ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Μόσιαλος : Ο «χάρτης» των εμβολίων κατά του κοροναϊού

Τον «χάρτη» της Wall Street Journal, στον οποίο παρατίθενται τα 9 εμβόλια που συγκεντρώνουν πιθανότητες να περάσυν με επιτυχία τις δοκιμές και να τεθούν σε παραγωγή, παρουσίασε στον λογαριασμό του στο Facebook ο Ηλίας Μόσιαλος.

 

Ο χάρτης – χρονοδιάγραμμα παρουσιάζει τη χρονική εξέλιξη των κλινικών δοκιμών φάσης 3, εκτιμά το χρονικό σημείο κατά το οποίο θα ανακοινωθούν τα οριστικά αποτελέσματα, ώστε να λάβουν – αν είναι επιτυχή – άδεια κυκλοφορίας.

 

H ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου με τον «χάρτη» των προχωρημένων εμβολίων

 

 

Εμβόλιο της Οξφόρδης: Προκαλεί ισχυρή ανοσοαπόκριση στους ηλικιωμένους γράφουν οι Financial Times

 

Τα πρώτα αποτελέσματα των δοκιμών του πειραματικού εμβολίου κατά της COVID-19 που αναπτύσσει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με την AstraZeneca Plc δείχνουν ότι προκαλεί ισχυρή ανοσοαπόκριση στους ηλικιωμένους, οι οποίοι αποτελούν την ομάδα του πληθυσμού που διατρέχει τον υψηλότερο κίνδυνο από τον νέο κορονοϊό, γράφουν σήμερα οι Financial Times.

 

Αυτό που δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα των δοκιμών είναι ότι το πειραματικό αυτό εμβόλιο ενεργοποιεί προστατευτικά αντισώματα και λεμφοκύτταρα στις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες, γράφει η εφημερίδα επικαλούμενη δύο πρόσωπα που έχουν γνώση του ευρήματος αυτού, ενθαρρύνοντας τους ερευνητές που αναζητούν στοιχεία ότι θα προστατεύει τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας από σοβαρή νόσηση ή τον θάνατο από την COVID-19. 

 

Τα πορίσματα αυτά απηχούν επίσης στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα τον Ιούλιο, τα οποία δείχνουν ότι το εμβόλιο προκάλεσε «ισχυρές ανοσοαποκρίσεις» σε ομάδα υγειών ενηλίκων 18 ως 55 ετών, αναφέρει η εφημερίδα, επικαλούμενη πρόσωπα που είναι ενήμερα για τα αποτελέσματα των λεγόμενων εξετάσεων αίματος ανοσογονικότητας.

 

Ωστόσο ο συντάκτης προειδοποιεί ότι τα θετικά τεστ ανοσογονικότητας δεν παρέχουν εγγυήσεις ότι το εμβόλιο θα αποδειχθεί εν τέλει ασφαλές και αποτελεσματικό στους ηλικιωμένους.

 

Η AstraZeneca, η οποία αναπτύσσει το εμβόλιο αυτό με ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, θεωρείται ένας από τους πρωτοπόρους στον αγώνα για την δημιουργία ενός εμβολίου που θα προστατεύει από την COVID-19.

 

Λεπτομέρειες σχετικά με το πόρισμα αυτό αναμένεται να δημοσιευτούν προσεχώς σε κλινική επιθεώρηση, προσθέτουν οι FT.

Ολόκληρη η λίστα των εμβολίων:

   Πανεπιστημίου Οξφόρδης / AstraZeneca Αναμένονται αποτελέσματα από τη μελέτη στο Ηνωμένο Βασίλειο έως τα τέλη του 2020.   

CanSino Biologics/ Chinese Military Academy of Medical Science Μονοετής άδεια χρήσης στον κινεζικό στρατό 

 Gamaleya Research Institute Στοχεύουν σε έναρξη διανομής από τον Οκτώβριο 

 Johnson & Johnson Αναμένεται να είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ στις αρχές του 2021 

 Pfizer/BioNTech Στοχεύουν σε αίτηση για αδειοδότηση τον Νοέμβριο   

Moderna/NIAID Στοχεύουν σε αίτηση για αδειοδότηση τον Νοέμβριο 

 Sinovac Στοχεύουν σε έναρξη διανομής στα τέλη του έτους   

Sinopharm Στοχεύουν σε έναρξη διανομής στα τέλη του έτους 

 Novavax Η μελέτη φάσης ΙΙΙ αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα στις ΗΠΑ 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συν . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένοχη για την ανθρωποκτονία της πρωτότοκης 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας κρίθηκε από τη Δικαιοσύνη η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία παρά τη σθεναρή επιμονή της ότι είναι αθώα και δεν σκ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά που δεν μπορούν να α
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συνδιοργανώτρια την Περ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκε πτώμα στην οδό Προύσσης στην Πάτρα. Στο σημείο έσπευσε  η ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστώσει τι ακριβώς έχει συμβεί. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός ήταν ηλικίας 37 ετώ
Image
Image

Search