ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Τι θα συμβεί εάν δεν φάτε τίποτα για μία ολόκληρη ημέρα

Είναι γνωστό ότι ο άνθρωπος μπορεί να επιζήσει για πολύ καιρό χωρίς τροφή, αλλά μόνο λίγες μέρες χωρίς νερό. Ωστόσο, είναι καλό να γνωρίζετε τι ακριβώς συμβαίνει στο σώμα σας όταν δεν τρώτε καθόλου.

Ας μάθουμε λοιπόν τι ακριβώς συμβαίνει όταν στερείτε από τον οργανισμό σας το φαγητό.

Καταρχάς, σύμφωνα με το Jenny.gr όταν ξυπνάτε το πρωί ο οργανισμός είναι ήδη νηστικός πολλές ώρες, άρα είναι φυσιολογικό να πεινάτε. Αν λοιπόν δεν φάτε τίποτα τις επόμενες ώρες, το σώμα αρχίζει να διασπά το γλυκογόνο (δηλαδή την αποθηκευμένη γλυκόζη) που δίνει ενέργεια για την λειτουργία του εγκεφάλου αλλά και των μυών. Είναι λοιπόν πολύ πιθανό να αρχίσετε να νιώθετε ζαλάδα, ναυτία και να έχετε πολλά νεύρα.

Τότε είναι που ξεκινάει και η κατάσταση της κέτωσης- μια κατάσταση κατά την οποία το σώμα αποκτά ενέργεια με την καύση λίπους και παραγωγή των λεγόμενων κετονών.

Οι άνθρωποι σε αυτήν την κατάσταση συνήθως έχουν ελαφρώς φρουτώδη αναπνοή (η μυρωδιά της κετόνης είναι η μυρωδιά του σάπιου μήλου, ή η μυρωδιά του ασετόν) και σκούρα ούρα, που είναι ουσιαστικά μια αντανάκλαση των κετονικών σωμάτων που εκφράζονται στην αναπνοή και στα ούρα. Αυτή η κατάσταση θα μπορούσε να έχει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις.

Και φυσικά όσο περνάνε οι ώρες τα δυσάρεστα συμπτώματα επιδεινώνονται, και ενώ νομίζετε ότι θα συνηθίσετε την αφαγία, η κοιλιά σας, σας διαψεύδει αφού διαμαρτύρεται όλο και περισσότερο. Ακόμα και όταν βρίσκεστε στη δουλειά η παραγωγικότητα και η συγκέντρωση είναι αρκετά μειωμένες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε εταιρεία που δραστηριοποιείται στην παραγωγή χρωμάτων παραδόθηκε, μετά από πλειστηριασμό, το κατασχεθέν, από το Τελωνείο Σερρών εμπόρευμα 25.700 λίτρων διαλυτικών μειγμάτων, α . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος τέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ερυμανθείας Τριταία . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρονται τα εξής: Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε περιστατικό με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών ανακοινώνεται ότι μεσημβρινές ώρες . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή, την Μ. Τρίτη 30 Απριλίου 2024, ώρα 09:00,στο κτίριο ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, με τα παρακάτω θέματα: Έγκριση πληρωμής Λειτουργικών Εξόδων (Δ.Ε.Η., Τηλεφωνικά . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος τέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ερυμανθείας Τριταίας για τους μαθητές τ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρονται τα εξής: Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε περιστατικό με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών ανακοινώνεται ότι μεσημβρινές ώρες σήμερα, Παρασκευή 2
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας συμβουλεύει και συνιστά στους πολίτες, οι οποίοι κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα θα απουσιάζουν από τα σπίτια τους, να είναι ιδιαίτερα π
Image
Image

Search