ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Μητέρα που πήγε σε κατάληψη διαγνώστηκε με κορωνοϊό - Τι λέει η ίδια

 

Νεότερα : «Δεν στήριξα καμία κατάληψη κατά της χρήσης μάσκας» λέει η μητέρα του μαθητή που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό
 
«Δεν στήριξα καμία κατάληψη κατά της χρήσης μάσκας στα σχολεία» ξεκαθαρίζει με δήλωσή της στο alfavita.gr η μητέρα του μαθητή από το 2ο Λύκειο της Πάτρας, η οποία βρέθηκε θετική στον κορονοϊό.
 
«Η κατάληψη στο σχολείο του γιου μου δεν πραγματοποιήθηκε για να διαμαρτυρηθούν οι μαθητές ενάντια στη μάσκα, αλλά επειδή ζητούν επιπρόσθετα μέτρα προστασίας, όπως τη δημιουργία ολιγομελών τμημάτων, και να πραγματοποιηθούν περισσότερες προσλήψεις εκπαιδευτικών. Σε αντίθεση, όμως, με όσα έχουν γραφτεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο, είναι σημαντικό να ξεκαθαριστεί ότι δεν στήριξα καμία κατάληψη και ότι απλώς πήγα να πάρω τον γιο μου από σχολείο του χθες το μεσημέρι», εξηγεί η Ε.Κ (το alfavita έχει στη διάθεσή του τα στοιχεία της μητέρας του μαθητή).
 
Ούσα εργαζόμενη στο νοσοκομείο της Πάτρας, η μητέρα του μαθητή αναφέρει επίσης ότι ήταν υποχρεωμένη να κάνει το τεστ covid-19 -όπως προβλέπεται-, το οποίο ύστερα βγήκε θετικό. Η ίδια ήταν ασυμπτωματική.  - Πηγή: alfavita.gr
 
Πρώτη Ενημέρωση: «Σκαρφαλώνει» σταδιακά σε μεγαλύτερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού η Αχαΐα, αφού χθες ακόμα 4 νέα προστέθηκαν στη λίστα του ΕΟΔΥ, την ώρα που στην Οφθαλμολογική Κλινική του ΠΓΝΠ νοσηλεύονται ακόμα τέσσερις ασθενείς και άλλοι δύο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
 
Ανάμεσα στους νοσηλευόμενους είναι και ιδιώτης γιατρός από την Πάτρα, ωστόσο μία επιπλέον, όλως ιδιάζουσα περίπτωση ασθενούς, που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό, προκάλεσε πολλές συζητήσεις στον υγειονομικό χώρο - όπου και εργάζεται παράλληλα όμως και αναταράξεις στον χώρο της τοπικής εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές της «Π», τον θόρυβο προκάλεσε η περίπτωση διοικητικής υπαλλήλου μεγάλου νοσοκομείου της Πάτρας, η οποία επιστρέφοντας από την άδειά της, υπεβλήθη σε υποχρεωτικό τεστ κορονοϊού (προβλεπόμενο από το υπ. υγείας), ωστόσο πριν προλάβουν να βγουν τα αποτελέσματα, ως ασυμπτωματική, πήγε στο σχολείο του παιδιού της για να συμπαρασταθεί στη διαμαρτυρία κατά της χρήσης των μασκών.
 
Αργότερα, διαπιστώθηκε πως έχει προσβληθεί από τον ιό, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στη σχολική κοινότητα. Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε μάλιστα και την άμεση συνεργασία του διοικητή της 6ης ΥΠε Γιάννη Καρβέλη με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Κώστα Γιαννόπουλο, στην κατεύθυνση κοινής αντιμετώπισης των υγειονομικών
παραμέτρων του περιστατικού.
 
Χ. ΓΩΓΟΣ
Ερωτηθείς για την υγειονομική κατάσταση της περιοχής, ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος είπε: «Είναι πολλή καλή, αλλά κανείς δεν μπορεί να επαναπαυθεί. Τα νούμερα είναι αρκετά καλά, έχουμε νοσηλευόμενους, αλλά δεν είναι κανείς διασωληνωμένος. Η τρέχουσα θεραπευτική αγωγή βοηθάει πολύ στην καλύτερη διαχείριση των ασθενών. Περιμένουμε το εμβόλιο για να μπορέσουμε να επανέλθουμε στην κανονικότητα».
 
Οσον αφορά στην ιχνηλάτηση του 28χρονου από τα Τσιγγάνικα Κάτω Αχαΐας - για την περίπτωση των πολλών επαφών που είχε έγραψε σχετικά η «Π», ο κ. Γώγος ανέφερε πως « η ιχνηλάτηση είναι από τις καλύτερες παγκοσμίως και πιστεύει σε καλά αποτελέσματα στην περιοχή».
pelop.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πέντε ακόμα συλλήψεις και συνολικά εννέα δικογραφίες για ενδοοικογενειακή βία στη Δυτική Ελλάδα  Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας: Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στη δεύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Διακοφτό Αχαΐας για την ακινητοποίηση των συρμών του Οδοντωτού σιδηροδρόμου παραβρέθηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, ο Βουλευτής Αχαΐας . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τελετή Αφής Ολυμπιακής Φλόγας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024Στο πλαίσιο της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας για την πορεία προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 «Παρίσι 202 . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Θεσσαλία από το πρωί του Σαββάτου (20.2.24), ενώ πλημμύρισαν δρόμοι στην Καρδίτσα και το Πήλιο. Σημειώ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στη δεύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Διακοφτό Αχαΐας για την ακινητοποίηση των συρμών του Οδοντωτού σιδηροδρόμου παραβρέθηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, ο Βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Υγείας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τελετή Αφής Ολυμπιακής Φλόγας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024Στο πλαίσιο της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας για την πορεία προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 «Παρίσι 2024», η Ολυμπιακή Φλόγ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ενα ακόμη τροχαίο ατύχημα συνέβη αργά το βράδυ, με έναν τραυματισμό, στη διασταύρωση  Παπαφλέσσα και Κανακάρη, στην Πάτρα..   Ηταν λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα όταν δίκυκλο που οδηγούσε κοπέλα και κιν
Image
Image

Search