ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Ημικρανία; Οι ειδικοί προτείνουν yoga και διαλογισμό

Οι τεχνικές μείωσης του στρες με βάση την ενσυνειδητότητα, όπως ο διαλογισμός και η yoga, θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανακούφιση ορισμένων συμπτωμάτων της ημικρανίας, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη από το JAMA Internal Medicine.

Πότε διπλασιάζεται ο κίνδυνος ημικρανίας για τις γυναίκες

Οι ερευνητές εξέτασαν τα δεδομένα γυναικών, περίπου στην ηλικία των σαράντα ετών, οι οποίες εκδήλωναν από τέσσερα έως είκοσι ημικρανικά επεισόδια τον μήνα.

Αυτό είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα, καθώς οι γυναίκες πάσχουν συχνότερα συγκριτικά με τους άνδρες ενώ σύμφωνα με διαφορετική μελέτη, διαπιστώθηκε ότι μετά τα 42 χρόνια, ο κίνδυνος της ημικρανίας διπλασιάζεται.

Σύμφωνα με την δρ. Rebecca Erwin Wells από το Forest Baptist Health, επικεφαλής συγγραφέας της πρώτης μελέτης, τα δύο τρίτα των ασθενών δεν βρίσκουν ανακούφιση μέσω φαρμάκων, με τις τεχνικές μείωσης του στρες με βάση την ενσυνειδητότητα να σχετίζεται με πολλές βελτιώσεις σε παθήσεις με χρόνιο πόνο.

Ενθαρρυντικά ευρήματα

Στα πλαίσια της μελέτης, οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες για οκτώ εβδομάδες. Η πρώτη δοκίμασε τον διαλογισμό και την yoga ενώ η δεύτερη έλαβε ολοκληρωμένη πληροφόρηση σχετικά με τις ημικρανίες, το άγχος και άλλα κοινά αίτια.

Και οι δύο ομάδες είδαν μείωση στη συχνότητα της ημικρανίας, αλλά η ομάδα συνειδητοποίησης είχε πιο σημαντικά αποτελέσματα όσον αφορά:

Την καλύτερη ποιότητα ζωής.

Τα μειωμένα προβλήματα στην καθημερινότητα.

Την υψηλότερη αυτό-αποτελεσματικότητα.

Τον μειωμένο πόνο.

Τα χαμηλότερα ποσοστά κατάθλιψης.

vita.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σχεδόν όλο του κορμί ήταν χτυπημένο από τις σφαίρες. Αυτό "δείχνει" μεταξύ άλλων το πόρισμα του Ιατροδικαστή Πατρών για την άγρια δολοφονία του 54χρονου επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 10η θέση όσων έχουν πλήρως εμβολιαστεί ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε., και πάνω από το μέσο όρο των ανά ημέρα εμβολιασμένων ανά 100 κατοίκους, ενώ βρίσκεται στ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζεται το ευνοϊκό μέτρο που προβλέπει την προκαταβολή του ποσού της αποζημίωσης των εκμισθωτών, και για τα μισθώματα μηνός Απριλίου 2021, ώστε η καταβολή από το Δημόσιο να πρα . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο περιθώριο του Delphi Economic Forum, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά συναντήθηκε το απόγευμα με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ. Όπως δήλωσε η κ. Γ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σχεδόν όλο του κορμί ήταν χτυπημένο από τις σφαίρες. Αυτό "δείχνει" μεταξύ άλλων το πόρισμα του Ιατροδικαστή Πατρών για την άγρια δολοφονία του 54χρονου επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη, την παρασμένη Παρ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

                   Τήν Δευτέρα τοῦ Θωμᾶ, ἑόρτασε ὁ Ἱερός Ναός τοῦ Γενικοῦ Πανεπιστημιακοῦ Νοσοκομείου Πατρῶν «Παναγία ἡ Βοήθεια».             Ὁ Ἱερός Ναός κοσμεῖ τόν αὒλειο χῶρο τοῦ μεγάλου αὐτο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

      Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, στο πλαίσιο εκπόνησης της μελέτης για τη στερέωση και αποκατάσταση των σπηλαιώσεων του Λιμανιού της Ναυπάκτου, πραγματοποιήθηκαν ήδη η πρώτη υποβρύχια αυτοψ
Image
Image
© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search