ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αυστηρότερα  διοικητικά μέτρα για τους παραβάτες

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας αν και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ως τώρα τήρηση των μέτρων από την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που αντιλήφθηκε έγκαιρα ότι πρέπει να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες, εντούτοις τόνισε ότι υπάρχει και μία μερίδα συμπολιτών μας που δεν αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα αυτής της συγκυρίας.

 

Ο Κώστας Τσιάρας μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6» ανέφερε ότι οι υπάρχουσες ποινές και τα μέτρα λειτουργούν αρκετά ικανοποιητικά.

 

Ωστόσο δεν απέκλεισε να επιβληθούν αυστηρότερες ποινές και πρόστιμα στο μέλλον.

 

«Αν δούμε ότι αυτό που θέλουμε, όχι να επιβάλλουμε αλλά να φέρουμε ως κουλτούρα σε ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα που ελπίζω ότι θα διαρκέσει η πανδημία, αν δούμε ότι δεν λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο, πιθανόν θα πρέπει κανείς να σκεφτεί ακόμα και αυστηροποίηση των ποινών. Μιλάω για τα διοικητικά μέτρα».

 

Κορύφωση της πανδημίας εντός του Απριλίου

Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις αυτές σχετίζονται με τις ημερομηνίες ορόσημο σχετικά με την έξαρση της πανδημίας στην Ελλάδα.

 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου αναδεικνύεται ως το κρισιμότερο διάστημα όπου θα κριθούν πάρα πολλά σχετικά με τις συνέπειες που θα έχει στην Ελλάδα η πανδημία από τον κοροναϊό.

 

«Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, περιμένουμε την κορύφωση εντός του Απριλίου. Από τα μέσα μέχρι τα τέλη. Ως εκ τούτου, το επόμενο διάστημα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και περιμένουμε την απόλυτη συμμόρφωση των πολιτών. Δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο χαλάρωσης. Υπενθυμίζω κάτι βασικό: ό,τι κάνουμε σήμερα καταγράφεται αριθμητικά στην επιδημία μετά από δύο εβδομάδες» λέει χαρακτηριστικά ο αρμόδιος υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς.

 

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Χαρδαλιάς τονίζει πως «δεν μπορεί κανείς ελαφρά τη καρδία να διασπά μία εθνική προσπάθεια. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να βάζει σε κίνδυνο τη ζωή άλλων ανθρώπων».

 

Σχέδια για όλα τα σενάρια

Έτσι ο κ. Χαρδαλιάς ξεκαθαρίζει πως υπάρχουν σχέδια για όλες τις πιθανές καταστάσεις.

 

«Σας διαβεβαιώνω για αυτό. Αν οι πολίτες εφαρμόσουν με συνέπεια τα μέτρα που έχουμε εξαγγείλει, δεν θα χρειαστεί τίποτα από όσα περιγράφετε στην ερώτησή σας» υπογραμμίζει ο κ. Χαρδαλιάς.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα αποκαλυπτήρια του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωκλογές έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης καθώς παρουσίασε στο Κέντρο Πολιτισμού – Ελληνικός Κόσμος και τα πέντε τελευταία ονόματ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρό μπουρίνι το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή της Μεσσάτιδας Πατρών, με τα φαινόμενα να είναι έντονα σε Πετρωτό, Σαραβάλι, Κεφαλόβρυσο και Κρήνη. Το σκηνικό του καιρού συ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λίγα λεπτά μετά το τροχαίο με τραυματισμό δικυκλιστή στους Πέντε Δρόμους της Πάτρας, είχαμε δύο ακόμη με τραυματισμούς. Αρχικά, κοντά στην πλατεία Βουδ, συγκρούστηκαν δύο ΙΧ με απο . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Μίλαν σώθηκε στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ισοφαρίζοντας σε 2-2 την Πόρτο, οδήγησε το ζευγάρι στα πέναλτι κι εκεί εμφανίστηκε καλύτερη, παίρνοντας τη νίκη με 4-3 και μαζί την πρ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρό μπουρίνι το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή της Μεσσάτιδας Πατρών, με τα φαινόμενα να είναι έντονα σε Πετρωτό, Σαραβάλι, Κεφαλόβρυσο και Κρήνη. Το σκηνικό του καιρού συνέθεταν σφοδροί άνεμ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λίγα λεπτά μετά το τροχαίο με τραυματισμό δικυκλιστή στους Πέντε Δρόμους της Πάτρας, είχαμε δύο ακόμη με τραυματισμούς. Αρχικά, κοντά στην πλατεία Βουδ, συγκρούστηκαν δύο ΙΧ με αποτέλεσμα τον τραυματι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, τραυματισμένος, κατέληξε ένας 19χρονος μετά από άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα Χαλικιάτικα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrisnews.c
Image
Image

Search