ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Ποια φρούτα έχουν την περισσότερη ζάχαρη

Τα φρούτα αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της καθημερινής μας διατροφής, καθώς έχουν φυτικές ίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού. Ωστόσο, περιέχουν επίσης και ζάχαρη και μερικά περισσότερη από άλλα, όπως αναφέρει το vita:

 

Μάνγκο

 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το μάνγκο, που με 45 γραμμάρια ζάχαρης δεν αποτελεί την καλύτερη επιλογή φρούτου αν προσπαθείτε να αδυνατίσετε. Θα ήταν καλύτερο σε αυτήν την περίπτωση, να απολαύσετε μερικές φέτες και να αφήσετε το υπόλοιπο για αργότερα.

Σταφύλια

 

Ένα φλιτζάνι από σταφύλια έχει περίπου 23 γραμμάρια ζάχαρης ενώ το γεγονός ότι απλά «σκάνε» στο στόμα μας, μπορεί να μας κάνει να φάμε περισσότερα χωρίς να το συνειδητοποιήσουμε. Για αυτό μπορείτε να δοκιμάσετε να τα κόψετε στην μέση και να τα καταψύξετε.

 

Θα σας περιμένουν ως μια δροσιστική απόλαυση που «απαιτεί» λίγο περισσότερο χρόνο για να τα καταναλώσετε.

Κεράσια

 

Είναι γλυκά και η ζάχαρη που έχουν το αποδεικνύει, καθώς ένα φλιτζάνι περιέχει 18 γραμμάρια ζάχαρης. Εάν γεμίσετε ένα μεγάλο μπολ κεράσια, μπορεί να καταναλώσετε πολλά περισσότερα χωρίς να το καταλάβετε. Μετρήστε τα εκ των προτέρων, ώστε να γνωρίζετε ακριβώς πόση ζάχαρη θα πάρετε.

Αχλάδια

 

Ένα μεσαίο αχλάδι έχει 17 γραμμάρια ζάχαρης. Εάν προσπαθείτε να μειώσετε την ζάχαρη που προσλαμβάνετε καθημερινά, τότε θα ήταν καλύτερο να φάτε το μισό ή να βάλετε μερικές φέτες με λίγο γιαούρτι για να δημιουργήσετε ένα απολαυστικό σνακ με χαμηλά λιπαρά.

Σύκα

 

Δύο σύκα μεσαίου μεγέθους έχουν 16 γραμμάρια. Εάν προσπαθείτε να παρακολουθείτε την πρόσληψη της ζάχαρης, ίσως να θέλετε να κόψετε ένα σύκο στην μέση και να το συνοδεύσετε με λίγο τυρί cottage.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα, 16 Απριλίου, η απεργία στα ΜΜΕ«Με κοινή απόφαση των ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ και ΕΤΗΠΤΑ προκηρύσσεται απεργία όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών σε όλα . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Με γνωστά ονόματα στις ευρωλίστες τους τα οποία ανακοίνωσαν σήμερα (15/4), Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Νέα Αριστερά, μπαίνουν στην μάχη των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Η Ν . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Ολυμπιακός ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι ισοπεδωτικός κόντρα στον Παναθηναϊκό, δεν έχασε ξανά σετ (3-0) και έκανε το 2-0 στους τελικούς της Volley League ανδρών. Οι "ερυθρόλευκοι" . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Οι δηλώσεις του Σλούκα:Για το ματς: "Είναι ένα σπέσιαλ παιχνίδι, πάντα ιδιαίτερο. Πάντα ένα ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός κρύβει κινδύνους, υπάρχει άγχος και το πρέπει, όπως εί . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα, 16 Απριλίου, η απεργία στα ΜΜΕ«Με κοινή απόφαση των ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ και ΕΤΗΠΤΑ προκηρύσσεται απεργία όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε την συμμετοχή του Συλλόγου στην κινητοποίηση ενάντια στην ακρίβεια στις 17 Απριλίου. Το Διο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την παραίτησή του από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης υπέβαλλε σήμερα στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ηλείας, Δημήτρης Νικολακό
Image
Image

Search