ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η μη λειτουργία της Καρδιοθωρακοχειρουργικής στο ΠΓΝΠ κοστίζει ζωές - Σύζυγος του Υποδιοικητή της ΤτΕ η καθηγήτρια που ξεψύχησε

Νεότερα: Την τελευταία της πνοή άφησε το μεσημέρι του Σαββάτου η σύζυγος του υποδιοικητή της ΤτΕ και πρώην υφυπουργού Οικονομικών Ιωάννη Μουρμούρα. Η καθηγήτρια Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που συμμετείχε στο 28ο Διεθνές Συνέδριο Φιλοσοφίας στην Αρχ. Ολυμπία, κατέρρευσε κατά τη διάρκεια περιπάτου στο κέντρο της Ολυμπίας το μεσημέρι του Σαββάτου.

Σύμφωνα με το ilialive.gr, η 52χρονη διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Πύργου, όπου έδειξε να συνέρχεται όμως λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης αποφασίστηκε από τους γιατρούς να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, το μόνο στην περιοχή που μπορούσε να αντιμετωπίσει την κατάστασή της. Είχε υποστεί ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής και η μη λειτουργία της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής στο ΠΓΝΠ Ρίου επέβαλε τη μεταφορά της σε άλλο νοσοκομείο. Περίπου στις 6.30 το απόγευμα το ασθενοφόρο ξεκίνησε από τον Πύργο, όμως λίγο έξω από την Άρτα η κατάσταση επιδεινώθηκε δραματικά. Η γιατρός που συνόδευε την ασθενή μαζί με τους διασώστες σταμάτησαν και έκαναν απέλπιδες προσπάθειες για να τη διατηρήσουν στη ζωή. Η γυναίκα κατέληξε μέσα στο ασθενοφόρο. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Άρτας όπου και διαπιστώθηκε και επίσημα ο θάνατός της. Νωρίτερα είχε ειδοποιηθεί ο σύζυγός της να μεταβεί στα Ιωάννινα όπου την μετέφεραν, αλλά όταν πληροφορήθηκε την κατάληξη μετέβη και αυτός στην Άρτα.

Στη διαχείριση του έκτακτου περιστατικού στο νοσοκομείο του Πύργου με την 52χρονη, μίλησε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διοικητής του νοσοκομείου Κώστας Διαμαντόπουλος. Όπως είπε ο διοικητής, η καθηγήτρια βρισκόταν στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, όταν έχασε τις αισθήσεις της ενώ περπατούσε. Πολίτες που βρίσκονταν εκείνη την στιγμή κοντά της, έσπευσαν να την βοηθήσουν, όπως επίσης και γιατρός του Κέντρου Υγείας. Στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο του Πύργου, όπου εκεί οι γιατροί διέγνωσαν στην 52χρονη σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα και αμέσως έκριναν ότι ήταν απαραίτητο να μεταφερθεί σε νοσοκομείο που διαθέτει καρδιοχειρουργική μονάδα. Το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας δεν διαθέτει καρδιοχειρουργική μονάδα και έτσι αποφασίστηκε να μεταφερθεί η 52χρονη στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων. Σύμφωνα πάντα με το διοικητή, τέτοιου είδους περιστατικά χρειάζονται άμεση αντιμετώπιση και ο χρόνος είναι πάντα ένας πολύ κρίσιμος παράγοντας.

Από την πλευρά του ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Βασίλης Τσίκαρης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το περιστατικό είπε ότι χθες το νοσοκομείο ενημερώθηκε ότι μεταφέρεται στην καρδιοχειρουργική κλινική επείγον περιστατικό. Μάλιστα, η καρδιοχειρουργική προετοιμάστηκε για να μη χαθεί χρόνος. Όμως, η άτυχη γυναίκα έχασε τη μάχη λίγο πριν την Άρτα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Άρτας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της. (Πληροφορίες: press-gr.com/ ΑΠΕ/ ilialive.gr)

