ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σύλλογος Λογιστών – Φοροτεχνικών: Απαντήσεις για το Κοινωνικό Μέρισμα

 

Ο Σύλλογος Λογιστών - Φοροτεχνικών Αχαΐας εγκαινίασε τη Δευτέρα την άμεση επικοινωνία με τους συναδέλφους-μέλη του αλλά και με τους φορολογούμενους της Πάτρας. Στην αίθουσα της ΕΣΗΕΠΗΝ  πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα το «Κοινωνικό Μέρισμα».

 

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι τέσσερις κατηγορίες δικαιούχων του μερίσματος, και τα κριτήρια που έχουν τεθεί από το Υπ. Οικονομικών. Παρόντες ήταν ο πρόεδρος Αλέξανδρος Μπογιάκης, ο γραμματέας Φάνης Παπαγεωργίου, ο υπεύθυνος ΜΜΕ Δημήτρης Μπόκαρης, ο ειδικός γραμματέας Χρήστος Τάτσης και το μέλος Στέλιος Τζιβγινίδης.

 

Το κοινωνικό μέρισμα των 700 ευρώ θα δοθεί στους δικαιούχους, λίγο πριν εκπνεύσει το 2019, ενώ πρόθεση της κυβέρνησης, είναι να δινόταν πριν τα Χριστούγεννα. Ωστόσο, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών η πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ για την υποβολή των αιτήσεων αναμένεται να ανοίξει στις 17 Δεκεμβρίου, με στόχο να κλείσει στις 26 του μήνα, προκειμένου να πιστωθούν στη συνέχεια οι λογαριασμοί των δικαιούχων με το μέρισμα πριν την 31η Δεκεμβρίου.

 

Όπως τονίστηκε, και φέτος η αίτηση θα γίνει μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΗΔΙΚΑ και οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν υπόψη τους, να δηλώσουν οπωσδήποτε δικό τους τραπεζικό λογαριασμό, με τον κωδικό IBAN για να μην βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

 

Τα μέλη της ΕΛΦΕΕ, τόνισαν ωστόσο, ότι υπάρχει σοβαρό ζήτημα με τους «κόφτες» που έχει θέσει το υπουργείο Οικονομικών, σε σχέση με τα κριτήρια, με αποτέλεσμα πολλοί δικαιούχοι να μένουν εκτός. Για παράδειγμα, τουλάχιστον ο ένας από τους δύο γονείς θα πρέπει να διαμένει, νόμιμα και μόνιμα, στην ελληνική επικράτεια τα τελευταία 10 έτη, όπως προκύπτει από την υποβολή φορολογίας εισοδήματος κατά την τελευταία δεκαετία. Το κριτήριο αυτό, θα «πετάξει» εκτός πλατφόρμας, χιλιάδες νέα ζευγάρια, που δεν έχουν συμπληρώσει ακόμα δέκα χρόνια υποβολής φορολογικών δηλώσεων. Το άθροισμα των καταθέσεων όλων των μελών του νοικοκυριού, σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας ή του εξωτερικού, καθώς και η τρέχουσα αξία μετοχών και ομολογιών, να μην υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ.

 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΛΦΕΕ, Αλέξανδρο Μπογιάκη, είναι ξεκάθαρο ότι μπαίνουμε σε μια εποχή, όπου τα διάφορα επιδόματα, τείνουν να περιοριστούν ή και να εξαλειφθούν. Στόχος της παρούσας κυβέρνησης είναι η συντήρηση των νοικοκυριών από την εργασία, όμως, ο ίδιος υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρχει ένα κοινωνικό δίχτυ προστασίας. Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Μπόκαρης πρόσθεσε ότι το επίδομα θα δοθεί με βάση το φορολογητέο εισόδημα. Αυτό σημαίνει ότι, εάν το τεκμαρτό είναι υψηλότερο από το δηλωθέν, τότε θα ληφθεί υπόψη το πρώτο ως όριο.

