ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Πόσες φορές να πλένουμε τα χέρια μας για να μειωθεί κατά 36% ο κίνδυνος

Πλένοντας τα χέρια μας περισσότερο από έξι φορές την ημέρα μειώνεται ο κίνδυνος λοίμωξης από τη νόσο Covid-19 κατά το ένα τρίτο υποστηρίζει νέα έρευνα από το University College London.

Οι ερευνητές ανέλυσαν τα στοιχεία από τους ιατρικούς φακέλους 1633 Βρετανών που είχαν συλλεχθεί κατά τη διάρκεια τριών χειμερινών περιόδων, προτού ξεσπάσει η πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Οι συμμετέχοντες ανέφεραν τα μέτρα υγιεινής των χεριών που τηρούσαν και οι ερευνητές ταυτοποίησαν μέσω ρινικών επιχρισμάτων, τυχόν αναπνευστικές λοιμώξεις λόγω κορωνοιών – σημειώνεται ότι οι  κορωνοϊοί ενοχοποιούνται για σημαντικό ποσοστό των κοινών κρυολογημάτων και μεταδίδονται με παρόμοιο τρόπο, όπως όλοι οι ιοί που προσβάλουν το αναπνευστικό, πρωταρχικά με τα σταγονίδια και τα μολυσμένα χέρια.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το συχνό πλύσιμο των χεριών – έξι έως δέκα φορές ημερησίως – μειώνει τον κίνδυνο νόσου κατά 36% συγκριτικά με το πλύσιμο των χεριών με μικρότερη συχνότητα. Περισσότερες φορές πλυσίματος χεριών ωστόσο δεν έδειξαν να διαφοροποιούν τις πιθανότητες κινδύνου ενός ατόμου να κρυολογήσει.

Οι ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το πλύσιμο των χεριών μπορεί να καταπολεμήσει τους κορωνοιούς, συμπεριλαμβανομένου και του νέου Sars-Cov-2.  «Δεδομένου ότι ο Covid-19 παρουσιάζει παρόμοιους τρόπους μετάδοσης με τους εποχικούς κορωνοιούς, τα ευρήματά μας υποστηρίζουν ξεκάθαρα την προστατευτική δράση του πλυσίματος των χεριών στη διάρκεια της πανδημίας» δήλωσε η ερευνήτρια Sarah Beale.

Εννοείται φυσικά ότι το πλύσιμο των χεριών από μόνο του δεν είναι αρκετό. Πρέπει να γίνεται στο σωστό χρόνο και με τον κατάλληλο τρόπο. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι πλένουμε και τρίβουμε καλά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20″ μόλις μπαίνουμε σπίτι, πριν φάμε, μετά τα ψώνια, αφού κατεβούμε από το λεωφορείο κτλ.

Οι ειδικοί τονίζουν για μια ακόμη φορά ότι το καλό πλύσιμο των χεριών πρέπει να τηρείται από όλους είτε έχουν συμπτώματα είτε όχι.

Καλό είναι τέλος μετά το πλύσιμο των χεριών να τα σκουπίζουμε με χάρτινη χειροπετσέτα μιας χρήσης.

Πηγή: ygeiamou.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Έτσι η 10ωρη μετ’ επιστροφής κάρτα Σαββατοκύριακου «ΜΑΖΙ» (με τιμή 13,60€) θα είναι ενεργή και τις τρεις ημέρες (Σάββατο 6, Κυριακή 7 και Δευτέρα 8 Ιουνίου).   Η κατ’ εξαίρεση πρ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στα 17.327.086 ευρώ ανέρχεται η συνολική επιχορήγηση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για το έτος 2020, σε 48 αθλητικές ομοσπονδίες: 27 Ολυμπιακών αθλημάτων, 17 μη Ολυμπιακών αθλ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

To ποσό των 550.000 ευρώ θα διαθέσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για να πραγματοποιηθεί παραλιακός ποδηλατόδρομος μήκους  5,5 χιλιομέτρων στην Πάτρα . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

aΣτις 15 Ιουνίου θα επαναλειτουργήσει η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ που αφορά στο Επίδομα Παιδιού και στην υποβολή αιτήσεων εκ μέρους των δικαιούχων.   Η ολιγοήμερη διακοπή λειτουργίας τ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Έτσι η 10ωρη μετ’ επιστροφής κάρτα Σαββατοκύριακου «ΜΑΖΙ» (με τιμή 13,60€) θα είναι ενεργή και τις τρεις ημέρες (Σάββατο 6, Κυριακή 7 και Δευτέρα 8 Ιουνίου).   Η κατ’ εξαίρεση πρωτοβουλία  ενεργοποί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σοκ προκαλεί στην κοινωνία του Πύργου η είδηση του θανάτου του 53χρονου που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα.Ώρα μία ξημέρωμα Τετάρτης και ο 53χρονος από τον Πύργο, άφηνε την τελευταία του πνοή σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

   Με αφορμή τη διαφαινόμενη «μετακόμιση» των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου την επόμενη εβδομάδα στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, η παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» και ο επικεφαλής της, Νίκος Παπαδημάτ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search