ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αχαΐα: "Ξήλωσαν" χασισοφυτεία στα ορεινά των Καλαβρύτων

Το Τμημα Δίωξης Ναρκωτικών/Υ.Α. Πατρων , στο πλαίσιο ειδικών δράσεων εξερεύνησης περιοχών πρόσφορων για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και καταστολής της δράσης καλλιεργητών, εντόπισε σε δύσβατη ημικρημνώδη περιοχή παραπλευρος του ποταμού Σελινους στο ύψος του Δ.Δ. Καρουσιου Δημου Καλαβρυτων Αχαΐας   , φυτεία με δενδρύλλια κάνναβης.

Πρωινές ώρες της 25-9-2020, πραγματοποιήθηκε στο ανωτέρω σημείο αστυνομική επιχείρηση, από αστυνομικούς του Τμηματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρων με τη συνδρομή Αστυνομικων της ΟΠΚΕ Αχαΐας και του Α.Τ. Καλαβρυτων , όπου εντοπίστηκαν και εκριζώθηκαν -710- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από -1,5- έως -2,5-μέτρων.
Στο χώρο της φυτείας, εντοπίστηκαν υλικά και εξοπλισμός ανάπτυξης και υδροδότησης της καλλιέργειας, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Από τη μεθοδολογία δράσης των καλλιεργητών, την επιλογή θέσης (ορεινό σημείο, ημικριμνωδης), την υποδομή (ύδρευση από αυτοσχεδια δεξαμενη , των μέτρων προφύλαξης (ειδικά διαμορφωμένο παρατηρητήριο πλησίον της φυτείας), και του μεγάλου αριθμού των δενδρυλλίων, προκύπτει η επαγγελματική υποδομή των εμπλεκομένων.
Τα υπολογιζόμενα παράνομα κέρδη, σε περίπτωση τελικής διάθεσης των προϊόντων κάνναβης, υπολογίζονται σε -1.500.000- ευρώ (500 κιλά κάνναβης).

Ενεργείται προανάκριση για την ταυτοποίηση και εντοπισμό των δραστών.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ολομέλεια της Βουλής, ολοκληρώνεται η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενημερωτικά e-mail σε 136.673 επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμα προχωρήσει στη διασύνδεση ταμειακής μηχανής με POS, απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.  . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search