 

ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ

 

1η Κατηγορία: Οικογένειες με τέσσερα προστατευόμενα τέκνα και άνω, με εισόδημα έως 20.000 ευρώ. Πρόκειται για πολύτεκνες οικογένειες, τα τέκνα των οποίων όμως, πρέπει να είναι ανήλικα ή να είναι έως 25 ετών αλλά, να σπουδάζουν (αριθμός ωφελούμενων νοικοκυριών 19.140).

 

2η Κατηγορία: Οικογένειες (και μονογονεϊκές) που τουλάχιστον ο ένας γονέας είναι μακροχρόνια άνεργος (άνω των 12 μηνών) με τουλάχιστον ένα εξαρτώμενο τέκνο και με φορολογητέο εισόδημα έως 15.000 ευρώ (αριθμός ωφελούμενων νοικοκυριών 163.778).

 

3η Κατηγορία: Οικογένειες (και μονογονεϊκές) που και οι δύο γονείς είναι βραχυχρόνια άνεργοι (κάτω από 12 μήνες)  με τουλάχιστον ένα εξαρτώμενο τέκνο και με φορολογητέο εισόδημα έως 15.000 ευρώ (αριθμός ωφελούμενων νοικοκυριών 40.927).

 

4η Κατηγορία: Οικογένειες  με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ δικαιούχοι του σχετικού επιδόματος έως 24 ετών (αριθμός ωφελούμενων νοικοκυριών 25.632). Το Υπ. Οικονομικών διαβεβαιώνει ότι έχει όλα τα στοιχεία των ανέργων, των πολύτεκνων οικογενειών και των ΑμΕΑ. Αυτό το οποίο πρέπει να δηλωθεί από τους δικαιούχους μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας είναι κυρίως το IBAN του τραπεζικού λογαριασμού τους, προκειμένου να γίνει η καταβολή του ποσού.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Συμφωνείται με την Άμεση λήψη μέτρων (κορίνες, κώνους, αστυνόμευση κλπ) στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου με στόχο την μείωση των ατυχημάτων ;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε, το απόγευμα της Δευτέρας, η συζήτηση του νέου εκλογικού νόμου, στην κοινοβουλευτική επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης. Ο λόγος πλέον περνάει . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Με μια δήλωση «βόμβα» ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκάλυψε ότι συζητά με την Ιταλία για γεωτρήσεις στη Μεσόγειο, στο πλαίσιο των μνημονίων μεταξύ Τουρκίας-Λιβύης. Υπενθυμίζεται ότι η . . .
LIFE STYLE

Μπορεί το My Style Rocks να μην έχει ξεκινήσει καλά-καλά, ωστόσο, δύο παίκτριες φαίνεται να κοντράρονται ήδη. Αμίνα Χακίμ και Μαρία Καζαριάν φαίνεται να έχουν ξεκινήσει μια δική το . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Στα 2 δισ. ευρώ ανήλθε το έλλειμμα ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών στο 11μηνο του 2019, όπως προκύπτει από σχετικά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη προκάλεσε στην κοινωνία της Πάτρας, η είδηση του θανάτου, του γνωστού επιχειρηματία Γιώργου Κόζη. Ο εκλιπών, δραστηριοποιήθηκε για πολλές δεκαετίες στο χώρο της εστιάσης, διατηρώντας πασίγνωστα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση του συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών αναφέρεται:  Αγαπητοί συνάδελφοι, η κυβέρνηση  με το άρθρο 50 του νομοσχεδίου που κατέθεσε στη Βουλή, προχωρά στην αναγνώριση των πτυχίων των κολεγίω
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Ορκίσθηκαν την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου και τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 στο κτίριο της Κεντρικής Υπηρεσίας της 6ης Υ.ΠΕ οι νέοι Διοικητές των κάτωθι Νοσοκομείων από το Διοικητή Γιάννη Καρβέλη :  
Image
Image
© 2019 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search