται πολύ κοντινό το διάστημα όπου με σιγουριά θα μπορούμε να πούμε πως η πλειοψηφία των Ελλήνων θα είναι εμβολιασμένοι τουλάχιστον με μία δόση, ωστόσο μόνο ακατόρθωτο δεν είναι ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως πλέον καθημερινά οι ημερήσιοι εμβολιασμοί ξεπερνούν τους 100.000.

Όπως αναφέρει μάλιστα ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, το νούμερο αυτό θα αυξηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

 «Μέχρι σήμερα (σ.σ. τα προηγούμενα 24ωρα αφορούν τα στοιχεία) έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 3.648.635 εμβολιασμοί. 2.451.461 πολίτες έκαναν τουλάχιστον τη 1η δόση που αντιστοιχεί σε ποσοστό 23,35% και 1.197.174 πολίτες και τις 2 δόσεις που αντιστοιχεί σε ποσοστό 11,6%. Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειώσουμε ότι με την ένταξη του μονοδοσικού εμβολίου στο εμβολιαστικό πρόγραμμα από εδώ και πέρα θα υπολογίζουμε εμβολιασμένους πολίτες με τουλάχιστον 1η δόση και πλήρως εμβολιασμένους», υπογραμμίζει ο κ. Θεμιστοκλέους.

Κοντά στο 70% οι πολίτες 45-49 ετών που έχουν κλείσει ραντεβού με το εμβόλιο
Από τα στοιχεία που παρουσίασε στο in.gr αποδεικνύεται τρανά πως οι νεότεροι είναι και οι μπροστάρηδες της «Επιχείρησης Ελευθερία», ενώ το ποσοστό των ατόμων άνω των 60 ετών που εμβολιάζονται ή κλείνουν ραντεβού αυξάνεται σημαντικά.

«Έχουμε κλεισμένα περισσότερα από 4 εκατομμύρια ραντεβού πρώτης και δεύτερης δόσης. Το ποσοστό των ατόμων άνω των 60 ετών που έχουν ήδη εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού ξεπερνάει το 70%. Οι νεότερες ηλικιακές ομάδες 45-49 που άνοιξε πολύ πρόσφατα είναι πολύ κοντά να ξεπεράσουν το όριο αυτό. Χρέος όλων μας είναι να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αυξηθούν οι εμβολιασμοί», ανέφερε ο συντονιστής του Εμβολιαστικού Σχεδίου.

 Από τα παραπάνω γίνεται σαφές πως στα εμβολιαστικά κέντρα της χώρας δεν χάνεται ούτε λεπτό.

Σήμερα το μεγαλύτερο υγειονομικό εγχείρημα που έχει γίνει ποτέ στη χώρα μας έχει πατήσει γκάζια για τα καλά.

Όταν όμως μιλάμε για την δυσκολότερη άσκηση εφοδιαστικής αλυσίδας μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο παγκοσμίως, ουσιαστικά μιλάμε για έναν πρωτόγνωρο και δύσκολο σχεδιασμό που έπρεπε να υλοποιηθεί και κάτω από δύσκολες συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας.

 Ωστόσο η στιγμή να αφήσουμε κάτω τα όπλα και να βγάλουμε τις «πανοπλίες» μας δεν έχει έρθει ακόμη.

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην αρχή του τέλους, το φως στην άκρη του τούνελ είναι πλέον ευδιάκριτο. Οι επόμενες δύο μήνες είναι κρίσιμοι, η δυναμικότητα του συστήματος αυξάνεται και ξεπερνάμε σχεδόν καθημερινά τους 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα και αυτό θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο το επόμενο χρονικό διάστημα», ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους τονίζοντας πως η νίκη είναι κοντά.

 «Είμαστε στο σημείο που πετυχαίνουμε μια σημαντική νίκη της επιστήμης απέναντι στην ασθένεια», τονίζει ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ενώ σε όσους έχουν δεύτερες σκέψεις εξαιτίας των μεταλλάξεων που ελλοχεύουν απαντά το εξής:

«Σε σχέση με τις μεταλλάξεις αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να μας τρομάζει. Τα εμβόλια που έχουν άδεια κυκλοφορίας από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων καλύπτουν όλες τις μεταλλάξεις και ακόμη και αν χρειαστεί τα εμβόλια είναι τέτοιας προηγμένης τεχνολογίας που μπορούν άμεσα να καλύψουν οποιαδήποτε νέα μετάλλαξη».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέθανε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Πιερία Γεώργιος Τερζόπουλος. «Με οδύνη αποχαιρετούμε το ιδρυτικό μας στέλεχος Γεώργιο Τερζόπουλο. Με καταγωγή από τον Πόντο, πήρε μέρος στη . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Δείτε απευθείας τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης δυσπιστίας. Η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στην Ολομέλεια, θα ολοκληρωθεί με τις τοποθετή . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένα αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε χθες το βράδυ σε κεντρικό σημείο του Πύργου που είχε σαν αποτέλεσμα ένας νεαρός να μεταφερθεί με τραύματα στο κεφάλι στο γενικό νοσοκομείο του . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικία 13 ετών. Διετέλεσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
Image
Image

Search