ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Πόσες φορές να πλένουμε τα χέρια μας για να μειωθεί κατά 36% ο κίνδυνος

Πλένοντας τα χέρια μας περισσότερο από έξι φορές την ημέρα μειώνεται ο κίνδυνος λοίμωξης από τη νόσο Covid-19 κατά το ένα τρίτο υποστηρίζει νέα έρευνα από το University College London.

Οι ερευνητές ανέλυσαν τα στοιχεία από τους ιατρικούς φακέλους 1633 Βρετανών που είχαν συλλεχθεί κατά τη διάρκεια τριών χειμερινών περιόδων, προτού ξεσπάσει η πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Οι συμμετέχοντες ανέφεραν τα μέτρα υγιεινής των χεριών που τηρούσαν και οι ερευνητές ταυτοποίησαν μέσω ρινικών επιχρισμάτων, τυχόν αναπνευστικές λοιμώξεις λόγω κορωνοιών – σημειώνεται ότι οι  κορωνοϊοί ενοχοποιούνται για σημαντικό ποσοστό των κοινών κρυολογημάτων και μεταδίδονται με παρόμοιο τρόπο, όπως όλοι οι ιοί που προσβάλουν το αναπνευστικό, πρωταρχικά με τα σταγονίδια και τα μολυσμένα χέρια.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το συχνό πλύσιμο των χεριών – έξι έως δέκα φορές ημερησίως – μειώνει τον κίνδυνο νόσου κατά 36% συγκριτικά με το πλύσιμο των χεριών με μικρότερη συχνότητα. Περισσότερες φορές πλυσίματος χεριών ωστόσο δεν έδειξαν να διαφοροποιούν τις πιθανότητες κινδύνου ενός ατόμου να κρυολογήσει.

Οι ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το πλύσιμο των χεριών μπορεί να καταπολεμήσει τους κορωνοιούς, συμπεριλαμβανομένου και του νέου Sars-Cov-2.  «Δεδομένου ότι ο Covid-19 παρουσιάζει παρόμοιους τρόπους μετάδοσης με τους εποχικούς κορωνοιούς, τα ευρήματά μας υποστηρίζουν ξεκάθαρα την προστατευτική δράση του πλυσίματος των χεριών στη διάρκεια της πανδημίας» δήλωσε η ερευνήτρια Sarah Beale.

Εννοείται φυσικά ότι το πλύσιμο των χεριών από μόνο του δεν είναι αρκετό. Πρέπει να γίνεται στο σωστό χρόνο και με τον κατάλληλο τρόπο. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι πλένουμε και τρίβουμε καλά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20″ μόλις μπαίνουμε σπίτι, πριν φάμε, μετά τα ψώνια, αφού κατεβούμε από το λεωφορείο κτλ.

Οι ειδικοί τονίζουν για μια ακόμη φορά ότι το καλό πλύσιμο των χεριών πρέπει να τηρείται από όλους είτε έχουν συμπτώματα είτε όχι.

Καλό είναι τέλος μετά το πλύσιμο των χεριών να τα σκουπίζουμε με χάρτινη χειροπετσέτα μιας χρήσης.

Πηγή: ygeiamou.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης σπιράλ, αναφέρονται τα εξής: Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη το βράδυ η ημερίδα που διοργάνωσε η δημοτική παράταξη σπιράλ για . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Εφθασε η ώρα της κρίσης για την πολύκροτη υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Η Ρούλα Πισπιρίγκου, η 35χρονη κατηγορούμενη για την ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κό . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ανακοινώνεται σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, ο νέος κατώτατος μισθός, ο οποίος αναμένεται να ξεπεράσει τα 800 ευρώ, και θα αρχίσει να . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία του Σάντα Φε για τις απειλές κατά του Άνχελ ντι Μαρία και της οικογένειάς του. Τα τρία άτομα απειλούσαν τον Αργεντινό σούπερ σταρ, επειδή . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search