ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Βουλή : Σφοδρή σύγκρουση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για Κουφοντίνα και υπόθεση Λιγνάδη


Σε σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσονται στην Ολομέλεια της Βουλής οι υποθέσεις Κουφοντίνα και Λιγνάδη. Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγγέλλουν την κυβέρνηση για μη ικανοποίηση των αιτημάτων του καταδικασμένου για δολοφονίες και τρομοκρατία Δημήτρη Κουφοντίνα ενώ εξαπέλυσαν επίθεση κατά της υπουργού Λίνας Μενδώνη για επιχείρηση συγκάλυψης των συγκλονιστικών αποκαλύψεων για την αποτρόπαια δράση του Δημήτρη Λιγνάδη.

 

Ο τέως Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης έκανε λόγο για συνειδητή πολιτική επιλογή και εκδικητική πράξη στο πρόσωπο του κρατουμένου, ο οποίος ζητά να εφαρμοστεί ο νόμος που ψήφισε η ΝΔ και να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού, προκαλώντας έτσι την αντίδραση του Θάνου Πλεύρη. «Εμείς ερχόμαστε ως πληρεξούσιοι δικηγόροι των θυμάτων του Κουφοντίνα, εσείς ως συνήγοροι των τρομοκρατών», είπε προς τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ προκαλώντας νέο γύρο αντιπαράθεσης, καθώς με την φράση του αυτή αντέδρασαν τόσο ο Νίκος Βούτσης όσο ο Γιάννης Ραγκούσης, κατηγορώντας τον ότι επιχειρεί να διχάσει τη Βουλή.

 

«Συνήγοροι των τρομοκρατών»

«Ο μεγαλύτερος εγκληματίας στις ελληνικές φυλακές, θέλει να παραβιάσει τον νόμο η κυβέρνηση, θα μιλήσουμε σοβαρά; Όποιος κάνει απεργία πείνας για το που θα εκτίσει την ποινή του, θα είναι κυριαρχικό δικαίωμα; Κάθε μέρα κινδυνεύουμε από τους οπαδούς του Κουφοντίνα. Είμαστε αποφασισμένοι ότι κάθε μέρα που φεύγουμε από το σπίτι μας και φιλάμε τα παιδιά μας ότι οπαδοί του Κουφοντίνα μπορεί να μας σκοτώσουν . Εμείς ερχόμαστε ως πληρεξούσιοι δικηγόροι των θυμάτων του Κουφοντίνα, εσείς ως συνήγοροι των τρομοκρατών», είπε ο Θανάσης Πλεύρης.

 

«Ήταν επιλογή σας οι μικρότερες ποινές. Οι διορθώσεις του βιασμού πέρασαν μόνο από τις ψήφους της ΝΔ, το κάθε κόμμα κρίνεται και έχει αυστηρή πολιτική ευθύνη. Πολιτική ευθύνη δεν είναι μόνο μια ατυχής δήλωση υπουργού. Είναι και το τι ψηφίζει ο καθένας. Οι αλλαγές στον ποινικό κώδικα έχουν γίνει το ποινικό σας μητρώο. Να ζητήσετε συγγνώμη από στα θύματα γιατί οι θύτες θα έχουν μειωμένες ποινές», είπε ο Θανάσης Πλεύρης. Aκροδεξιό λαϊκισμό στην παραληρηματική του εκδοχή καταλόγισε στον κ. Πλεύρη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση θέλει να μετατρέψει το κράτος Δικαίου σε κράτος Κουφοντίνα που δεν σέβεται το νόμο και την ανθρώπινη ζωή. Νωρίτερα, η Θεανώ Φωτίου από τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «δεν μπορούμε να αφήσουμε τον Κουφοντίνα να πεθάνει».

 

«Πόλεμος» για την υπόθεση Λιγνάδη

Μάλιστα ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε και στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για υποκρισία καθώς όπως είπε οι αλλαγές που επέφερε στον Ποινικό Κώδικα επέφεραν ευμενέστερη μεταχείριση για πράξεις βιασμού όπως αυτές που αποκαλύπτονται γύρω από το ελληνικό metoo. «Ο προηγούμενος Ποινικός κώδικας όριζε για τον βιασμό πως όποιος με σωματική βία ή οποιαδήποτε απειλή προβαίνει σε αυτή την πράξη καταδικάζεται σε 5 έως 20 έτη. Ακόμα και αυτοί που λένε «θα σε καταστρέψω δεν θα βρεις δουλειά» για να προχωρήσουν σε βιασμούς καταδικάζονταν από 5 – 20 έτη. Eρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και το αλλάζει. Και λέει ότι όποιος με σωματική βία ή απειλή σωματικής βίας βιάζει τότε καταδικάζεται από 5 έως 15 έτη. Όλες οι άλλες απειλές σαν αυτές που ακούμε σήμερα τις κάνατε αρχικά πλημμέλημα και μετά ελαφρύ κακούργημα. Όλα αυτά θα κριθούν πολιτικά πολύ αυστηρά. Σε «νεκρό χρόνο» οι πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας ήρθαν τον Νοέμβριο του 2019 και πρότειναν την διόρθωση κάποιον βαριών αστοχιών. Είπαμε ότι για τον βιασμό η τιμωρία πρέπει να είναι τουλάχιστον 10 έτη στο ελάχιστο και όχι 5 και στον ομαδικό βιασμό να έχουμε ισόβια. Αυτές τις διατάξεις ο ΣΥΡΙΖΑ τις καταψήφισε. Άρα θέλετε μικρότερες ποινές».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είπε «η πολιτική ευθύνη είναι σε όσα ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι σε μια ατυχή δήλωση μιας καλής υπουργού. Κάθε φορά που ανεβαίνετε στο βήμα να ζητάτε συγγνώμη από τα θύματα γιατί φέρατε ευμενέστερο πλαίσιο για τους θύτες». Από το Κίνημα Αλλαγής ο κ. Γιώργος Καμίνη υπογράμμισε πως «είναι ανεπίτρεπτο να μην γνώριζε η κυρία Μενδώνη» τις φρικώδεις πράξεις του Δημήτρη Λιγνάδη, πρόσθεσε ωστόσο για την τακτική που έχει υιοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ πως «Οφείλουμε να μην επιτρέψουμε ο δημόσιος διάλογος να εκπέσει σε άκρατο εκχυδαϊσμό και στην τοξικότητα. Υπάρχουν άνθρωποι που καθημερινά καταγγέλλουν αποτρόπαιες εμπειρίες. Δεν επιτρέπεται να αφήσουμε να πνιγούν οι φωνές αυτές στο τέλμα της πολιτικής μικροπρέπειας και του τυχοδιωκτισμού. Η χώρα θα έχει τεράστια ευθύνη απέναντι στην κοινωνία που παρακολουθεί αποσβολωμένη τι συμβαίνει».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ζημιές σε υποδομές προκλήθηκαν στην Ζαχάρω, από τον σεισμό 5,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις Στροφάδες, το πρωί της Παρασκευής. Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, από την ισχυρή . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηρια . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ζημιές σε υποδομές προκλήθηκαν στην Ζαχάρω, από τον σεισμό 5,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις Στροφάδες, το πρωί της Παρασκευής. Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, από την ισχυρή σεισμική δόνηση σημ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηριατρικής (Ν.Ε.Ο Πατρών
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά που δεν μπορούν να α
Image
Image

Search