ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου: Το 80% των παιδιών που νοσεί αναρρώνει

Το 80% όσων παιδιών νοσήσουν από καρκίνο στις αναπτυγμένες χώρες, αναρρώνει... Κάθε παιδί πρέπει να έχει την ευκαιρία να ζήσει. Αυτό είναι το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Παιδικού Καρκίνου, 15η Φεβρουαρίου, και όπως αναφέρει ο ΠΙΣ «οι καρκίνοι της παιδικής και εφηβικής ηλικίας αποτελούν ένα χτύπημα στο υπογάστριο για εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες σε όλο τον κόσμο, και ένα μεγάλο στοίχημα για τον ιατρικό κόσμο και τις φαρμακευτικές εταιρίες».

Στην Ευρώπη ζουν περί τους 500.000 ενηλίκους που αντιμετώπισαν κάποιου είδους παιδικό ή εφηβικό καρκίνο και βγήκαν νικητές. Μάλιστα, το 80% όσων παιδιών νοσήσουν από καρκίνο στις αναπτυγμένες χώρες, αναρρώνει.

Ο πιο συνηθισμένος καρκίνος στην παιδική ηλικία είναι η λευχαιμία που αναπτύσσεται στον μυελό των οστών και η οποία ευθύνεται για το 1/3 των καρκίνων σε παιδιά. Εξάλλου, το 20% περίπου των καρκίνων στην παιδική ηλικία συνίσταται σε κακοήθεις όγκους στον εγκέφαλο, ενώ πιο σπάνια εμφανίζονται παιδικά λεμφώματα, νόσος του Hodgin, σαρκώματα του Ewing, ρετινο-βλαστώματα, ραβδομυοσαρκώματα και ηπατοβλαστώματα. Λιγότερο συχνοί καρκίνοι στα παιδιά είναι ο όγκος στους νεφρούς, ο καρκίνος του νευρικού συστήματος (νευροβλάστωμα) και ο καρκίνος των οστών (οστεοσάρκωμα).

«Ο καρκίνος της παιδικής και εφηβικής ηλικίας δεν είναι κάτι που μπορούν να προβλέψουν ο γονέας ή ο παιδίατρος. Δεν έχει γονιδιακή αιτιολογία, δεν προκαλείται από κάτι που συνέβη στην ανατροφή του παιδιού, δεν μεταδίδεται, δεν υπάρχει τρόπος να εντοπίσουμε κάποια προδιάθεση σε προγεννητικό επίπεδο», αναφέρει ο ΠΙΣ.

Συστήνει στους γονείς να δίνουν ιδιαίτερη σημασία σε πυρετούς που επιμένουν χωρίς άλλα συμπτώματα, στη γενική κακουχία και ανορεξία παιδιών που δεν περνούν ίωση ή άλλο διαγνωσμένο νόσημα, και σε κάθε σύμπτωμα που είναι καινούργιο, ανεξήγητο και επίμονο.

Συστήνει επίσης να μη συγκρίνουν το προσδόκιμο επιβίωσης ενηλίκων ασθενών με αντίστοιχα νοσήματα σε παιδιά, καθώς η ίαση και η επιβίωση στα παιδιά είναι μακράν υψηλότερες.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Το Δ.Σ  του Σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο "Αγιος Ανδρέας" (ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ), σε ανακοίνωσή του αναφέρει: H 28η Απριλίου έχει καθιερωθεί από την Διεθνή Οργάνωση Εργασίας ως «Παγκ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελεύθερος με περιοριστικό όρο αφέθηκε μετά την απολογία του ο Κωνσταντίνος Φλώρος ο οποίος χθες το μεσημέρι γρονθοκόπησε τον βουλευτή Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης εντός της . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η Πάτρα υποδέχεται σήμερα στο Δηµαρχείο της, την Ολυµπιακή Φλόγα των 33ων Θερινών Ολυµπιακών Αγώνων «PARIS 2024». Η Φλόγα αναµένεται να φθάσει στην Πάτρα µέσω της Γέφυρας Ρίου- Αν . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας σημειώνονται  σήμερα Πέμπτη, ωστόσο, τις επόμενες ημέρες, ωστόσο, περιμένουμε γενικά καλές καιρικές συνθήκες, αρκετ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ενα επεισόδιο μεταξύ δύο γιατρών, το οποίο φέρεται να έλαβε χώρα το πρωί της Πέμπτης, σε χώρο εντός του Νοσοκομείου Πύργου, εξετάζει τόσο το Α.Τ. Πύργου, όσο και η διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας. Σύμφωνα μ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 αντιπροσωπεία της Ένωσης μας αποτελούμενη από την β΄ Αντιπρόεδρο Αργυρώ Χαϊκάλη, τον Γενικό Γραμματέα Γεώργιο Μπαλάση και τα μέλη του ΔΣ Μαρία Θεοδοσοπούλου και Γεώργιο Αποσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας,Ηλείας και Αιτωλίας συνελήφθησαν δυο άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικάπέντε δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας στη Δυτική
Image
Image

Search