ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Gastronomy

Κανελόνια με κιμά και κρέμα γάλακτος

Υλικά Συνταγής

    24 κανελόνια
    2 φλ. κρέμα γάλακτος (με χαμηλά λιπαρά)
    1 φλ. γραβιέρα τριμμένη
    1 φλ. κασέρι τριμμένο


    Για τη σάλτσα κιμά

    800 γραµ. κιμά μοσχαρίσιο (δύο φορές περασμένο)
    4 κ.σ ελαιόλαδο
    1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
    1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    1 φλ. τριμμένη ντομάτα
    1/2 ξύλο κανέλας
    1 δαφνόφυλλο
    1 κ.γλ. ζάχαρη
    ¼ φλ. κονιάκ
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    αλάτι
    1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
    2 αυγά χτυπημένα
    Για την εύκολη σάλτσα ντομάτα
    3 κ.σ. ελαιόλαδο
    1 σκ. σκόρδο
    1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    2 συσκευασίες ψιλοκομμένες ντομάτες
    1/2 φλ. νερό
    αλάτι
    πιπέρι


Εκτέλεση

Για τα κανελόνια με κιμά και κρέμα γάλακτος, φτιάχνουμε πρώτα τη σάλτσα κιμά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι. Ροδίζουμε τον κιμά για 7-8΄ ν’ αλλάξει χρώμα καλά. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα μυρωδικά.

 Αφήνουμε να μαραθούν για λίγα λεπτά και σβήνουμε με το κονιάκ. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2′. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα κιμά για 20΄.

Αφήνουμε να κρυώσει ώστε να μπορούμε να γεμίσουμε τα κανελόνια. Αφού κρυώσει ο κιμάς προσθέτουμε τα αυγά και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Γεμίζουμε τα κανελόνια με το χέρι, με κορνέ, ή με κουταλάκι.

Βάζουμε όλα τα υλικά για την εύκολη σάλτσα ντομάτας σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε για 10 λεπτά.

Βάζουμε στο ταψί τη μισή σάλτσα ντομάτας. Ακουμπάμε τα κανελόνια πάνω στη σάλτσα. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας τα κανελόνια. Πασπαλίζουμε με τα τυριά και περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα.

Ακουμπάμε στην επιφάνεια του φαγητού βουτυρωμένη λαδόκολλα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα για 25΄ σκεπασμένα. Ξεσκεπάζουμε το ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 15′ να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.

Αν ψήσετε σε αέρα χαμήλωσε την θερμοκρασία στους 160 βαθμούς C, ψήστε στην μεσαία σχάρα και μειώστε τον χρόνο ψησίματος κατά 10′.

www.argiro.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Mεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα αυτή την ώρα στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Διοδώρου.   Τα αυτοκίνητα είναι ακινητοποιημένα.   Στο σημείο έσπευσε η Τροχαία για να ρυθμίσει . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Το παλιό στρατόπεδο στον Άγριλο Αμφιλοχίας, κοντά στη λίμνη Αμβρακία, δείχνει σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το Υπουργείο Άμυνας, για μετατροπή του σε κέντρο φιλοξενίας μετ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Στο πλαίσιο του προγράμματος ενίσχυσης και αποκατάστασης υφιστάμενων τεχνικών του αυτοκινητόδρομου, από σήμερα Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 18.00 μέχρι τις 06.00 το πρωί της Π . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

 Ο Σύλλογος Φίλων Αμπέλου & Οίνου Πάτρας "Ο Οινοπίων" και το βιβλιοπωλείο Discover σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του φιλολόγου Φώτη Δημητρόπουλου ΟΙΝΟΣ ΚΑΤΟΠ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Mεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα αυτή την ώρα στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Διοδώρου.   Τα αυτοκίνητα είναι ακινητοποιημένα.   Στο σημείο έσπευσε η Τροχαία για να ρυθμίσει την κυκλοφορία.  
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Το παλιό στρατόπεδο στον Άγριλο Αμφιλοχίας, κοντά στη λίμνη Αμβρακία, δείχνει σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το Υπουργείο Άμυνας, για μετατροπή του σε κέντρο φιλοξενίας μεταναστών – προσφύγων.
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Στο πλαίσιο του προγράμματος ενίσχυσης και αποκατάστασης υφιστάμενων τεχνικών του αυτοκινητόδρομου, από σήμερα Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 18.00 μέχρι τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής 13 Δεκεμβρ
Image
Image
© 2019 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search