ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Προβληματίζουν τα κρούσματα κορωνοϊού στα Δημ. Σχολεία της Πάτρας


Πληθαίνουν τα κρούσματα κορωνοϊού σε δημοτικά σχολεία της Πάτρας. Μετά το 58ο Δημοτικό Σχολείο στην οδό Κύπρου και το 10 στην οδό Κορίνθου, νέο κρούσμα εντοπίστηκε στο 26ο Δημοτικό της Αγίας Σοφίας. Ειδικότερα νόσησε δάσκαλος του  δάσκαλο του 26ου Δημοτικού Σχολείου και μόλις έγινε γνωστό το γεγονός, ακολουθήθηκε από το Σχολείο το σχετικό πρωτόκολλο ενεργειών του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο προβλέπει ενημέρωση των αρμόδιων φορέων και λήψη οδηγιών αντιμετώπισης του ζητήματος. Η διασπορά του κορωνοϊού στα δημοτικά σχολεία της Πάτρας και της Αχαϊας δημιουργούν προβληματισμό. Μάλιστα σήμερα η επιτροπή λοιμοξιολόγων θα συνεδριάσει για να αποτιμήσει την κατάσταση για το τι θα γίνει με τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, που πρόκειται να ανοίξουν τη Δευτέρα.

Η ανακοίνωση του 26ου Δημοτικού Σχολείου:

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες του Σχολείου μας,Σας ενημερώνουμε ότι ο υπεύθυνος εκπ/κός του Δ2΄ τμήματος διαγνώστηκε θετικός στον ιό covid–19, μετά από τεστ ανίχνευσης στο οποίο υποβλήθηκε, και του συστήθηκε 10ήμερη απομόνωση (καραντίνα) στο σπίτι. Μόλις έγινε γνωστό το γεγονός, ακολουθήθηκε από το Σχολείο μας το σχετικό πρωτόκολλο ενεργειών του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο προβλέπει ενημέρωση των αρμόδιων φορέων και λήψη οδηγιών αντιμετώπισης του ζητήματος.Σύμφωνα με τις εντολές που δόθηκαν από τη Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοιν. Μέριμνας Αχαΐας, καθώς και από τη Δ/νση ΠΕ Αχαΐας δεν προβλέπεται να γίνει αναστολή της λειτουργίας του Δ2΄ τμήματος, καθώς έχουν παρέλθει περισσότερες από 48 ώρες από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του τεστ σε σχέση με την τελευταία υπηρεσία του εκπαιδευτικού στο Σχολείο μας (μάλιστα το διάστημα αυτό συνολικά έκλεισε τις 4 ημέρες).Στα πλαίσια ενίσχυσης ττων μέτρων ασφαλείας και υγιεινής, πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα απολύμανση της αίθουσας διδασκαλίας του Δ2΄ τμήματος και των κοινόχρηστων χώρων (τουαλέτες, είσοδοι κτιρίων, σκάλες ορόφου, αίθουσες ολοήμερου).Οι υπόλοιπες τάξεις, σύμφωνα με το πρωτόκολλο οδηγιών του ΕΟΔΥ, δεν εμπλέκονται σε καμία περίπτωση σε ενέργειες αντιμετώπισης κρούσματος του ιού και λειτουργούν κανονικά…

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

παρακαλώ να επιδειχθεί από όλους η απαραίτητη ψυχραιμία, καθώς ο πανικός είναι πάντοτε ο χειρότερος σύμβουλος σε αυτές τις καταστάσεις! Είναι κατανοητή η έκδηλη ανησυχία που υπάρχει σχετικά με την κατάσταση που διαμορφώνεται από την εξάπλωση της πανδημίας, όμως το Σχολείο μας προσπαθεί ν’ ανταποκριθεί στον ρόλο του με την πιστή εφαρμογή των κανόνων που έχουν υποδειχτεί από τους ειδικούς και τα σχετικά πρωτόκολλα υγιεινής κι ασφάλειας του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Παιδείας. Το Σχολείο μας παρέχει τη διαβεβαίωση της πιστής τήρησής τους και δεν έχει αρμοδιότητα αναστολής της λειτουργίας τμήματος ή τμημάτων, η οποία, θεσμικά ανήκει στη Δ/νση ΠΕ Αχαΐας, που αποφασίζει με βάση σχετική εισήγηση της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοιν. Μέριμνας Αχαΐας …

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μάχη για να αντιμετωπίσει τον κορονοϊό δίνει μέσα από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών ένας από τους νοσηλευόμενους κρατούμενος των Φυλα . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Άστραψε και βρόντηξε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Best TV,   με αφορμή τα αυριανά εγκαίνια  της καρδιοθωρακοχειρουργικής κλινική . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρόμο προκαλεί η διασπορά του κοροναϊού στο Ηράκλειο Κρήτης καθώς, σύμφωνα με το εθνικό δίκτυο επιδημιολογίας λυμάτων του ΕΟΔΥ, καταγράφεται αύξηση του ιικού φορτίου κατά 265%.   . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λίγη υπομονή ακόμη συνέστησε στους πολίτες της χώρας, τη στιγμή που η Αττική βρίσκεται στη δεύτερη εβδομάδα του lockdown, η καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μάχη για να αντιμετωπίσει τον κορονοϊό δίνει μέσα από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών ένας από τους νοσηλευόμενους κρατούμενος των Φυλακών Αγίου Στεφάνου. 
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Από την Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας αναφέρεται με ανακοίνωση ότι: « Τα αυριανά «εγκαίνια» της Καρδιοχειρουργικής κλινικής του ΠΓΝΠ από τον ίδιο τον Υπουργό Υγείας κο Κικίλια και οι σχετικές δι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Καζάνι που βράζει θυμίζουν οι Φυλακές Αγίου Στεφάνου, οι οποίες πλέον έχουν μετατραπεί σε μια μεγάλη εστία υπερμετάδοσης του κορονοϊού. Στο σωφρονιστικό κατάστημα επικρατεί τεράστια ανησυχία τις τελευ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search