ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Δ.Ελλάδα: Οι πολίτες φοβούνται μη γίνουμε «Αιγαίο» - Τι δείχνει έρευνα

Χαμηλά ποσοστά ανεκτικότητας και αποδοχής των μεταναστών και των προσφύγων που φτάνουν στην χώρα μας έχουν οι κάτοικοι της Δυτικής Ελλάδας και των γειτονικών περιφερειών, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποίησε η «διαΝΕΟσις» χθες.Στα στοιχεία της έρευνας που αφορούν την Δυτική Ελλάδα εμπεριέχεται ως κοινή βάση του δείγματος ο πληθυσμός της Πελοποννήσου και των Ιονίων Νήσων. Το περιεχόμενό της συνιστά μια ακτινογραφία της κοινωνίας. Αν και τα ευρήματα δεν απέχουν από την γενική εικόνα που έχουν σχηματίσει οι Έλληνες πολίτες για τις μεταναστευτικές ροές, η ανάλυση των επιστημόνων της «διαΝΕΟσις» έχει ιδιαίτερη αξία καθώς επιβεβαιώνει κοινωνικές συμπεριφορές και τάσεις.

Σύμφωνα με την έρευνα

Το 85,7% απάντησε ότι ο αριθμός των μεταναστών στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είναι υπερβολικά/αρκετά μεγάλος.

Το 55,1% εκτιμά ότι ο αντίκτυπος της ύπαρξης μεταναστών στην ελληνική οικονομία είναι αρνητικός/μάλλον αρνητικός

Το 63,8% πιστεύει ότι η παρουσία μεταναστών αποτελεί κίνδυνο αλλοίωσης της εθνικής ταυτότητας ενώ το 30,1% ότι εμπλουτίζει πολιτισμικά την ελληνικής κοινωνία.

Το 78,9% εκτιμά ότι η παρουσία μεταναστών δεν αποτελεί την ενδεδειγμένη λύση στην επίλυση του δημογραφικού.

Το 54,9% απάντησε ότι οι μετανάστες αυξάνουν την εγκληματικότητα και το 39,7% ότι δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών στην τέλεση εγκληματικών πράξεων.

Το 82,7% είπε ότι γνωρίζει τη λέξη «χοτ σποτ» (δομή φιλοξενίας).

Ωστόσο, το 62,5% έχει αρνητική και μάλλον αρνητική άποψη για την λειτουργία του.

Το 77,6% πιστεύει ότι το μεταναστευτικό είναι ένα φαινόμενο μάλλον/σίγουρα μονιμότερο και το 17,8% έχει προσωρινά χαρακτηριστικά.

Το 61,2% απάντησε ότι γνωρίζει τη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ενωσης με την Τουρκία για τη μείωση των μεταναστευτικών ορών στη Μεσόγειο. Το 80,1% πιστεύει ότι η συμφωνία αυτή δεν είναι αποτελεσματική.

Το 59,1% εκτιμά ότι θα έρχονται περισσότεροι πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, ίδιες ροές απάντησε το 20,1% και λιγότεροι το 14,6%.

Το 72,8% απάντησε ότι η στάση της Ελλάδας στην αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών θα πρέπει να γίνει αυστηρότερη και το 19,4% να συνεχιστεί ως έχει σήμερα.

Το 93,1% εκτιμά ότι η ΕΕ πρέπει να δώσει μεγαλύτερη βοήθεια για τη φύλαξη των συνόρων και το 2,4% ότι η κατάσταση ελέγχεται από την κυβέρνηση.

Το 82,3% είναι πεπεισμένο ότι οι πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα θέλουν να φύγουν σε άλλες χώρες.

Το 66,7% πιστεύει ότι δεν υπάρχει επαρκής μέριμνα της πολιτείας για την ενσωμάτωση προσφύγων που δικαιούνται άσυλο.

Από αυτούς που απάντησαν ότι γνωρίζουν τι είναι «χοτ σποτ», το 69,2% χαρακτήρισε κακές/πολύ κακές τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στα κέντρα καταγραφής και διαμονής των νησιών του Αιγαίου.

Το 86% απάντησε ότι γνωρίζει για κρούσματα σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος προσφύγων γυναικών και ανηλίκων.

Το 85% έχει ακούσει για το ρόλο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στα «χοτ σποτς» της χώρας εκ των οποίων το 47,2% έχει αρνητική/μάλλον αρνητική άποψη, το 31,2% θετική/μάλλον θετική και το 19,9% ούτε θετική/ούτε αρνητική.

Πηγή: pelop.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Συμφωνείται με την Άμεση λήψη μέτρων (κορίνες, κώνους, αστυνόμευση κλπ) στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου με στόχο την μείωση των ατυχημάτων ;

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Το δρόμο προς τη Βουλή έχει πάρει η νομοθετική ρύθμιση που θα σβήνει τις φωτιές που άναψαν σε χιλιάδες συνταξιούχους τα ραβασάκια που έλαβαν με τους φόρους για τα αδήλωτα αναδρομικ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το όνομα του Πατρινού Εύζωνα Σπύρου Θωμά, δόθηκε σε αίθουσα της Προεδρικής Φρουράς, ως ένδειξη τιμής στον 24χρονο, που έφυγε από τη ζωή πριν από ένα χρόνο, όταν «έσβησε» μέσα στον . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Η ανακοίνωση του Δήμου Καλαβρύτων αναφέρει: Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι πρόεδροι και εκλεχτά μέλη των διοικητικών συμβουλίων, Το πολιτιστικό απόθεμα της Επαρχίας Καλαβρύτων, ως δ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την απόσταση των προτάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου από αυτές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και κυρίως του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το όνομα του Πατρινού Εύζωνα Σπύρου Θωμά, δόθηκε σε αίθουσα της Προεδρικής Φρουράς, ως ένδειξη τιμής στον 24χρονο, που έφυγε από τη ζωή πριν από ένα χρόνο, όταν «έσβησε» μέσα στον θάλαμο της Προεδρική
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με αγωνία αναμένει η κοινή γνώμη τις εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση του θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη από την Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας, που βρίσκεται στο στάδιο της έρευνας στα χέρια του ανακριτή. Σύμ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Για την ολοκλήρωση των εργασιών ασφαλτόστρωσης στην Περιμετρική Πατρών και συγκεκριμένα για την τοποθέτηση των καλυμμάτων των φρεατίων στο ρεύμα προς Πύργο μεταξύ των κόμβων Πάτρας-Κ1 (Χ.Θ. 205,150) κ
Image
Image
© 2019 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search