ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Άνοιγμα των σχολείων στις 7 Δεκεμβρίου και παράταση lockdown

Το άνοιγμα των σχολείων αναμένεται να το ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με διάγγελμά του, πιθανώς την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια του οποίου θα ανακοινώσει επίσης και την παράταση του lockdown κατά μια ή και δύο εβδομάδες.

Οι κυβερνητικοί παράγοντες θεωρούν αυτές τις μέρες, τις πιο κρίσιμες μέρες όλης της πανδημίας στην Ελλάδα από την αρχή της κρίσης.

Ο λόγος είναι πως οι επιδημιολογικοί δείκτες, σήμερα και αύριο, είναι και αυτοί που θα κρίνουν τι θα γίνει και στην πορεία, όπως για παράδειγμα το άνοιγμα των σχολείων αλλά και του λιανεμπορίου και της εστίασης.

Σχέδιο για άνοιγμα των σχολείων, όλων των βαθμίδων στις 7 Δεκεμβρίου, έχει καταρτίσει η κυβέρνηση, και τις σχετικές ανακοινώσεις, αναμένεται να κάνει προς το τέλος της εβδομάδας ο πρωθυπουργός με διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό.

Με δεδομένο ότι τα σχολεία, δεν αποτελούν εστίες διασποράς του κοροναϊού και έκλεισαν, για να περιοριστεί η κινητικότητα των ενηλίκων, η κυβέρνηση εξετάζει το άνοιγμά τους και τη λειτουργία τους ως την ημερομηνία που θα κλείσουν για τις διακοπές των Χριστουγέννων.
«Σπριντ» για να γίνει συνάντηση Μπάιντεν με Μητσοτάκη, πριν από τον Ερντογάν

Η κυβέρνηση αναμένει τα επιδημιολογικά στοιχεία των επόμενων δύο ημερών και τη σχετική εισήγηση των ειδικών προκειμένου να οριστικοποιήσει το σχεδιασμό της.

Σύμφωνα με το MEGA, το κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει να γίνονται επαναλαμβανόμενα δειγματοληπτικά rapid τεστ σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα, όταν επιστρέψουν στις τάξεις τους οι μαθητές.

Εκτός από τα σχολεία ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει την παράταση του lockdown. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφερθεί στην ανάγκη της παράτασης αλλά και των αυστηρών μέτρων που θα υπάρχουν και μέσα στις γιορτές. Σύμφωνα με τον κυβεερνητικό σχεδιασμό δεν θα επιτραπούν ακόμη και μέσα στα Χριστούγεννα οι μετακινήσεις εκτός νομού ενώ θα παραμείνουν κλειστά χειμερινά τουριστικά θέρετρα, χιονοδρομικά κέντρα ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού σε αυτά.

Δεν θα γίνονται εκδρομές, τα Χριστούγεννα

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο σπίτι και στην πόλη διαμονής μας θα κάνουμε φέτος λόγω των ειδικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί εξαιτίας του κορονοϊου και των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωσή της πανδημίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια των εορτών δεν θα επιτρέπεται καμία μετακίνηση από νομό σε νομό. Παράλληλα σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό θα παραμείνουν κλειστά και όλα τα τουριστικά, χειμερινά θέρετρα αλλά και τα χιονοδρομικά κέντρα.

Σε κάθε περίπτωση, το σχέδιο της κυβέρνησης είναι το τραπέζι από τα Χριστούγεννα θα γίνει σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο έως 9-10 άτομα. Λίγο πριν τα Χριιστούγεννα θα ανοίξουν τα καταστήματα λιανικής με την ημερομηνία του unlockdown για τα μικρά καταστήματα να τοποθετείται στις 14 Δεκεμβρίου.

Όσο αφορά την εστίαση το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει ενώ ο μέχρι τώρα σχεδιασμός με κριτήριο ότι η επιδημιολογική καμπύλη σταθεροποιηθεί άμεσα και μειωθεί τις επόμενες ημέρες, θέλει να ανοίγουν μόνο τα εστιατόρια στις 21 Δεκεμβρίου με πάρα πολύ αυστηρά μέτρα. Δεδομένο πρέπει να θεωρείται ότι μπαρ, πίστες και οποιαδήποτε μορφή επιχείρησης στον χώρο της διασκέδασης με ζωντανή μουσική δεν θα ανοίξει εντός των εορτών.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία του Σάντα Φε για τις απειλές κατά του Άνχελ ντι Μαρία και της οικογένειάς του. Τα τρία άτομα απειλούσαν τον Αργεντινό σούπερ σταρ, επειδή . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εξαιρετικά απογοητευμένος με την κατάρρευση της Παρτίζαν στην τελευταία περίοδο του αγώνα με τον Ολυμπιακό εμφανίστηκε ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Σέρβος τεχνι . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εντυπωσιασμένος από την ατμόσφαιρα στην Stark Arena, αλλά και από την άμυνα που έπαιξαν στην τελευταία περίοδο οι Τόμας Γουόκαπ, Κώστας Παπανικολάου και Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος δήλω . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το εκτός έδρας ματς με την Παρτίζαν για την 32η αγωνιστική της EuroLeague ήταν εκ των πραγμάτων δύσκολο, όμως το βράδυ της Πέμπτης (28/3) ο Ολυμπιακός έδειξε για ακόμα μία φορά πως . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search