ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ολοταχώς για 2.000 κρούσματα η Αχαΐα σε λιγότερο απο έναν μήνα

Δεδομένο είναι πλέον ότι ο Φεβρουάριος θα είναι τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή ο πιο δύσκολος μήνας για την Αχαία σε ότι αφορά την πανδημία , με την περιοχή μας μάλιστα να ξεπερνά σίγουρα τα 2.000 κρούσματα μέσα σε ένα μήνα .

Τα 103 κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη για την περιφερειακή ενότητα  της Αχαΐας από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, ανεβάζουν ακόμα περισσότερο τον δείκτη για τον Φεβρουάριο, με τον νομό να πιάνει από τις αρχές του μήνα μέχρι σήμερα τα 1.983.

Ο μήνας έτσι κλείνει με ένα ιδιαίτερα υψηλό επιδημιολογικό φορτίο για την περιοχή, ένα φορτίο που αφορά την Πάτρα κυρίως, που συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων με βάση τις καταγραφές για κάθε δήμο και κάθε μέρος του νομού.

Παρόλο που η Πάτρα κλείνει πλέον τρεις εβδομάδες από τη στιγμή που η πόλη  έχει μπει σε ένα αυστηρό lockdown, με την αγορά να έχει κλείσει, τα κρούσματα δεν λένε να πέσουν και η διασπορά παραμένει μεγάλη.

Μένει να δούμε αν η πολυπόθητη κάμψη του ιού επιτευχθεί το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Δύο μεγάλες πηγές διασποράς είχαμε τις τελευταίες ημέρες , από το προηγούμενο Σάββατο έγιναν γνωστά τα κρούσματα κορωνοιού σε κρατουμένους στις φυλακές Αγίου Στεφάνου της Πάτρας ,σύμφωνα με πληροφορίες σε 84 ανέρχεται συνολικός αριθμός των εγκλείστων που έχουν βρεθεί θετικοί με βάση την ενημέρωση της γενικής γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Ενώ και στο ίδρυμα Κιβωτός της Αγάπης τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 50 και συγκεκριμένα έχουν φτάσει τα 54.

Για την Αχαΐα  απο το Σάββατο έως και χθες Πέμπτη  ανακοινώθηκαν 531 κρούσματα απο αυτά τα 138 αφορούν τις δύο δομές , και τα 393 είναι η διασπορά στην υπόλοιπη Αχαΐα. 

Σάββατο  65

Κυριακή 79

Δευτέρα 65

Τρίτη 121

Τετάρτη 98

Πέμπτη 103

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

  Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας αναφέρει ότι: «Είναι πρωτοφανής η απόφαση της κυβέρνησης για συγκρότηση σώματος αστυνόμευσης στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ενώ οι φοιτητές είναι από . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Διοικούσα Επιτροπή στην 511η/12-4-2021 Συνεδρίασή της αποφάσισε ομόφωνα να απονείμει το Χρυσό Μετάλλιο του Ιδρύματος, το οποίο αποτελεί την ύψιστη τιμητική διάκριση, σε προσωπικό . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Το Δημαρχείο Αιγιαλείας επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο εργοστάσιο των Ελληνικών Αμυντικών Σ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο τέως Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογία Υπολογιστών και πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Γλαύκος Γαλανός. Η είδηση του θανάτου τους προκά . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Διοικούσα Επιτροπή στην 511η/12-4-2021 Συνεδρίασή της αποφάσισε ομόφωνα να απονείμει το Χρυσό Μετάλλιο του Ιδρύματος, το οποίο αποτελεί την ύψιστη τιμητική διάκριση, σε προσωπικότητες εγνωσμένου κύρ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Το Δημαρχείο Αιγιαλείας επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο εργοστάσιο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων στο Αίγιο.
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο τέως Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογία Υπολογιστών και πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Γλαύκος Γαλανός. Η είδηση του θανάτου τους προκάλεσε έντονη θλίψη στ
Image
Image
© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search