ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Κορωνοϊός: Καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας πριν το lockdown

Από τη μία υπάρχουν οι αρνητές της μάσκας, οι συνομωσιολόγοι και συνομοσιωλάγνοι που αρνούνται ότι υπάρχει κορονοϊός κι από την άλλη υπάρχουν τα επιστημονικά δεδομένα, οι μελέτες, τα κρούσματα, οι διασωληνωμένοι και πρωτίστως οι θάνατοι, που αποδεικνύουν ότι ο κίνδυνος ολίσθησης της δημόσιας υγείας από την εξέλιξη της πανδημίας, είναι κάτι παραπάνω από ορατός.

 Η κυβέρνηση λοιπόν, έλαβε αυστηρότερα μέτρα -σύμφωνα με ορισμένους επιστήμονες καθυστερημένα- για να περιορίσει την πανδημία στην Αττική και στους δήμους της Αθήνας και των προαστίων, τα οποία τέθηκαν σε ισχύ από σήμερα Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου και θα έχουν ισχύ μέχρι και την 4η Οκτωβρίου.
Ωστόσο, στην επιστημονική κοινότητα και δη στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων, που εισηγούνται και η κυβέρνηση πράττει με τη λήψη μέτρων, υπάρχουν πολλές φωνές που ζητούν πιο αυστηρά μέτρα. Σε εννιά μέρες από σήμερα λοιπόν, η 30ή Σεπτεμβρίου, έχει οριστεί ως η ημέρα, που θα αποφασιστεί αν θα ληφθούν νέα, σκληρότερα μέτρα, που αυτομάτως θα επιτείνουν τη διάρκεια των τρεχόντων μέτρων ή θα πάμε σε οριζόντιο lockdown.

Αυτό που περιμένουν στην κυβέρνηση, είναι να δουν πρωτίστως πώς θα πάει η κατάσταση στις ΜΕΘ. Αν θα καταφέρουν τα μέτρα να επιφέρουν μείωση των διασωληνωμένων, άρα και των κρουσμάτων, κι εν τέλει των θανάτων. Ο αμέσως επόμενος πονοκέφαλος είναι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κι ο συνωστισμός που παρατηρείται αλλά και τα πολλά κρούσματα απειθαρχίας επιβατών, που επιβιβάζονται χωρίς μάσκα. Ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής ανέλυσε ένα πλάνο αποσυμφόρησης μιλώντας στο Open TV, ωστόσο, όλα θα εξαρτηθούν από την υπευθυνότητα και την ατομική ευθύνη που θα επιδείξει ο κάθε πολίτης που χρησιμοποιεί τα Μέσα.

Αν λοιπόν, τα παραπάνω «στραβώσουν» τότε ένα βήμα πριν το lockdown θα επιβληθεί το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 12:00 τα μεσάνυχτα και μέχρι τις 7:00 το πρωί της επόμενης. Οπως αποκάλυψε ο Γιάννης Σαραντάκος στην «Ωρα Ελλάδος» στο τραπέζι βρίσκονται και σκληρότερα μέτρα, ωστόσο, προς το παρόν μένουν ως προτάσεις.

Αν τελικά επιβληθεί το παραπάνω μέτρο, θα ισχύσει σε πρώτη φάση για 14 μέρες. Η κυβέρνηση ανησυχεί καθώς, έρχεται ο χειμώνας, άρα θα περιοριστούν οι ανοιχτοί χώροι, που μπορούν μέχρι και σήμερα να συναθροίζονται οι πολίτες. Ο κίνδυνος πάλι θα αρχίσει να πολλαπλασιάζεται κι αν το καλοκαίρι είχαμε το δεύτερο κύμα ενώ ήμασταν όλοι έξω, τότε καταλαβαίνει κανείς πόσο δύσκολη είναι η εξίσωση που καλείται να λύσει η κυβέρνηση.

Πηγή: ethnos.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μία τεράστια τρύπα, έχει ανοίξει στο οδόστρωμα στην συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Κουμανιώτη στην Πάτρα. Μάλιστα ένα σήμα στην τεράστια λακούβα, προειδοποιεί τους οδηγούς και τ . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χριστίνα Πετροπούλου, “ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ”, Μνήμη Συγγένεια Ταυτότητα στο Γκαλλιτσιανό της Καλαβρίας, Επίκεντρο, Θεσσαλονίκη 2023. Επειδή ακόμα και σήμερα πολλοί ίσως να έχ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Διαστάσεις λαμβάνει το τελευταίο χρονικό διάστημα και στην Πάτρα η παραβατικότητα και η βία των ανηλίκων και η τοπική κοινωνία οφείλει να προσπαθήσει να ορθώσει  αναχώματα στο ανησ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από το Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου & ΝΠΙΔ Ν. Αχαΐας ανακοινώνονται τα εξής: Το Κλαδικό Σωματείο Στην Ιδιωτική Υγεία – Πρόνοια – Ειδική Αγωγή χαι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μία τεράστια τρύπα, έχει ανοίξει στο οδόστρωμα στην συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Κουμανιώτη στην Πάτρα. Μάλιστα ένα σήμα στην τεράστια λακούβα, προειδοποιεί τους οδηγούς και τους πεζούς για τον κ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από το Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου & ΝΠΙΔ Ν. Αχαΐας ανακοινώνονται τα εξής: Το Κλαδικό Σωματείο Στην Ιδιωτική Υγεία – Πρόνοια – Ειδική Αγωγή χαιρετίζει όλους τους σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμος Πατρέων στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας  για την Αντιπυρική Περίοδο 2024, ΚΑΛΕΙ τους ιδιοκτήτες και εκμεταλλευτές οικοπέδων να  φροντίσουν για τον καθαρισμό και την συντή
Image
Image

Search