ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

«Δεν συναινούμε με κλειστά σχολεία» ξεκαθαρίζει η Ενωση Γονέων του Δήμου Πάτρας


Με αφορμή τις μαθητικές κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις των σχολικών μονάδων, το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων του Δήμου Πάτρας δηλώνει ότι αναγνωρίζει τα περισσότερα από τα αιτήματα των μαθητών αλλά δεν συμφωνεί με το κλείσιμο των σχολείων.

Τα πιο πολλά αιτήματα των μαθητών είναι και δικά μας αιτήματα, τα οποία έχουμε αναδείξει και διεκδικούμε την επίλυση τους πριν το άνοιγμα των σχολείων (ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020,ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2020 κλπ) αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να τα λύσουμε με κλειστά σχολεία.

Ο χρόνος μάθησης που χάθηκε την περσινή χρονιά συν ο χρόνος που μπορεί να χαθεί την φετινή λόγω πανδημίας, βάζει σε μεγάλο κίνδυνο όλους τους μαθητές και δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα στους οικονομικά ασθενέστερους που δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τα μαθησιακά κενά των παιδιών τους.

Με καλοπροαίρετο και ειλικρινή διάλογο μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί θα διεκδικήσουμε την επίλυση των αιτημάτων αλλά χωρίς να έχουμε κλειστά σχολεία.

Το ΔΣ από την πρώτη ημέρα κλήθηκε και επισκέφθηκε αρκετά σχολεία μίλησε με αντιπροσώπους γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών και συμμετείχε σε σχολικά συμβούλια.

Την ανευθυνότητα, την προχειρότητα και την ανικανότητα των υπευθύνων δεν πρέπει να την πληρώσουν τα παιδιά. Έχουμε καθήκον ως γονείς να προσπαθήσουμε και να διεκδικήσουμε την άμεση επίλυση των αιτημάτων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων αλλά όχι εις βάρος της μάθησης των παιδιών μας.

Οι απόψεις μας καταγράφηκαν σε δύο τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας και σε έναν τοπικής και είναι πραγματικά λυπηρό η Ένωση Γονέων Δήμου Πάτρας να σχολιάζεται από τοπική Εφημερίδα ότι είναι σιωπηλή.

Από τον Αύγουστο, πριν ακόμα ανοίξουν τα σχολεία, βρισκόμαστε καθημερινά κοντά στα προβλήματα της σχολικής κοινότητας και σε άριστη συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δ. Πατρών, με τις Σχολικές Επιτροπές του Δ. Πατρών, την Διεύθυνση της α’ βάθμιας εκπαίδευσης της β’ βάθμιας εκπαίδευσης, της Α’ ΕΛΜΕ, τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας, την Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Δυτικής Ελλάδος και πολλούς Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων παλεύουμε και διεκδικούμε για την επίλυση τους.

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας

Τίμος Πατρινός Δώρα Κουβελιώτη Θεοδωροπούλου

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ανακοίνωση, με την οποία ενημερώνει ότι συνολικά 11 μέλη της ομάδας (παίκτες και επιτελείο) βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (22/10), εξέδωσε . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Με 11 ημέρες να υπολείπονται για την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας, για τις προεδρικές εκλογές, με διεκδικητές του προεδρικού θώκου τον Τζο Μπάιντεν και τον Ντόναλντ Τραμπ, . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε λειτουργία έθεσε η διοίκηση του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) μία νέα εφαρμογή, μέσω της οποίας ο κάθε συνταξιούχος μπορεί να εκτυπώσει άμεσα το δικό . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Νέο ηχητικό μήνυμα θα ακούγεται από αύριο το πρωί από τα περιπολικά της ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού, στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εξαιτίας του μεγάλου ενδιαφέροντος όσον αφορά τη δράση «Στήριξη Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την Covid-19 στην Δυτική Ελλάδα» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014- 2020» ,
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

    Την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως συνάντησε στις 20 Οκτωβρίου, στο Υπ. Παιδείας ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητής Χρήστος Μπούρας μετά του Αντιπρυτάνεως Καθηγητή
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Σημαντικές συνέργειες των προγραμμάτων που υλοποιούνται στο Πρόγραμμα Interreg V/A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020 (INCUBA, IR2MA) στον τομέα της Αγροδιατροφής και της Καινοτομίας παρουσιάστηκαν κατά τις ε
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search