ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Παιδί: Πώς θα αποφύγει την καθιστική ζωή;

O κορμός είναι η περιοχή του σώματός μας που τελικά παραμένει πιο παραμελημένη και αγύμναστη, ιδίως αυτή την εποχή, που λόγω COVID-19 μένουμε πολλές ώρες σπίτι. Η δουλειά γραφείου και η τηλεργασία εντείνουν ακόμα περισσότερο το φαινόμενο. Το ίδιο ισχύει και για το παιδί, που περνά ώρες καθισμένο μπροστά από οθόνες παίζοντας ή ακόμα και διαβάζοντας.

Ομως, καλό είναι να θυμόμαστε ότι το κάθισμα έρχεται σε αντίθεση με τη φύση του ανθρώπινου σώματος, το οποίο είναι σχεδιασμένο για να κινείται.

Ως εκ τούτου, η πολύωρη καθιστική ζωή κουράζει τους μυς που κρατούν τη σπονδυλική στήλη, προκαλεί πονοκεφάλους και ενοχλήσεις στον αυχένα, πόνους και ακαμψία στη ράχη και στη μέση. Μάλιστα βάσει μελετών, η οσφυαλγία είναι ο πιο συχνός πόνος παγκοσμίως, πράγμα που μπορεί να αντιμετωπίζουν αρκετοί γονείς. Υπάρχει τρόπος για να τον αποφύγουμε και ταυτόχρονα να προσαρμοστούμε σε μία ακόμα πρόκληση του κορωνοϊού;

Τα λάθη που επιβαρύνουν τη μέση και τον κορμό του παιδιού

• Η έλλειψη κίνησης

• Λανθασμένη στάση σώματος όταν καθόμαστε

• Το άγχος που σφίγγει και κάνει άκαμπτους τους μυς

Ενθαρρύνετε το παιδί αλλά και όλη την οικογένεια να:

* Καθόμαστε σωστά

Οταν δουλεύουμε στον υπολογιστή, τα πόδια μας πρέπει να πατάνε καλά στο πάτωμα, και οι μηροί με τις γάμπες να σχηματίζουν γωνία 90 μοιρών, για να κυκλοφορεί καλύτερα το αίμα. Ιδανικά, καθόμαστε σε μία εργονομική καρέκλα που υποστηρίζει τη μέση, την πλάτη και τον αυχένα.

* Κάνουμε στρέτσινγκ ανά τακτά χρονικά διαστήματα

Κινούμε σε τακτά διαστήματα τον λαιμό, τα χέρια και τους ώμους μας ενώ καθόμαστε στο γραφείο, στον καναπέ ή στο αυτοκίνητο.

Κάθε μία ώρα σηκωνόμαστε από τη θέση μας και κάνουμε κάποιες απλές ασκήσεις στρέτσινγκ:

α) Τεντώνουμε τα χέρια μας μπρος-πίσω.

β) Τεντώνουμε τη σπονδυλική στήλη και τον λαιμό μας και σηκώνουμε το κεφάλι μας. Φανταζόμαστε ότι μια νοητή κλωστή τραβάει την κορυφή του κεφαλιού μας προς τα πάνω.

γ) Γέρνουμε το κεφάλι μας δεξιά και αριστερά, χωρίς να σηκώνουμε τους ώμους.

*Χορεύουμε;

Δοκιμάστε να βάλετε την αγαπημένη σας playlist και να χορέψετε μαζί με τα παιδιά και τον σύντροφό σας. Θα κινηθείτε, θα χαμογελάσετε και θα περάσετε ποιοτικό χρόνο όλοι μαζί.

* Ποδήλατο

Δώστε στο παιδί να καταλάβει ότι δεν χρειάζεται να τρέχουμε, αρκεί να έχουμε μια σταθερή ροή κίνησης και να μην κάνουμε παύσεις, για περίπου 20΄.

πηγή: imommy.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την ικανοποίησή του για το ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προωθεί αποφασιστικότερα τις διαπραγματεύσεις με τις εταιρείες παραγωγής εμβολίων προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα που έχει . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

    Η επανεκκίνηση των διερευνητικών συνομιλιών βρίσκει την πατρίδα μας με διευρυμένα διπλωματικά ερείσματα έχοντας αποτυπώσει μεταξύ των εταίρων μας αλλά και σε άλλα φίλα προσκε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

      «ΑγοράΖΟΥΜΕ-ΕΔΩ!» είναι το σύνθημα της νέας πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τα τρία Επιμελητήρια Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας με στόχο . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι διερευνητικές επαφές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι ένα σημαντικό, αλλά «δεν είναι το μεγάλο βήμα», τόνισε σε συνέντευξή του στο Euronews, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδια . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

      «ΑγοράΖΟΥΜΕ-ΕΔΩ!» είναι το σύνθημα της νέας πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τα τρία Επιμελητήρια Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας με στόχο να υπενθυμίσει την
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

          Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στο Αιτωλικό από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, ένας αλλοδαπός ο οποίος ενεργώντας από κοινού με δύο ακόμη άνδρες πλησίασαν έναν αλλοδαπό
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

    Θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε το τεχνικό πρόγραμμα που κατέθεσε η δημοτική αρχή με το αρχαίο ρητό «επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως». Αυτό γιατί αποτελεί πιστή αντιγραφή του τεχνικού προγράμματος
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search