ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

«Σκάνε» συνεχώς νέα κρούσματα στον «Άγ. Ανδρέα»- Πάνω απο 15 εργαζόμενοι εκτός

Συνεχίζεται η διασπορά του κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας. Το βράδυ της Πέμπτης ακόμη δύο νοσηλεύτριες ενημερώθηκαν ότι είναι θετικές στον κορωνοϊό, μετά από τεστ στο οποίο υποβλήθηκαν. Ο αριθμός τρομάζει, αφού είναι εμφανές ότι ακόμη και τώρα, παρά τα μέτρα, η αλυσίδα της μετάδοσης δεν έχει ανακοπεί.  Αυτό που τρομάζει ακόμη περισσότερο είναι ότι αρκετοί γιατροί και νοσηλευτές βρίσκονται σε καραντίνα, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται ακόμη πιο πολύ ο αγώνας των συναδέλφων τους, που μένουν στην υπηρεσία και πρέπει να ανταποκριθούν στις συνθήκες. Ακόμη, προβληματίζει το γεγονός ότι πλέον τα κρούσματα δεν εντοπίζονται μόνο σε προσωπικό της Α' Παθολογικής Κλινικής, αλλά και της Β', δηλαδή στις 2 κλινικές με τον μεγαλύτερο όγκο ασθενών του νοσοκομείου.

Διασπορά και εκτός νοσοκομείου

Οι εργαζόμενοι κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα. Εκτός από τους ίδιους, ανησυχούν και οι οικογένειές τους, αφού επιστρέφοντας στο σπίτι έρχονται σε επαφή με τους συζύγους, τα παιδιά και τους γονείς τους. Μάλιστα, στην περίπτωση μιας νοσηλεύτριας έπεσε και η οικογένειά της "θύμα" του ιού, αφού εκτός από την ίδια, θετικοί εντοπίστηκαν ο σύζυγος και το παιδί τους.

 

Αυτή την στιγμή εκτός μάχης, λόγω κορωνοϊού βρίσκονται 6 γιατροί (παθολόγοι και πνευμονολόγοι) καθώς και τουλάχιστον 10 νοσηλευτές.

Για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον Άγιος Ανδρέα ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας, Στέλιος Τσόχατζης, που γνωρίζει τα δεδομένα εκ των έσω αφού εργάζεται στο συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα, μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7».

«Η διασπορά αυτή την στιγμή στο νοσοκομείο υπάρχει και είναι μεγάλη, κυρίως στην Παθολογική και Πνευμονολογική Κλινική. Αυτό θα συμβεί, όπως λέμε εδώ και καιρό, εφόσον δεν έχει γίνει τίποτε ουσιαστικά για να υπάρχει πρόληψη για την διασπορά της νόσου και αυτό θα γίνει με τακτικά, μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ στο προσωπικό των νοσοκομείων. Δυστυχώς έχει γίνει μια εστία υπερμετάδοσης του ιού, που έχει σαν αποτέλεσμα και οι ασθενείς να μην μπορούν να νοσηλευτούν και πολλοί να φοβούνται και να πηγαίνουν σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα» ανέφερε ο κ. Τζόχατζης.

Ερωτηθείς για την αντίδραση της διοίκησης του νοσηλευτικού ιδρύματος για το εν λόγω θέμα απάντησε ότι: «με αστυνομικού τύπου παρεμβάσεις δεν μπορεί να λυθεί το πρόβλημα, ούτε όταν προκύψει το πρόβλημα και έχει διασπαρεί ο ιός στο νοσοκομείο, ξαφνικά να θυμηθούμε να κάνουμε τεστ στο προσωπικό. Αυτή η τακτική προλαμβάνει την διασπορά, όταν εξαπλωθεί δύσκολα μαζεύεται».

«Μόνιμες προσλήψεις δεν έχουν γίνει στα νοσοκομεία, είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή την στιγμή στο Νοσοκομείο «Άγ. Ανδρέας» της Πάτρας υπάρχουν 6 γιατροί θετικοί στον κορωνοϊό και είναι σε καραντίνα. Δεν υπάρχει υπόλοιπο προσωπικό για να καλύψει αυτό το τεράστιο κενό και είναι γιατροί πρώτης γραμμής, που είναι σε επαφή με τους ασθενείς με κορονοϊό, έχουν νοσήσει, είναι εκτός μάχης και οι εναπομείναντες γιατροί δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν και δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μόνιμες προσλήψεις» πρόσθεσε.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

. . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου είναι ένα εμβληματικό έργο που αποτελεί, πλέον, σημείο αναφοράς της σύγχρονης Ελλάδας. Της Ελλάδας που μπορεί να φτάσει ψηλότερα, να αναπτύσσεται και να . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος, μιλά για το επεισόδιο ξυλοδαρμού του από τον Κωνσταντίνο Φλώρο έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής την Τετάρτη (24/4). . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η Πάτρα υποδέχθηκε την Πέμπτη, 25 Απριλίου, στο Δημαρχείο της, την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων «PARIS 2024» και τιμήθηκε από τον Δήμο Πατρέων σε ειδική εκδήλ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου είναι ένα εμβληματικό έργο που αποτελεί, πλέον, σημείο αναφοράς της σύγχρονης Ελλάδας. Της Ελλάδας που μπορεί να φτάσει ψηλότερα, να αναπτύσσεται και να ισχυροποιείται πολύπ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη εργασίας στον Οργανισμό Λιμένος Πατρών, πραγματοποίησε την Τετάρτη24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης, Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, όπου είχε συνάντηση με τον Διευθύνον
Image
Image

Search