ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πότε και πού θα γίνει η πολιτική κηδεία του καθηγητή Πέτρου Περιμένη


 Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 στις 10 το πρωί, θα πουν συγγενείς και φίλοι το τελευταίο αντίο στον ιατρό ουρολόγο Πέτρο Περιμένη, καθηγητή ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Η πολιτική κηδεία του θα γίνει στον προαύλιο χώρο των Αγίων Αγγέλων στο Α΄Νεκροταφείο Πατρών.. Η σορός του στη συνέχεια θα μεταφερθεί για αποτέφρωση στην περιοχή της Ριτσώνας Ευβοίας, κατόπιν επιθυμίας του ιδίου. 

 

Η ιατρική κοινότητα της Πάτρας είναι παγωμένη από τον απρόσμενο θάνατο του το βράδυ του Σαββάτου στη Μάνη όπου διατηρούσε εξοχικό με την οικογένειά του.

 

Ο ιδιαίτερα προσιτός και αγαπητός γιατρός - ουρολόγος μετέβη στην παραλία Αλμυρού στην Ανατολική Μάνη με τον 15χρονο γιό του για ψαροντούφεκο. Αισθάνθηκε αδιαθεσία μέσα στη θάλασσα και έχασε τις αισθήσεις του.

 

Ο γιος του ειδοποίησε αμέσως το λιμενικό και το ΕΚΑΒ.

 

Ο 67χρονος ιατρός διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Σήμερα είχε προγραμματισμένα χειρουργεία στο Ολύμπιον όπου εργαζόταν μετά τη συνταξιοδότησή του από το πανεπιστημιακό νοσοκομειο όπου υπηρέτησε επί σειρά ετών.

 

 

Σοκαρισμένοι συνάδελφοί του γιατροί, συνεργάτες του, ασθενείς και φίλοι προσπαθούσαν να συνειδητοποιήσουν το τραγικό  μαντάτο.

 

Ο Πέτρος Περιμένης είχε συνταξιοδοτηθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο. 

 

Αποφοίτησε απο την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικεύτηκε στην Ουρολογία στο Τζάνειο Νοσοκομείο του Πειραιά. Ήταν μέλος του ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Πατρών από το 1989 και διευθυντής της Ουρολογικής Κλινικής από το 2005.

 

Μετεκπαιδεύτηκε για 9 μήνες στο Glasgow Royal Infirmary και για 3 μήνες στο Musgrove Hospital, Taunton, Somerset στη γενική Ουρολογία.

Το 2003 και για διάστημα 6 μηνών μετεκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστημικακό Νοσοκομείο της Βέρνης υπο τον καθηγητή Urs Studer στη μείζονα ογκολογική χειρουργική του Ουροποιητικού και τη Νευροπροστασία.

 

Εκτός από το έντονο επιστημονικό του παρών στην Πάτρα είχε και κοινωνικό. Είχε δραστηριοποιηθεί στον Σύλλογο γονέων του θεραπευτικού προγράμματος "Οξυγόνο" του ΚΕΘΕΑ. Ως πρόεδρός του είχε καταφέρει να φέρει την κοινωνία κοντά στο πρόγραμμα. 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

"Πόλεμος" για την τιμολογιακή πολιτική του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, μετά τη χθεσινή απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο για το περιβαλλοντικό τέλος.  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ Π . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε 10 μέρες και συγκεκριμένα στις 12 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η δημοπρασία του Δήμου για τα τραπεζοκαθίσματα στις πλατείες. Ο Δήμος Πατρέων ωστόσο θέτει δυο προϋποθέσεις για του . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν επί του παρόντος στις εκκλησίες, θα προβλέπει η νέα ΚΥΑ, του υπουργείου Υγείας και του Παιδείας και Θρησκευμάτων. Η ισχύουσα ΚΥΑ, λήγ . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία του Ερντογάν, χωρίς να κάνει βήμα πίσω από τους σχεδιασμούς της για γεωτρήσεις εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας παρά τις αντιδράσεις της Αθήνας και . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε 10 μέρες και συγκεκριμένα στις 12 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η δημοπρασία του Δήμου για τα τραπεζοκαθίσματα στις πλατείες. Ο Δήμος Πατρέων ωστόσο θέτει δυο προϋποθέσεις για τους επιχειρηματίες που
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Ιόνιο και η Δυτική Ελλάδα (μέχρι και τις ακτές της Ηπείρου) βρίσκονται στο ενδιαφέρον της ευρωπαϊκής τουριστικής αγοράς μετά από τη χθεσινή άρση των περιοριστικών μέτρων στον τουρισμό. Αντιδρά η Ι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Παρελθόν αποτελεί σύμφωνα με πληροφορίες από την θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ ο Αχαιός Κώστας Σπηλιόπουλος. Αναλυτικές πληροφορίες για τους λόγους που οδήγησαν στην έξοδό του α
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search