ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Uncategorised

Ένεση ρευστότητας στη Δυτική Ελλάδα


​Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων από όλη την Αχαΐα για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Στήριξη Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την Covid-19 στη Δυτική Ελλάδα» συνολικού προϋπολογισμού 30 εκατομμυρίων ευρώ.

​Η προσθεσμία υποβολής των αιτήσεων που γίνονται ηλεκτρονικά λήγει στις 26 Οκτωβρίου και ήδη ο χρόνος μετρά αντίστροφα.

​Η επίπτωση της Covid-19 στη λειτουργία της επιχείρησης όπως αποτυπώνεται από τα έσοδά της είναι ένα από τα βασικά κριτήρια που θα ανοίξουν το δρόμο για ένταξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων στο εν λόγω πρόγραμμα.

 

Οι προϋποθέσεις για ένταξη του προγράμματος, μαζί με τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν έως τις 26 Οκτωβρίου οι ενδιαφερόμενοι αναλύθηκαν διεξοδικά κατά τη διάρκεια διαδικτυακής ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, ως Ενδιάμεσος Φορέας διαχείρισης δράσεων επιχειρηματικότητας του Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Αχαΐας το απόγευμα της Δευτέρας με μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων.

 

Ο πρόεδρος της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας στον χαιρετισμό του επεσήμανε «πρωταρχικός στόχος της παρούσας δράσης είναι να εξασφαλιστεί ρευστότητα μέσα από την δημόσια στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, οι οποίες δεν εντάχθηκαν στην επιστρεπτέα προκαταβολή. Καλούμε τις επιχειρήσεις να υποβάλλουν εγκαίρως τις αιτήσεις τους, ηλεκτρονικά για συμμετοχή στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μαρλαφέκας.

 

Διευκρινίσεις έδωσε τόσο η διευθύντρια της Διαχειριστικής Μάγδα Πετροπούλου όσο και τα στελέχη κ.κ. Κουρμπανάς και Αγγελοπούλου, οι οποίοι ανέλευσαν όλες τις διατάξεις και τα δικαιολογητικά που καλούνται να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι. Όπως τονίστηκε, τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για το εν λόγω πρόγραμμα είναι τα ελάχιστα δυνατά, σε σχέση με άλλες δράσεις του ΕΣΠΑ.

 

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε ότι οι επιχειρήσεις που θα επιχορηγηθούν πρέπει να δραστηριοποιούνται στην Δυτική Ελλάδα, είτε να έχουν την έδρα τους στην Περιφέρεια είτε έχουν υποκατάστημα εντός των ορίων της.

 

Υπενθυμίζουμε ότι το εν λόγω πρόγραμμα προβλέπει επιδότηση έως 50.000 ευρώ σε μικρομεσαίες και πολύ μικρές επιχειρήσεις της περιοχής μας.

 

Πάντως, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει ήδη προχωρήσει στην αναζήτηση και νέων προγραμμάτων για την στήριξη των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία και δεν έχουν συμπεριεληφθεί στην εν λόγω Δράση.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άρχισε η σημερινή συνεδρίαση, με τηλεδιάσκεψη, του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας. Μπορείτε να δείτε την συνεδρίαση πατώντας την ακόλουθο σύνδεσμο    . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από το Μαζαράκι Πηνείας, κατάγονται τα δύο αδέλφια αστυνομικοί, που έμελε το βράδυ του Σαββάτου να «γράψουν» μια ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία μέσα στο σπίτι τους στο Πέραμα, με τ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

  Έφεση κατά της απόφασης που εξέδωσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, , κατέθεσαν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα, των Αιγύπτι . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οπως τόνισε από το βήμα της Βουλής η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου για το νέο πτωχευτικό κώδικα: «Κύριες και κύριοι συνάδελφοι, Παίρνω το λόγο για πολύ λίγο, αφ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άρχισε η σημερινή συνεδρίαση, με τηλεδιάσκεψη, του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας. Μπορείτε να δείτε την συνεδρίαση πατώντας την ακόλουθο σύνδεσμο   
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από το Μαζαράκι Πηνείας, κατάγονται τα δύο αδέλφια αστυνομικοί, που έμελε το βράδυ του Σαββάτου να «γράψουν» μια ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία μέσα στο σπίτι τους στο Πέραμα, με του ενός το όπλο να ε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από σήμερα, Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, η Αχαΐα περνά στο δεύτερο επιδημιολογικό επίπεδο (επιτήρησης) με πιο ελαστικά προληπτικά μέτρα και κανόνες προστασίας από τον Covid-19.. Συγκεκριμένα και όσο αφορά τα
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search