ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

O Φαρμάκης επιδιώκει την λειτουργία της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής

Με την έκφραση, «η Πάτρα δεν μπορεί να περιμένει άλλο, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο δεν μπορεί να περιμένει άλλο και συνολικά η Νοτιοδυτική Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει άλλο…», ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ζήτησε και έλαβε σήμερα την έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου, για τη διάθεση ποσού ύψους 591.050 ευρώ, προκειμένου να αγοραστεί ο ιατροτεχνολογικός και ξενοδοχειακός εξοπλισμός που απαιτείται για τη λειτουργία Καρδιοχειρουργικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.

«Γίναμε όλοι πρόσφατα, μάρτυρες μίας τραγικής αλυσίδας γεγονότων και ανταλλαγής ευθυνών. Καταλάβαμε ότι η ναυαρχίδα της υγειονομικής περίθαλψης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αδυνατεί να έχει Καρδιοχειρουργική Κλινική, εδώ και πολλά χρόνια. Δεν ξέρω τι και ποιος φταίει, δεν είμαι εγώ αυτός που θα αναζητήσει ευθύνες ή θα μιλήσει για ευθύνες. Όμως, θα πω ότι είναι τραγικό να παίζονται ανθρώπινες ζωές. Και ακόμα πιο τραγικό, όταν συμβαίνει αυτό, να καθόμαστε άπραγοι. Για τον λόγο αυτό, αισθάνθηκα ως ευθύνη και μεγάλη προτεραιότητα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να συμβάλλει με τις δυνάμεις της στην επίλυση του ζητήματος. Και ειλικρινά χαίρομαι που μετά από συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, φυσικά και το ίδιο το Νοσοκομείο, είμαι σήμερα στην ευχάριστη θέση να φέρω μπροστά σας, πολύ γρήγορα, αυτή την πρόταση. Και νομίζω πως η απόφαση να λειτουργήσει το συντομότερο η Καρδιοχειρουργική Κλινική δεν είναι μόνο της Περιφερειακής Αρχής, αλλά του συνόλου του Περιφερειακού Συμβουλίου, που θέλω να βάλει σήμερα μία ισχυρή σφραγίδα σε ένα μεγάλο έργο ζωής, υγείας και τελικά, περηφάνιας για όλους μας, κλείνοντας ένα ακόμα γκρίζο κεφάλαιο του χθες» υπογράμμισε ο κ. Φαρμάκης.

Σημειώνεται πως η πρόταση που, εκτός ημερήσιας διάταξης, εισηγήθηκε ο Περιφερειάρχης και εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο που συνεδρίασε στην Πάτρα, προβλέπει τη διάθεση ποσού, ύψους 591.050 ευρώ, για το έργο «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΘΧ», το οποίο θα ενταχθεί στο Εθνικό Σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, έτους 2019.

Όπως αναφέρει και στον τίτλο του, το έργο αφορά την προμήθεια όλου του εξοπλισμού που απαιτείται για τη λειτουργία Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, «Παναγία η Βοήθεια», προκειμένου να μπορούν να αντιμετωπίζονται τα περιστατικά ασθενών από το σύνολο της Δυτικής Ελλάδας.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Πιο συγκεκριμένα, περιλαμβάνεται η προμήθεια του ακόλουθου εξοπλισμού:

Μηχάνημα εξωσωματικής κυκλοφορίας με συσκευή Heater Cooler, (τεμ. 1), προϋπολογισμού δαπάνης 190.000,00€

Ενδοαορτική αντλία (ασκό) (τεμ. 1), προϋπολογισμού δαπάνης 50.000,00€

Υπέρηχος με διοισοφάγειο κεφαλή (τεμ. 1), προϋπολογισμού δαπάνης 80.000,00€

Στερνοτόμος μπαταρίας και επανεγχείρισης (τεμ. 1), προϋπολογισμού δαπάνης 30.000,00€

Σύστημα τηλεμετρίας για θαλάμους, προϋπολογισμού δαπάνης 50.050,00€

Μηχάνημα χρόνου πήξης ACT (τεμ. 2), προϋπολογισμού δαπάνης 10.000,00€

Βηματοδότες (τεμ. 6), προϋπολογισμού δαπάνης 30.000,00€

Απινιδωτές (τεμ. 3), προϋπολογισμού δαπάνης 21.000,00€

Συσκευή ECMO (τεμ. 1), προϋπολογισμού δαπάνης 50.000,00€

Κλίνες νοσηλείας με κομοδίνα (τεμ. 20), προϋπολογισμού δαπάνης 80.000,00€.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο, αφού υπερψήφισε την εισήγηση του Περιφερειάρχη (η Λαϊκή Συσπείρωση ψήφισε «παρών»), συμφώνησε να παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις μέχρι τη στελέχωση και την πλήρη λειτουργία της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

    «Ο πρώην Πρωθυπουργός και Βουλευτής Αχαΐας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Α. Παπανδρέου, είχε χθες μία ιδιαίτερα παραγωγική τηλεδιάσκεψη για τα διαχρονικά ζητήματα που αφορού . . .
LIFE STYLE

Ο Γιώργος Θεοφάνους άνοιξε την καρδιά του και μίλησε για όλα. Για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που είχε στην Κύπρο, για την αγαπημένη του μητέρα, για τη δύσκολη σχέση που είχε με τον . . .
ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Ο ένας στους έξι ασθενείς που ανέρρωσε από Covid-19 (ποσοστό 16%) και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, βγήκε ξανά θετικός σε τεστ για τον κορονοϊό SARS-CoV-2 έως τρεις εβδομάδες αρ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

      Ο επικεφαλής της παράταξης  «Πρωτεύουσα ξανά!» κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος ζητάει από το Δήμαρχο Πατρέων κ. Κώστα Πελετίδη να συγκαλέσει άμεσα και δια ζώσης συνεδρίαση του Δημ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

    «Ο πρώην Πρωθυπουργός και Βουλευτής Αχαΐας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Α. Παπανδρέου, είχε χθες μία ιδιαίτερα παραγωγική τηλεδιάσκεψη για τα διαχρονικά ζητήματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

      Ο επικεφαλής της παράταξης  «Πρωτεύουσα ξανά!» κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος ζητάει από το Δήμαρχο Πατρέων κ. Κώστα Πελετίδη να συγκαλέσει άμεσα και δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Tροχαίο με έναν τραυματία σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης επί της οδού Πατρών Κλάους. Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, αγροτικό αυτοκίνητο που κατευθυνόταν στο ρεύμα καθόδου από τον κόμβο
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search