ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πότε και πού θα γίνει η πολιτική κηδεία του καθηγητή Πέτρου Περιμένη


 Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 στις 10 το πρωί, θα πουν συγγενείς και φίλοι το τελευταίο αντίο στον ιατρό ουρολόγο Πέτρο Περιμένη, καθηγητή ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Η πολιτική κηδεία του θα γίνει στον προαύλιο χώρο των Αγίων Αγγέλων στο Α΄Νεκροταφείο Πατρών.. Η σορός του στη συνέχεια θα μεταφερθεί για αποτέφρωση στην περιοχή της Ριτσώνας Ευβοίας, κατόπιν επιθυμίας του ιδίου. 

 

Η ιατρική κοινότητα της Πάτρας είναι παγωμένη από τον απρόσμενο θάνατο του το βράδυ του Σαββάτου στη Μάνη όπου διατηρούσε εξοχικό με την οικογένειά του.

 

Ο ιδιαίτερα προσιτός και αγαπητός γιατρός - ουρολόγος μετέβη στην παραλία Αλμυρού στην Ανατολική Μάνη με τον 15χρονο γιό του για ψαροντούφεκο. Αισθάνθηκε αδιαθεσία μέσα στη θάλασσα και έχασε τις αισθήσεις του.

 

Ο γιος του ειδοποίησε αμέσως το λιμενικό και το ΕΚΑΒ.

 

Ο 67χρονος ιατρός διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Σήμερα είχε προγραμματισμένα χειρουργεία στο Ολύμπιον όπου εργαζόταν μετά τη συνταξιοδότησή του από το πανεπιστημιακό νοσοκομειο όπου υπηρέτησε επί σειρά ετών.

 

 

Σοκαρισμένοι συνάδελφοί του γιατροί, συνεργάτες του, ασθενείς και φίλοι προσπαθούσαν να συνειδητοποιήσουν το τραγικό  μαντάτο.

 

Ο Πέτρος Περιμένης είχε συνταξιοδοτηθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο. 

 

Αποφοίτησε απο την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικεύτηκε στην Ουρολογία στο Τζάνειο Νοσοκομείο του Πειραιά. Ήταν μέλος του ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Πατρών από το 1989 και διευθυντής της Ουρολογικής Κλινικής από το 2005.

 

Μετεκπαιδεύτηκε για 9 μήνες στο Glasgow Royal Infirmary και για 3 μήνες στο Musgrove Hospital, Taunton, Somerset στη γενική Ουρολογία.

Το 2003 και για διάστημα 6 μηνών μετεκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστημικακό Νοσοκομείο της Βέρνης υπο τον καθηγητή Urs Studer στη μείζονα ογκολογική χειρουργική του Ουροποιητικού και τη Νευροπροστασία.

 

Εκτός από το έντονο επιστημονικό του παρών στην Πάτρα είχε και κοινωνικό. Είχε δραστηριοποιηθεί στον Σύλλογο γονέων του θεραπευτικού προγράμματος "Οξυγόνο" του ΚΕΘΕΑ. Ως πρόεδρός του είχε καταφέρει να φέρει την κοινωνία κοντά στο πρόγραμμα. 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Συμφωνείται με την απαγόρευση του καπνίσματος ;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Πανεπιστημίου Michigan - Ann Arbor Παναγιώτης Γ. Παπαλάμπρος θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχαν . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

 Ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα επέφερε η πρωτοβουλία της Διοίκησης του ΟΑΕΔ να προχωρήσει στην ευρεία δημοσιοποίηση των 14 ανοικτών προγραμμάτων απασχόλησης, την Παρασκευή 8 Νοεμβρ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Κίνηση Υπεράσπισης των Δικαιωμάτων Προσφύγων & Μεταναστών/-τριών, με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων και για την ενίσχυση των δράσεών της, προσκαλεί τον Haig Yazdjian, τ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με ικανοποιητική συμμετοχή εκθετών από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το τριήμερο 6-8 Δεκεμβρίου 2019 το 11o Φεστιβάλ Μελιού με σπάν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Πανεπιστημίου Michigan - Ann Arbor Παναγιώτης Γ. Παπαλάμπρος θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών, την Τετάρτη, 1
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Κίνηση Υπεράσπισης των Δικαιωμάτων Προσφύγων & Μεταναστών/-τριών, με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων και για την ενίσχυση των δράσεών της, προσκαλεί τον Haig Yazdjian, τη Ναταλία Κωτσάνη κα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με ικανοποιητική συμμετοχή εκθετών από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το τριήμερο 6-8 Δεκεμβρίου 2019 το 11o Φεστιβάλ Μελιού με σπάνιες ποικιλίες ελληνι
Image
Image
© 2019 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search