ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πάτρα: Το τελευταίο αντίο στους δύο καθηγητές - Διασωθέντες: "Κοιμόμασταν όταν συνέβη" - Παρούσα η Υφ. Παιδείας- Διαμαρτυρία στα Λεχαινά

Νεότερα :Τελευταίο αντίο στον 50χρονο εκπαιδευτικό  Δημήτρη Βασιλακόπουλο.Πλήθος κόσμου στον Ιερό Ναό προκειμένου να αποχαιρετήσει τον αγαπητό εκπαιδευτικό και να συμπαρασταθεί στην οικογένειά του.  Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ στην Πάτρα για να παραστεί στις κηδείες των εκπαιδευτικών. Όπως και όλοι οι συνάδελφοί του από το Λύκειο Λεχαινών και οι μαθητές του . Από τον Ιερό Ναό Παντοκράτορος Πατρών, η εξόδιος ακολουθία για τον 50χρονο έχασε τη ζωή του το μεσημέρι της Δευτέρας.  Στην κηδεία και η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζαχαράκη.

Την ίδια ώρα ενώ όλοι περίμεναν να δώσουν φως στην υπόθεση του τροχαίου οι εκπαιδευτικοί που διασώθηκαν αυτοί φαίνεται πως κοιμόντουσαν.

«Ξυπνήσαμε όταν ακούσαμε τον κρότο και μέσα σε δευτερόλεπτα βρεθήκαμε στον παράδρομο» είπε εκπαιδευτικός. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι κοιμόταν και ο συνοδηγός Νίκος Ρόδης ο οποίος έχασε την ζωή του. Κανείς δεν γνωρίζει αν ο άτυχος οδηγός κοιμήθηκε ή αν όπως ακούστηκε στο Κ. Υ. Κάτω Αχαϊας βρέθηκε κάποιο ζώο στον δρόμο του, προσπάθησε να το αποφύγει και έχασε τον έλεγχο. Η αστυνομία πάντως πολύ δύσκολα θα καταφέρει να βρει την αιτία της τραγωδίας. Να θυμίσουμε ότι το όχημα έφυγε από τον δρόμο, ξήλωσε το κιγκλίδωμα και βρέθηκε στον δρόμο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο καθηγητές στο πίσω κάθισμα είχαν τις αισθήσεις τους και μάλιστα επικοινώνησαν με τα δικά τους πρόσωπα πριν τον απεγκλωβισμό τους.

Διαμαρτυρία στην Πατρών - Πύργου στο ύψος των Λεχαινών την ώρα της κηδείας

Κλειστή η Πατρών - Πύργου στο ύψος των φαναριών των Λεχαινών σε ένδειξη αγανάκτησης για το ότι ο δρόμος παραμένει καρμανιόλα και σε ένδειξη πένθους για τους δύο αδικοχαμένους καθηγητές που κηδεύονται σήμερα. Ο αποκλεισμός διήρκεσε ως 11.30.

Προηγούμενη Ενημέρωση: Σήμερα θα τελεστούν οι κηδείες των άτυχων καθηγητών που έχασαν την ζωή του σε τροχαίο το οποίο έγινε την Δευτέρα το μεσημέρι στην Πατρών- Πύργου στο ύψος των Καμινίων.

Η εξόδιος ακολουθία για τον καθηγητή φυσικής Δημήτρη Βασιλακόπουλο θα γίνει την Τετάρτη 15/1 στις 11 το πρωί από Ιερό Ναό Παντοκράτορος Πατρών ενώ για τον καθηγητή μαθηματικών Νίκο Ρόδη θα γίνει στις 2 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Πατρών και η ταφή θα γίνει στο κοιμητήριο της Παραλίας.

Συμβολική κατάληψη

Την ώρα της εξοδίου ακολουθίας και συγκεκριμένα στις 11 το πρωϊ η Εθνική Οδός Πατρών - Πύργου θα "κλείσει" συμβολικά, στο ύψος των φαναριών των Λεχαινών, έπειτα από απόφαση του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος, Γιάννης Λέντζας, έκανε κάλεσμα λέγοντας:«Είναι η πρώτη από τις ενέργειες που θα πραγματοποιήσουμε για να κατανοήσουν οι "υπεύθυνοι" ότι το έργο αυτό πρέπει να υλοποιηθεί. Τα ψέματα τελείωσαν». Σημειώνεται ότι με απόφαση του Δήμου χθες τα σχολεία παρέμειναν κλειστά σε ένδειξη πένθους.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ
O 50χρονος Δημήτρης Βασιλακόπουλος, καθηγητής Φυσικής είναι ο ένας από τους δύο νεκρούς στη μοιραία σύγκρουση των Καμινίων σήμερα το μεσημέρι.  Η Πάτρα και η τοπική εκπαιδευτική κοινότητα θρηνεί για την ξαφνική απώλεια δυο Καθηγητών στο τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών - Πύργου στο ύψος των Καμινίων με θύματα τον 50χρονο Δημήτρη Βασιλακόπουλο Καθηγητή Φυσικής και  τον Νικόλαο Ρόδη Καθηγητή Μαθηματικών Νικόλαο. Οδηγός του μοιραίου οχήματος ήταν ο 50χρονος Δημήτρης Βασιλακόπουλος. Στο ίδιο τροχαίο, έχασε την ζωή του και ο καθηγητής Μαθηματικών Νικόλαος Ρόδης, ενώ τραυματίστηκαν δύο γυναίκες εκπαιδευτικοί.
 Ο 56χρονος καθηγητής μαθηματικών είχε και αυτός καταγωγή από το Λεχούρι Καλαβρύτων και εργαζόταν στο Λύκειο Λεχαινών στην Ηλεία. Ζούσε μόνιμα στη Πάτρα και ήταν ένας εξαίρετος επιστήμονας που άφησε πίσω του δύο παιδιά που σπουδάζουν στη Πανεπιστήμιο.

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα, 16 Απριλίου, η απεργία στα ΜΜΕ«Με κοινή απόφαση των ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ και ΕΤΗΠΤΑ προκηρύσσεται απεργία όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών σε όλα . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Με γνωστά ονόματα στις ευρωλίστες τους τα οποία ανακοίνωσαν σήμερα (15/4), Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Νέα Αριστερά, μπαίνουν στην μάχη των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Η Ν . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Ολυμπιακός ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι ισοπεδωτικός κόντρα στον Παναθηναϊκό, δεν έχασε ξανά σετ (3-0) και έκανε το 2-0 στους τελικούς της Volley League ανδρών. Οι "ερυθρόλευκοι" . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Οι δηλώσεις του Σλούκα:Για το ματς: "Είναι ένα σπέσιαλ παιχνίδι, πάντα ιδιαίτερο. Πάντα ένα ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός κρύβει κινδύνους, υπάρχει άγχος και το πρέπει, όπως εί . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα, 16 Απριλίου, η απεργία στα ΜΜΕ«Με κοινή απόφαση των ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ και ΕΤΗΠΤΑ προκηρύσσεται απεργία όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε την συμμετοχή του Συλλόγου στην κινητοποίηση ενάντια στην ακρίβεια στις 17 Απριλίου. Το Διο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την παραίτησή του από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης υπέβαλλε σήμερα στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ηλείας, Δημήτρης Νικολακό
Image
Image

Search