ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Δώρο Χριστουγέννων σε εργαζομένους με αναστολή: Πώς και πότε θα πληρωθεί

 

Το πολυπόθητο δώρο για όσους βρίσκονται σε αναστολή τον Δεκέμβριο, θα καταβληθεί από το Κράτος σε δύο δόσεις, ενώ η ημερομηνία «κλειδί» για τον φετινό «13ο μισθό» είναι η 21η Δεκεμβρίου. Κι αυτό, γιατί τότε οι εργαζόμενοι θα λάβουν το πρώτο πακέτο χρημάτων, δηλαδή το ποσό που αναλογεί στο χρονικό διάστημα των αναστολών από 1ης Μαϊου έως 30 Νοεμβρίου, ενώ σε δεύτερη φάση, θα εισπράξουν την αναλογία του Δώρου για τον χρόνο αναστολής του μηνός Δεκεμβρίου.

 

Το χρονοδιάγραμμα

 

- Στις 21 Δεκεμβρίου οι εργοδότες οφείλουν να καταβάλλουν στους εργαζόμενους το τμήμα του Δώρου που αντιστοιχεί στον χρόνο κατά τον οποίο ο εργαζόμενος είχε ενεργή σύμβαση εργασίας εντός του 8μήνου 1η Μαΐου έως 31 Δεκεμβρίου.

 

- Την ίδια μέρα (21/12) το κράτος αναμένεται να καταβάλλει, με βάση την ειδική αποζημίωση των 534 ευρώ και των 800 ευρώ, το μέρος του δώρου που αναλογεί στο χρόνο των αναστολών για το διάστημα από 1η Μαΐου έως 30 Νοεμβρίου.

 

- Όσοι εργαζόμενοι βρίσκονταν σε αναστολή την περίοδο από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο θα λάβουν μικρότερο ποσό από το κράτος, καθώς αυτός δεν θα ξεπερνά τα 69 ευρώ ανά μήνα αναστολής. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το δώρο τους θα υπολογιστεί με βάση τον ονομαστικό μισθό τους και την αποζημίωση των 534 ευρώ.

 

- Σε περίπου 100 ευρώ ανέρχεται το ποσό που θα λάβουν όσοι είδαν τις συμβάσεις τους να αναστέλλονται τον μήνα Νοέμβριο, κι αυτό γιατί η αποζημίωση ειδικού σκοπού ήταν 800 ευρώ.

 

Από τέλος Δεκεμβρίου έως 15 Ιανουαρίου η δεύτερη δόση από το κράτος

 

Η δεύτερη δόση του Δώρου Χριστουγέννων από το κράτος θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα και θα αφορά στην αναλογία του Δώρου για τη χρονική περίοδο της αναστολής εντός του Δεκεμβρίου, δηλαδή από 1/12 μέχρι 31/12. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας η πληρωμή θα γίνει έως τις 15 Ιανουαρίου. Ωστόσο, υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Εργασίας επισημαίνουν στο Enikonomia, ότι εφόσον οι επιχειρήσεις δώσουν έως τις 21 Δεκεμβρίου πλήρη εικόνα για τις αναστολές του Δεκεμβρίου, τότε οι εργαζόμενοί τους, ενδεχομένως, να λάβουν τη δεύτερη δόση του δώρου από το κράτος μέχρι 31 Δεκεμβρίου και όχι τον Ιανουάριο.

 

- Εργαζόμενος που λαμβάνει μηνιαίως μισθό 800 ευρώ και έχει τρίμηνη αναστολή, θα πληρωθεί 722 ευρώ (515 ευρώ από τον εργοδότη και 206 ευρώ από το κράτος).

 

- Εργαζόμενος που έχει μισθό 1.000 ευρώ και δίμηνη αναστολή, θα λάβει 911 ευρώ (774 ευρώ από τον εργοδότη και 137 ευρώ από το κράτος).

 

- Εργαζόμενος με μισθό 1.200 ευρώ και τρίμηνη αναστολή, θα λάβει 979 ευρώ (773 ευρώ από τον εργοδότη και 206 ευρώ από το κράτος).

 

- Εργαζόμενος με μισθό 1.400 ευρώ σε δίμηνη αναστολή, θα λάβει 1.221 ευρώ (1.084 ευρώ από τον εργοδότη και 137 ευρώ από το κράτος).

 

Η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων σε όσους εργαζομένους δεν μπήκαν καθόλου φέτος σε αναστολή (από τον Μάιο έως και τον Δεκέμβριο) πρέπει να γίνει υποχρεωτικά έως τις 21 Δεκεμβρίου και η μη καταβολή του συνιστά ποινικό αδίκημα. Βασική προϋπόθεση να έχουν εργαστεί ολόκληρο το διάστημα από την 1η Μαΐου έως την 31 Δεκεμβρίου.

 

 

 

Πηγή: enikonomia.gr

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) παρότρυνε σήμερα όλους τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης να στηρίξουν την πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και να συμφων . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Οι καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου και ο τρόπος που χειρίστηκε την υπόθεση η ηγεσία της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας έχουν προκαλέσει προβληματισμό σε δεκάδες σωματεία. Ναυ . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Λίγες μόλις ώρες έμειναν πριν την ορκωμοσία του 46ου Αμερικανού προέδρου των ΗΠΑ, με την Ουάσινγκτον να προετοιμάζεται για την τελετή με πυρετώδεις ρυθμούς.   Ο Τζο Μπάιντεν και . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντονη ανησυχία προκαλούν τα κρούσματα κορονοϊού που εξαπλώνονται μέσα από το νοσοκομείο Αγιος Ανδρέας. Πριν από λίγες ημέρες νόσησε 45χρονος ο οποίος μάλιστα βρέθηκε ένα βήμα πριν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντονη ανησυχία προκαλούν τα κρούσματα κορονοϊού που εξαπλώνονται μέσα από το νοσοκομείο Αγιος Ανδρέας. Πριν από λίγες ημέρες νόσησε 45χρονος ο οποίος μάλιστα βρέθηκε ένα βήμα πριν από την διασωλήνωση
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ  Αχαΐας  Κώστα Μάρκου & Σίας Αναγνωστοπούλου αναφέρονται τα εξής:   Ενός κακού μύρια έπονται λέει ο σοφός λαός. Έχει δίκιο. Το Υπουργείο Υγείας τον περ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας βρέθηκε σήμερα η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, προκειμένου να κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό.Σήμερα έλαβε την δεύτερη δόση και ο διοικητής
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search