Πρώτη Ενημέρωση: Με την απώλεια μίας ανθρώπινης ζωής  επιβεβαιώθηκαν οι τραγικές ελλείψεις σε ασθενοφόρα και ιατρικό προσωπικό που υπάρχουν στην περιοχή μας, αλλά και στο Νοσοκομείο του Ρίου.  Όπως συζητείτο άλλωστε τις προηγούμενες ημέρες, με αφορμή το σοβαρό περιστατικό υγείας του πρώην βουλευτή και συγγραφέα Πέτρου Τατσόπουλου, πως εάν είχε υποστεί το επεισόδιο στην περιοχή μας δεν θα γλίτωνε εύκολα! Η καθηγήτρια του  Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  Β.Κ 45ετών έχασε την ζωή της κατά την μεταφορά της στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων, μετά από μερική ρήξη κοιλιακής αορτής, επεισόδιο που υπέστη το Σάββατο το μεσημέρι στην Αρχαία Ολυμπία.Η άτυχη 45χρονη βρισκόταν στην περιοχή μας προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του Φιλοσοφικού Συνεδρίου που πραγματοποιείτο στην πόλη της Ολυμπίας.Το μεσημέρι του Σαββάτου και ενώ βρισκόταν στον κεντρικό δρόμο της πόλης, έχασε τις αισθήσεις .Άμεση ήταν η ανταπόκριση των κατοίκων οι οποίοι έτρεξαν προς βοήθεια της, ενώ στο σημείο κλήθηκε και ο εφημερεύον ιατρός του κέντρου υγείας της Ολυμπίας.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης κλήθηκε άμεσα  ασθενοφόρο το οποίο όμως  άργησε χαρακτηριστικά να έρθει, αφού σύμφωνα με τα λεγόμενα των κατοίκων αλλά και του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ολυμπίας Νίκου Ζαρόκωστα, ο οποίος από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο περιστατικό, έφτασε στο σημείο μετά από 45 περίπου λεπτά. Χρόνος πολύτιμος ίσως, ο οποίος πήγε χαμένος. Η μη λειτουργία της  Καρδιοθωρακοχειρουργικής  Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου (εδώ και δύο χρόνια μετά την αποχώρηση του καθηγητή Δημήτρη Δουγένη), επέβαλλε  την μεταφορά της στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων για την αντιμετώπιση του περιστατικού με χειρουργική επέμβαση.

Δυστυχώς όμως η 45 Κ.Β λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης  της δεν άντεξε και κατά την μεταφορά της υπέκυψε.

Βρέθηκε σε λάθος τόπο, την λάθος  στιγμή

Όσο και  να θέλουμε σε αυτή την περιοχή να μιλάμε για ανάπτυξη  και για τουρισμό αυτά τα τραγικά  περιστατικά έρχονται να μας επαναφέρουν στην πραγματικότητα που βιώνουμε.

Μια πόλη όπως η Αρχαία Ολυμπία που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες στερείται των βασικών ιατρικών υποδομών, οι οποίες πολλές φορές δυστυχώς αποβαίνουν μοιραίες για ανθρώπινες ζωές.

Δυστυχώς το λάθος της 45χρονης Καθηγήτριας Πανεπιστημίου ήταν ότι βρέθηκε στην περιοχή μας, σε μία περιοχή που εν έτη 2019 στερείται των αναγκαίων ιατρικών δομών.

Με πληροφορίες από το patrisnews.com

Τεράστιες ελλείψεις στο δύο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας

Εξάλλου η έλλειψη θωρακοχειρουργικής είχε επισημανθεί μετά άλλων στην πρόσφατη συνάντηση του νέου Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών.

Το θλιβερό περιστατικό που αποτελεί γροθιά στο στομάχι, προκάλεσε νέες αντιδράσεις για την αναστολή λειτουργίας της Καρδιοθωρακοχειρουργικής στο ΠΓΝΠ.

Ειδικότερα ο Ιατρός, πρώην Διοικητής του Νοσηλευτικού Ιδρύματος και Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο ΦΒ:

"Επανέρχομαι γιατί η επικαιρότητα είναι αδυσώπητη και μας μαστιγώνει . Καθηγήτρια 46χρονη έκανε την διαδρομή θανάτου για τα Γιάννινα και δεν πρόλαβε . Προσέχτε ποσό δραματικά επαληθεύομαι , αυτή την διαδρομή το 2015 όταν είχα την ευθύνη της Διοίκησης την έκαναν οι κάτοικοι της Ηπείρου για το ριο , τώρα γίνεται το αντίστροφο , και αυτό γιατί ; Ποια είναι τα γεγονότα ; Γιατί το ριο από τριτοβάθμιο νοσοκομείο ολισθαίνει σε υπηρεσίες που δεν δικαιολογούν την υψηλή αποστολη του ; Ο καρδιοχειρουργός διορίστηκε και αποσπάστηκε στο ιπποκράτειο γιατί δεν είχε αντικείμενο εργασίας , δηλαδή δεν λειτούργησε . Το τιμ αναισθησιολόγοι εξειδικευμένοι στην καρδιά υπάρχουν με πρόσφατο update , εργαλειοδοτρια και σχετικά εργαλεία υπάρχουν , μονάδα έστω και με ελλείψεις μπορεί να φιλοξενήσει ανάλογα περιστατικά , δεύτερος καρδιοχειρουργός απαιτείται άμεσα να διοριστεί , και τέλος νοσηλευτικό προσωπικό ; Λυπάμαι κάνει χρέη γραφειοκράτη σε θέσεις της 6ης ΥΠΕ , αυτή είναι η πραγματικότητα , εδώ πλέον χρειάζεται άμεσα να δράσει ο Υπουργός , προτού συνεχιστεί η αλυσίδα του θανάτου . Αφήστε τις διεκδικήσεις για ανάπτυξη , κανεις δεν θα έρθει αν δεν του εξασφαλίσουμε ένα ασφαλές υγειονομικό σύστημα με υπηρεσίες αξιοπρεπείς . Η μεγάλη ειρωνεία δε είναι ότι ούτε ο ιδιωτικός τομέας στην περιοχή μας παρολες τις επενδύσεις που έχουν γίνει μπορεί μα αντιμετωπίσει τέτοια περιστατικά . Το ΠΓΝΠ πρέπει να έρθει στην βαθμίδα που του αξίζει , κάθε καθυστέρηση μας κοστίζει.Λυπαμαι που γίνομαι δυσάρεστος για όσους βολεύονται , αλλά εδώ που φτάσαμε το υγειονομικό μας σύστημα θέλει ανατροπές"

Παρέμβαση και από τον Πατρινό Δικηγόρο και πρώην Βουλευτή Αχαΐα της ΔΗΜΑΡ, Νίκο Τσούκαλη

"Συγκλονίζει η ..απώλεια μιας ακόμα ανθρώπινης ζωής, θυσία της έλλειψης ΚΘΧ Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.

47χρονη γυναίκα, υπέστη μερική ρήξη αορτής, ενώ βρισκόταν στην Αρχ. Ολυμπία. Το Νοσοκομείο Πύργου, που διακομίστηκε δεν διέθετε τις κατάλληλες υποδομές και κανονικά θα έπρεπε να διακομιστεί - που αλλού,παρά- στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου. Αμ, έλα όμως, που όπως ουρλιάζουμε" τις τελευταίες ημέρες δεν διαθέτει πλήρη ΚΘΧ Κλινική!! Οπότε τι νομίζετε ότι έγινε;; Το ασθενοφόρο που μετέφερε την ασθενή ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕ το Νοσοκομείο μας, πέρασε τη Γέφυρα Ρίου, με κατεύθυνση το ομόλογο Νοσοκομείο των Ιωαννίνων .

Λίγο πριν την Άρτα, η δύστυχη γυναίκα ΚΑΤΕΛΗΞΕ. Και πολύ άντεξε!!

Αλλη μια ζωή χάθηκε "τσάμπα και βερεσέ". Μόνο ντροπή!!", έγραψε στο ΦΒ ο Πατρινός Δικηγόρος και πρώην Βουλευτής Αχαΐας της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τριανταεξάχρονος συνελήφθη χθες το μεσημέρι στη Φλώρινα για τηλεφωνικές απάτες, ενώ αναζητούνται συνεργοί του. Συγκεκριμένα ο 36χρονος κατά το διάστημα από 20-04-2024 έως 26 . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο άκουσμα της απόφασης του ανακριτή για την προφυλάκιση του, ο 31χρονος οργανωμένος οπαδός του Ολυμπιακού, με το προσωνύμιο «Κοκός», έπαθε κρίση πανικού και προσπάθησε να αυτοτρα . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου, διέταξε η διοίκηση του νοσοκομείου, «Αττικόν», όπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν με το οποίο γ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανακοίνωση σχετικά με τη διάρρηξη που έγινε στο Υπουργείο Εσωτερικών και συγκεκριμένα στο γραφείο του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Εκλογών.  Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου από το Γρ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με την αρμόζουσα λαμπρότητα και τον προσήκοντα σεβασμό, στην  Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου κορυφώνονται οι εκδηλώσεις σήμερα για τον εορτασμό της 198η Επετείου της Εξόδου των Ελευθέρων Πολιορκημένων, π
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Φωτεινό Αστέρι ενόψει Πάσχα, καλεί όλους να στηρίξουν τη προσπάθειασυλλογής τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης, δωροεπιταγές s/m για τιςοικογένειες που δεν μπορούν να καλύψουν τα στοιχειώδη για τα πα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή στην Πάτρα: "Family Day" Έρχεται η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κα  Ζαχαράκη Σοφία "Family Day" Μια εκδήλωση για όλη την οικογένεια!  Ο Ελληνικός Ερυθρός Πάτρας, έχει αναλ
Image
Image

Search